Preview: Nottingham Forest - Bournemouth. Domácí čeká premiéra pod novým manažerem

Poté, co Nottingham Forest na začátku týdne ke zklamání mnoha fanoušků vyhodil Steva Coopera, bude na City Ground panovat nabitá atmosféra. Vzhledem k tomu, že se klub nachází jedno místo a pět bodů nad sestupovým pásmem Premier League (PL) a nevyhrál žádný z posledních šesti ligových zápasů (0-1-5), Cooperův čas nakonec vypršel a představenstvo rychle přistoupilo ke jmenování Nuno Espírita Santo jako jeho nástupce.

Preview: Nottingham Forest - Bournemouth. Domácí čeká premiéra pod novým manažerem

Bývalý manažer Wolves a Tottenhamu tak může začít tímto zápasem proti Bournemouthu, který by si vzhledem ke své neporazitelnosti na trenérské lavičce s ním mohl vychutnat (3-1-0). Vzhledem k tomu, že přežití Forestu v nejvyšší soutěži bylo v minulém ročníku postaveno na jeho domácí formě, tři domácí porážky v PL v řadě byly pro vedení příliš mnoho na to, aby je ignorovalo, ale mohou je čekat další problémy, protože zde nevyhráli žádný z předešlých tří vzájemných soubojů (0-1-2).

Bournemouth je na tom o pět bodů lépe než Forest a má zápas k dobru poté, co bylo minulý týden po kolapsu Toma Lockyera na hřišti přerušeno střetnutí s Lutonem. Dá se říci, že se svěřenci Andoniho Iraola po pomalém začátku ročníku rozehráli a natáhli sérii pěti klání bez porážky (4-1-0), která zahrnuje působivá vítězství v PL s čistým kontem nad Newcastlem a Manchesterem United.

Když míří na sever, tři výhry v PL v řadě na cestách (nikdy předtím nevyhráli čtyři) by měly hosty přimět cestovat se sebevědomím a neporazitelnost na City Ground od roku 2015 (2-1-0) by je mohla přimět převzít roli favorita tohoto střetu. Bylo by to teprve podruhé od začátku minulého ročníku, kdy by začínali venkovní zápas v PL jako favorité sázkových kanceláří (1-0-0).

Koho sledovat: Morgan Gibbs-White z Nottinghamu vstřelil čtyři z posledních pěti klubových gólů po 50. minutě, přičemž na domácí půdě skóroval třikrát v řadě z pokutového kopu. Marcos Senesi se trefil v obou předešlých zápasech Bournemouthu, jednou otevřel a jednou završil skóre.

Zajímavost: Pouze Tottenham vstřelil v tomto ročníku v PL v prvních půlích venkovních duelů více gólů než Bournemouth (7).