Zranění Jiříčka? Češi dopsali na soupisku dva obránce

Foto: Martin Voltr

(GÖTEBORG, od našeho zpravodaje) V návaznosti na zranění Adama Jiříčka, který už do zbytku letošního mistrovství světa juniorů nezasáhne, se trenéři rozhodli na soupisku dopsat obránce Matěje Prčíka a Tomáše Galvase. Oba tak budou připravení na večerní zápas s Norskem.

Na české soupisce nyní zbývá už jen jedno volné místo. A také to se brzy zaplní. „O třináctém útočníkovi se rozhodneme během odpoledne," avizuje hlavní trenér Patrik Augusta.

Vzhledem k nedávno ustanovenému pravidlu může Jiříčka na soupisce nahradit někdo další. Jiříček už se dále do limitu 23 hráčů počítat nebude.

„Měli jsme dvě místa na sestavě, doplnili jsme dva obránce. Místo Adama Jiříčka teď můžeme dopsat nového hráče," potvrdil Augusta po středečním rozbruslení před zápasem s Norskem. „To je to nové pravidlo, které bylo udělané. Což je dobře, jinak bychom hned po prvním zápase měli o hráče méně..."

„Pokud se vše stihne, budeme chtít třináctého útočníka dopsat už do zápasu s Norskem."

Připomeňme, že mimo soupisku zatím zůstávají útočníci Matěj Maštalířský, Šimon Slavíček a Adam Židlický. „Pokud se vše stihne, budeme chtít třináctého útočníka dopsat už do zápasu s Norskem. O jeho jménu se ještě s trenéry poradíme,“ dodává Augusta. Český tým je nyní ve spojení s IIHF, Jiříčkovo zranění musí doložit lékařskou zprávou. 

Aktuální kádr Česka na MSJ

Brankáři:
Jakub Vondraš
 (Sudbury, OHL), Michael Hrabal (Univ. of Massachusetts, NCAA), Michael Schnattinger (Liberec).

Obránci:                    
Tomáš Galvas
 (Liberec), Aleš Čech (Mladá Boleslav), Tomáš Hamara (Brantford, OHL), Matteo Kočí (Kamloops, WHL), Marek Alscher (Portland, WHL), Tomáš Cibulka (Val-d‘ Or, QMJHL), Matěj Prčík (Vítkovice).

Útočníci:
Matěj Přibyl
 (Vítkovice), Jiří Kulich (Rochester, AHL), Eduard Šalé (Barrie, OHL), Matyáš Šapovaliv (Saginaw, OHL), Adam Bareš (Lahti, Finsko), Jakub Štancl (Växjö, Švédsko), Sebastián Redlich (Södertälje, Švédsko), Ondřej Becher (Prince George, WHL), Dominik Rymon (Everett, WHL), Robin Sapoušek (Victoria, WHL), Matyáš Melovský (Baie-Comeau, QMJHL), Jakub Hujer (Rimouski, QMJHL).

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz