Soud zbavil trenéra Galtiera obvinění z diskriminace a šikany

21.12.2023, 17:12
Aktuality
Christophe Galtier (© AFP)

Soud ve Francii zbavil trenéra Christophea Galtiera obvinění z diskriminace a šikany. Sedmapadesátiletý kouč čelil obvinění, že se během angažmá v Nice v letech 2021 až 2022 dopustil nevhodných poznámek na adresu hráčů tmavé pleti a muslimů. Soud v Nice jej dnes podle agentury AFP obvinění zbavil.

O údajných Galtierových výrocích psal v srpnu roku 2021 tehdejší ředitel Nice Julien Fournier v e-mailu, jenž se letos v dubnu dostal na veřejnost. "Odpověděl mi (Galtier), že bych měl vzít v úvahu realitu tohoto města a že bychom neměli mít v týmu tolik černých a muslimských hráčů. Řekl mi o své touze výrazně změnit složení týmu a specifikoval, že chce co nejvíce snížit počet muslimských hráčů," napsal Fournier Daveu Brailsfordovi, šéfovi sportovní sekce společnosti Ineos, která je majitelem OGC Nice.

Někdejší obránce Galtier už dříve důrazně popřel, že by se podobných vyjádření dopustil, a prohlásil, že podnikne právní kroky proti lidem, kteří poškodili jeho čest. Žalobce pro Galtiera, který po Nice trénoval Paris St. Germain a od října vede katarský Duhajl, požadoval podmíněný roční trest vězení a pokutu 45 tisíc eur (asi 1,1 milionu korun).

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele