Souhrn událostí uplynulého dne – 21.12. 2023

Stát chystá změnu značek kvality potravin. Prvním krokem je škrt peněz

Stát chystá už od příštího roku škrt v podpoře značek potraviny Klasa, Regionální potravina a Biopotravina. Místo více než 200 milionů korun na ně má jít pouze 150 milionů Kč, navíc v posledních letech se u programů nezohledňuje inflace. Část aktivit má realizovat přímo Státní zemědělský intervenční fond (SZIF).

Zakázky z miliardového tendru Lesů ČR má 20 firem, na čele Jihozápadní dřevařská

Zakázky z pětimiliardového lesnického tendru státního podniku Lesy České republiky (LČR) na lesnické práce a prodej dřeva od roku 2024 si rozdělilo 20 firem v čele s firmami Jihozápadní dřevařská a 1. písecká lesní a dřevařská.

Vánoční kapři z Rybářství Litomyšl jsou letos těžší a méně tuční

Vánoční kapři z Rybářství Litomyšl jsou letos o něco těžší než obvykle a mají také méně tuku. Jejich váhu ovlivňuje i počasí, které v sezoně panovalo. ČTK to řekl Michal Brychta ze společnosti. Vánoční prodeje tvoří zhruba třetinu až 40 procent celkové produkce podniku.

Klimatická změna narušuje klíčovou spolupráci stromů a hub

Stromy nejsou ostrovy – nemohou fungovat izolovaně, jsou závislé na síti hub, které kolem kořenů tkají složité sítě, jež jim pomáhají přežívat. Umí pro ně zprostředovat vodu a živiny z půdy, jsou mezičlánkem, bez něhož se stromy jen těžko obejdou.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info