Hlavní obsah
Názory a úvahy

Žena v domácnosti prý nic nedělá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Misha Ann

Nádobí

Každý den začíná stejně: udělat snídani, uklidit, umýt nádobí, vařit oběd. Nekonečný příběh práce v domácnosti.

Článek

Každý den stejný, plný úkolů, které se musí splnit. Udělat snídani všem, také svačiny do školy a do práce, je potřeba umývat nádobí, mýt podlahy, utírat prach, prát prádlo, uvařit oběd a každý den to samé dokola a dokola.

Uvaříš si kávu a než vše uděláš, je studená. Jsi celý den v zápřahu a nemáš žádnou pauzu na cigaretu či kafíčko.

A když máš malé miminko nebo i malé dítě, co ještě nikam nechodí a je s Tebou doma, tak se staráš navíc o jeho zábavu, hygienu atd.

Partner přijde z práce, děti ze školy a mají pocit, že jsi doma, a tudíž nemáš, co na práci. Nenapadne je Ti poděkovat, nebo dokonce nabídnout pomoc…

Vše jim přijde tak samozřejmé, neřeší, kdo se stará o jejich čistotu, pohodlí a to, že mají, co jíst. Oni přece přišli ze školy či práce a Ty jsi celý den doma a máš tolik času. Prostě doma se máš dobře, nic nemusíš dělat, nikam chodit.

Prostě práce v domácnosti je nekonečně se opakující proces prací, které nikdo neocení ani pochvalou, ani penězi.

Kdo si myslí, že být doma je nějaká výhra, nebo pohoda, ať si zkusí celý tenhle kolotoč na týden a pak uvidí, co je nekonečně se opakující se práce, kterou nikdo neocení…

Třeba pak doma pomůže…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám