Herečce i jejímu partnerovi Matějovi Dadákovi se podařilo perfektně utajit celé těhotenství i porod třetího potomka. Herečka se o novinku podělila na sociálních sítích až po měsíci, kdy byla dcera Marianna na světě.

Děti díky šamanovi

Cesta za velkou rodinou byla pro Petru trnitá. „V patnácti mi jedna paní gynekoložka řekla, že budu mít problém otěhotnět. To je skvělý, to si nesete. Později mi gynekolog začínal nabízet různé možnosti k reprodukci, mně se ale nechtělo nic brát. Tak jsem se šla poradit k šamanovi,“ přiznala herečka v rozhovoru pro iDnes. „Řekl mi, že to dítě musím prostě jenom pustit, že už čeká. Musela jsem si přiznat, že jsem na těhotenství nebyla úplně připravená, a tam jsem si řekla, že jo. A bylo to hned,“ dodala.

Rodinná pohoda

Herečka má všechny tři děti se svým partnerem hercem Matějem Dadákem. První syn Šimon přišel na svět v jejich pětatřiceti letech. Dva roky na to se narodil Mikuláš. Marianna tak je naprostým benjamínkem celé rodiny. „Vnímali ji už v těhotenství, zvykali si na ni, a tak ji přijali výborně. Vymysleli jí krásná jména, Luna a Melodie. Takže k ní byli něžní, ještě když byla schoulená v břiše. Ten starší ji od začátku objímá, mazlí a různě dlachní a rozesmívá. Byl by nejraději, kdyby zůstala zabaleným miminkem. Ten mladší je k ní velmi ohleduplný, ale s odstupem sobě vlastním. Jednou za čas mě překvapí, když je najdu, jak si spolu něco stavějí. Tedy ona bourá a on se cvičí v trpělivosti. Když už bourá moc, zavřou ji do jiného pokoje. To není ještě tak kruté. Horší to bývá, když ji zapojí do svých her. Ale ona je šťastná, i když je zaházená haldou triček nebo omotaná plyšovými hady. Chce být s nimi,“ prozradila jaké vztahy mají děti pro magazín Vlasta.

Těhotenství po čtyřicítce

Mariannku rodila Petra po čtyřicítce. V posledních letech je to u žen velkým trendem. Přiznala, že její sen to ovšem rozhodně nebyl. „Ano, zlej. Dělám si legraci. Nechtěla jsem být starou matkou, ale jsem šťastná a vděčná, že jí jsem.“ Třetí těhotenství si prožila při natáčení seriálu Pozadí událostí. „Přes den jsme točili a ve volných chvílích jsem si užívala i hotelového pokoje, protože jsem byla těhotná a unavená víc než obvykle. Děti zůstaly s tátou doma, měla jsem tedy vzácný čas i na odpočinek,“ dodala.

Související články