Beşiktaş vystřídá za podzim čtyři trenéry, neuspěl ani Çalimbay

22.12.2023, 10:19
Aktuality
Riza Çalimbay (© AFP)

Některé turecké kluby hledají chyby v rozhodčích, Beşiktaş oproti tomu nemá slitování s trenéry. Sezona je teprve ve své polovině a na lavičce slavného istanbulského celku končí již třetí kormidelník, včera ztratil důvěru Riza Çalimbay.

Çalimbay za Beşiktaş šestnáct let hrál a hlavním trenérem byl jmenován 11. listopadu. Původně měl vydržet do konce ligového ročníku, plány ovšem nabouraly neuspokojivé výsledky, mezi nimiž byl domácí debakl 0:5 od Clubu Bruggy a včera porážka 1:3 od Alanyasporu.

"Po utkání s Alanyasporem se sešlo vedení a po krátké poradě rozhodlo o odvolání trenéra, Riza Çalimbay tak už není naším trenérem," stojí v prohlášení Beşiktaşe.

Beşiktaş měl vynikající vstup do sezony, začátkem října po nezdaru v Konferenční lize s Luganem ovšem rezignoval Senol Günes a jenom měsíc se ve funkci zdržel jeho nástupce Burak Yilmaz.

Beşiktaş během první poloviny sezony vypadl z evropských pohárů a v ligové tabulce je až pátý. Už před Vánocemi má jen teoretickou naději na zisk titulu, na vedoucí duo Fenerbahçe, Galatasaray ztrácí propastných sedmnáct bodů.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele