Evropští držáci - Kdo v letošní sezoně TOP 5 evropských soutěží nevynechal ani minutu?

Evropští držáci - Kdo v letošní sezoně TOP 5 evropských soutěží nevynechal ani minutu?

Nejlepší evropské soutěže mají za sebou podzimní část a prakticky jsou ve své polovině. Při pěti střídáních na utkání je poměrně vzácné, aby některý z hráčů odehrál plnou minutáž, přesto se najdou vzácné případy a u některých týmů dokonce dva! Kdo zatím nevynechal ani minutu? Pojďte se s námi na tuto statistiku podívat. Dodejme, že v ní nejsou zahrnuti brankářské jedničky, u nichž se plná ligová minutách předpokládá. 

Bundesliga - 2 hráči (1440 minut)

Německá nejvyšší soutěž má za sebou šestnáct kol. A jen dva hráči si mohou říci, že absolvovali plnou porci minut. Tím prvním je Willian Pacho z Frankfurtu, bez kterého si kouč Dino Toppmöller stoperskou dvojici nedokáže představit. Ekvádorský bek přitom do Německa dorazil teprve v létě, Frankfurt za něj Antverpám vyplatil 9 milionů eur.

1440 minut má za sebou taktéž Patrick Mainka ve službách nováčka z Heidenheimu. I v tomto případě jde o stopera, který je ale hráčem Heidenheimu již pět let. Bez vynechané minuty byl téměř i loni, ve druhé Bundeslize střídal za celou sezonu jen jednou, a to konkrétně osm minut před koncem utkání.