bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Play-off v prosinci? Tkachuk a spol. se mstili šampionům, dál sní o Stanley Cupu

26. prosince 2023, 15:45

Tomáš Zatloukal

Že to měli po bolavé finálové sérii zabalit a od základů přebudovat kádr? Že jim Vegas jasně dokázalo, že na Stanleyův pohár nemají a že je v NHL minimálně jeden o parník lepší mančaft? Floridští Panteři si zvolili jinou cestu. Věří, že poté co byli blizoučko od nejslavnější z hokejových trofejí, se jim v roce 2024 povede udělat i poslední krok. Těsně před Vánocemi si otestovali, že mohou uspět i proti úřadujícím mistrům kanadsko-americké profiligy.

Golden Knights nejspíš přešla po víkendovém mači v Amerant Bank Areně chuť na všechny tradiční sváteční laskominy.

Padli 2:4, na ledě mnohdy nestíhali, navíc schytali poctivou porci tvrdých hitů.

Florida zkrátka ukázala, že umí zatnout drápy ještě hlouběji než kdykoliv dřív. Z prostého důvodu: vedení Cats se v létě rozhodlo pokračovat v nastoleném kurzu a solidní tým ještě vylepšit. Samozřejmě, muselo oželit odchod oblíbeného ranaře Radka Gudase, ale jinak?

Kočky rozhodně neoslabily, ba naopak. A zcela právem je najdete v popředí Východní konference. 

Florida má nové zbraně, třeba Evana Rodriguese či Olivera Ekmana-Larssona. Obě nejvýraznější akvizice potvrzují svou kvalitu, OEL dává zapomenout na slabší výkony z nedávné doby.

Důležité je, že jádro zůstalo pohromadě. Matthew Tkachuk, Sam Bennett, Saša Barkov, Carter Verhaeghe a Sam Reinhart v útoku, defenzíva vedená Aaronem Ekbladem a Brandonem Montourem, mezi třemi tyčemi Sergej Bobrovskij.

Gudasův říz nahrazuje ruský navrátilec Dima Kulikov.

Když si to sečtete, vyjde vám, že proti Floridě se hraje tuze těžko. Bolí to, musíte se mít neustále na pozoru, čelíte mixu talentu a síly.

Přesvědčili se o tom i Zlatí Rytíři. Vegas pomohli svými trefami skolit Verhaeghe, Bennett, Reinhart a Gustav Forsling, dvěma asistencemi se připomněl i týmový MVP z loňského play-off Matthew Tkachuk.

"A tenhle zápas měl do jisté míry stejný náboj jako duely ve vyřazovacích bojích," přišlo Bennettovi.

On a jeho parťáci brali střet s protivníkem, co jim uštědřil ty nejbolavější porážky v kariéře, osobně. "Porazili nás ve finále, a tak v tom samozřejmě z naší strany byly emoce," řekl Verhaeghe.

 "Pokaždé, když s nimi budeme hrát, bude to 60 minut hokeje o vysoké intenzitě," dodal. Na vlastní lapačku a betony to poznal i Jiří Patera, který při záskoku za indisponované kolegy čelil 38 střelám. Ano, Florida hrála prim.

Byl to pro ní trénink pro vyřazovací boje. A vzhledem k výsledku důležité povzbuzení. Cats mají před očima záři Stanley Cupu, hokejovému grálu byli na dosah. Jestli mají do roku 2024 jedno přání, tak svou misi tentokrát dotáhnout až k momentu, kdy je povolán rytec.

Rytec, co vyryje jejich jména do stříbra. Věříte, že se tenhle sen může splnit?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.