Lyžařské školy mají v Česku vysokou kvalitu. Děti zbaví strachu, že sebou praští, oceňuje sportovec

18. prosinec 2023

Proč jít pro své první lyže do půjčovny? Vyplatí se lyžařská škola? A co všechno vás v ní naučí? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Hostem sportovního Klubu Rádia Junior byl Tomáš Macas, sportovec, trenér a profesor. S moderátorem Jiřím Kohoutem si povídali o lyžování, o tom, jak začít, i o tom, proč se vyplatí mít trenéra.

Pro lyže do půjčovny

K zimními období na horách patří neodmyslitelně zimní sporty. Sáňkování, bobování, ale třeba i lyžování, pro které máme na českých horách velmi kvalitní podmínky. Pokud na lyžích teprve začínáte, překonejte prvotní obavy a poslechněte odborníky.

„Poradil bych jim, aby si na tu zkoušku lyže nejdřív půjčili, protože když půjdou do půjčovny, tam se tomu většinou věnují lidé, kteří tomu rozumí, takže mě přesně odhadnou, přesně mi doporučí, co by pro mě bylo,“ doporučuje Tomáš.

Horská škola na svahu

Druhým krokem je vybrat vhodnou lyžařskou školu, která děti naučí základy připraví je na pohyb na sjezdovce. „Naučí tě na těch lyžích chodit, naučí tě se otáčet, naučí tě dobře na lyžích stát, což není vůbec jednoduchá věc, naučí tě na tom lyžařském plácku s lyžemi manipulovat, naučí tě to, že se přestaneš bát, že sebou praštíš,“ říká.

Pro lyžaře začátečníka je tedy návštěva lyžařské školy jednou z nejlepších možností. „Provozovatelé lyžařských škol si dávají záležet na tom, aby jejich instruktoři byli kvalitní aby klienti, kteří do té školičky přijdou, byli spokojení,“ myslí si Tomáš. „Myslím si, že výuka právě v lyžařských školách, má poměrně vysokou kvalitu.“

Pokud se chcete dozvědět více výhod, které vám může přinést trenér, instruktor, či lyžařská školy, poslechněte si Klub Rádia Junior.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Jiří Kohout , Barbora Vacková
Spustit audio

Související