Sleduj nás

Nekončím! rozhodl se Wilder a vzápětí vyzval Joshuu: Ne že budeš mít strach a vymlouvat se!

Nekončím! rozhodl se Wilder a vzápětí vyzval Joshuu: Ne že budeš mít strach a vymlouvat se! Foto: Matchroom Boxing

To je zvrat jako hrom! Deontay Wilder se rozhodl, že po sobotním fiasku bude v kariéře pokračovat a uvede všechny věci na pravou míru.

Horká sobotní saúdskoarabská noc přinesla minimálně jedno velké překvapení. Historicky nejúspěšnější knokautér a jeden z nejlepších boxerů nové generace Deontay Wilder byl doslova vyškolen papírovým outsiderem Josephem Parkerem, který si domů odnesl zcela jednoznačnou výhru na body.

Deontay byl po zápase zlomený, že dokonce i naznačil, že by mohl pověsit rukavice na hřebík. Když si ale vše důkladně promyslel, usoudil, že takovou radost nikomu neudělá. Naopak toho může ještě hodně dokázat.


„Nechci mluvit o tom, jaké trable mému zápasu s Parkerem předcházely. Nikoho to stejně nezajímá a nikdo to nebude zkoumat. Řeknu jen, že jsem nebyl ve své optimální formě a trápilo mě nějaké zranění, na které se však nechci vymlouvat. Stalo se, co se stalo. Chtěl jsem se s tím popasovat, ale nevyšlo mi to,“ řekl Wilder úvodem.

„Výsledek mě mrzí zejména kvůli mým fanouškům, kteří věřili v mou výhru. Parker není člověk, se kterým bych měl mít nějaké potíže. Vůbec nedosahuje mých kvalit a za normálních okolností bych ho měl snadno porazit. Teď jsem však nemohl najít svůj rytmus a na to jsem doplatil,“ prohlásil pro 78SPORTSTV.


Fanoušci si nyní myslí, že je Deontay za zenitem a moc paliva v jeho nádrži již nezbylo. To mimo jiné vysledoval i Anthony Joshua, který už stihl prohlásit, že nyní na březen původně plánovaný duel s Wilderem padá a místo něho se pokusí si vyjednat bitvu s Filipem Hrgovičem.

„Nic jiného jsem ani nečekal,“ reagoval Wilder na nový vývoj událostí. „Joshua byl vždy po… až za ušima. Vždy se mi vyhýbal a teď, když jsem prohrál, bude můj neúspěch používat jako výmluvu, aby mi opět nemusel čelit. Přitom já o ten zápas pořád stojím. Já mu chci čelit. Termín 9. března v mém diáři pořád platí. Pokud mi ho jeho tým potvrdí, jdu do toho. Jen ať se na nic nevymlouvá už!“ žádá Wilder.

Tento vývoj událostí mohl po sobotní noci jen málokdo předvídat. Možná by se však dalo říct, že Deontay prahne po ještě jedné velice lukrativní výplatě, než definitivně pověsí rukavice na hřebík. Těžko předvídat, zdali se po takovém fiasku dokáže ještě zvednout.



Další články