Soud zakázal Apple v USA prodávat dvoje chytré hodinky, firma je upraví

foto Ilustrační foto - Představení nových chytrých hodinek Apple Watches v kalifornském Cupertinu 12. září 2023.

Washington - Soud ve Washingtonu ve středu americké technologické firmě Apple zakázal ve Spojených státech prodávat dva vlajkové modely chytrých hodinek kvůli sporu o patent, který Apple vede se společností Masimo. Napsala to dnes agentura Reuters, podle níž by právnická bitva mohla trvat i rok. Apple se proto rozhodl spornou funkci vypnout, aby vyhověl zákazu a udržel hodinky v prodeji.

Firma Masimo, která se specializuje na zdravotnické technologie, viní Apple, že k sobě přetáhl její zaměstnance, ukradl její technologii pro měření hladiny kyslíku v krvi a zakomponoval ji do svých hodinek.

Kvůli sporu už na konci loňského roku Apple musel krátce pozastavit prodej hodinek Series 9 a Ultra 2, později mu ho americký soud znovu umožnil. Nyní měl zákaz prodeje opět platit, Apple se mu ale vyhne tím, že od dnešního rána bude hodinky prodávat, aniž by aplikace umožňující měření hladiny kyslíku v krvi byla dostupná.

I když Apple nezveřejňuje, kolik chytrých hodinek ročně prodá, odhadují podle agentury AP analytici, že společnosti tento produkt ročně přinese tržby kolem 18 miliard dolarů (410 miliard Kč).

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 4.05.2024 ČTK

Reklama

21°C

Dnes je sobota 4. května 2024

Očekáváme v 17:00 20°C

Celá předpověď