Hlavní obsah

Oslňující účesy na silvestrovskou party: Zkuste čelenku jako Salma Hayek či vlny podle Olivie Wilde

Foto: Yulia Petrova, Gettyimages.com

Foto: Yulia Petrova, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Party sezona vrcholí silvestrovským večírkem a mnohé ženy ho pojímají ve velkolepém stylu. Jak na to? Oblečte ty nejhezčí šaty a vyhrajte si i s vlasy. Inspiraci na krásné slavnostní účesy najdete ve fotogalerii. A zvládnete je i bez pomoci profesionála.

Článek

Plánujete silvestr ve velkém stylu? Pokud je odpověď ano, jistě už máte připravené nějaké super blyštivé večírkové šaty. K nim doplňte i skvěle upravený účes, aby celý look působil dokonale. Vždycky sice můžete vlasy jen natočit nebo vyžehlit, ale není trochu škoda zůstat pouze u toho? Máme pro vás 5 tipů, díky kterým bude váš účes vypadat jako od profesionála.

1. Mýt, nebo nemýt?

Zda si mýt, nebo nemýt před večírkem hlavu, to je hlavní otázka, kterou si musíte položit. U některých účesů se totiž vyplatí mít vlasy už den či dva po umytí. Chcete-li tedy zvolit uhlazený drdol nebo culík, raději hlavu nemyjte. Pokud však toužíte jít do bohatých vln, je nutné jít do sprchy! Vynechte přitom hutné a uhlazující kondicionéry a především vlasové masky: vlasy by ztěžkly a dostat do nich vzdušnost a objem by pak byl nadlidský úkol.

2. Jděte na to po sekcích

Navlnění vlasů je startovní bod jak pro ženy, které si chtějí užít oslnivé vlnobití, tak i pro ty, které zvolily výčes. S natočenými vlasy se totiž lépe pracuje a dodají účesu na velikosti. Nezapomeňte předem použít termoochranu a vlasy natáčejte po menších sekcích odspodu nahoru. Půjde vám to rychleji, než kdybyste natáčely silné prameny: nestihnou se pořádně prohřát a vy pak ztrácíte čas opravováním. Na závěr hoďte hlavou dolů a nahoru, aby byly vlny ležérně povolené.

3. Neodbývejte objem

Nadýchaný účes podpořte nějakým přípravkem na objem vlasů: pudrem nebo texturizačním sprejem. Dejte si záležet a vlasy rozdělujte po pěšinkách a produkt nanášejte do všech partií. Je to lepší než ho jen ledabyle nastříkat do horních částí a uvidíte, že se takový postup vyplatí.

Foto: Archiv firmy

Vlasoví pomocníci, které seženete i narychlo v drogerii: Pudr pro objem vlasů Taft, 112 Kč, prodává Teta drogerie. Sprej pro termoochranu a lesk Balea, 45 Kč, prodává dm drogerie. Stylingová pěna pro objem Tresemmé, 179 Kč, prodává Rossmann drogerieFoto: Archiv firmy

4. Uhlazený look

Jde vám o dokonale uhlazený drdol či culík? Máte to vlastně snazší. Do ruky si dejte tužidlo a naneste ho do vlasů blízko hlavy. Pak si vezměte kartáč, ideálně s kančími štětinami, a vlasy uhlazujte, co nejlépe vám to půjde. I v tomto případě se můžete soustředit na sekce, uhlazovat účes po částech odspodu a postupně je přidávat do culíku.

5. Přidejte lesk

A nejdůležitější věc? Nezapomeňte přidat lesk. Patří na závěr jako finální tečka. Rozlišujte přitom mezi dvěma produkty: lesk ve spreji, jenž funguje jako lak, nebo vodový sprej, který se nanáší do vlhkých vlasů jako součást péče a před foukáním. Se sprejem to nepřehánějte, protože může způsobit plihnutí.

Jednoduché a krásné party účesy podle VIP

Načítám