Česky

Česky

English

menu
zavřít

Ocenění Zlínský anděl převzaly čtyři ženy

28. 12. 2023

Aktuality

327

Zlín – Ocenění sociálních pracovníků a pracovníků v sociálních službách Zlínský anděl získaly v roce 2023 čtyři ženy: Jitka Zaoralová, Veronika Langerová, Drahomíra Gavendová a Jana Janotková. 

Zlínští andělé převzali ocenění, pamětní list, květiny a věcné dárky z rukou náměstka pro sociální oblast Vojtěcha Volfa a náměstkyně a zároveň předsedkyně Komise sociální, zdraví a pro zdravotně postižené Rady města Zlína Jany Bazelové. Slavnostní předávací akt se uskutečnil v rámci tradičního vánočního koncertu, který radnice pořádá pro zástupce poskytovatelů sociálních služeb. V úvodu všem oceněným i hostům z organizací poskytující sociální služby, poděkoval primátor města Zlína Jiří Korec. Vyzdvihl výbornou péči, kterou poskytují občanům našeho města.

V letošním roce obdržel Odbor sociálních věcí pět nominací na titul Zlínský anděl. Členové Komise sociální a pro zdravotně postižené Rady města Zlína z nich doporučili ke schválení čtyři nominované.

„Je velmi důležité, abychom si těchto mimořádných lidí v sociálních službách všímali a morálně je ocenili. Je třeba, abychom vyzvedli ty, kteří odvádí kvalitní práci, ale mimo to vnáší do mezilidských vztahů i laskavost, empatii a obětavost a jsou svému okolí příkladem. Všem Zlínským andělům i dalším zaměstnancům organizací poskytujících sociální služby patří za náročnou práci velké poděkování,“ vzkázal náměstek primátora města Zlína Vojtěch Volf.

Kdo jsou Zlínští andělé roku 2023:

Jitka Zaoralová

Jitka Zaoralová pracuje více než deset let v Domově pokojného stáří Naděje Zlín. Od loňského roku je aktivizační pracovnicí domova a koordinátorka dobrovolníků ve službách pro seniory. Její přístup je velmi laskavý, citlivý a empatický. Má pro klienty vrozený cit a pochopení. Je pracovitá, má správné pragmatické řešení, vždy ochotná a připravena pomoci ostatním kolegům. Sama přichází s novými nápady na vylepšení prostředí a pomůcek pro klienty. Vytváří pro ně programy jako je trénování paměti, aktivní cvičení, výlety, canisterapie, bohoslužby, oslavy narozenin klientů a mnohé jiné. Neustále se také v oblasti péče o lidi žijící s demencí vzdělává.

Veronika Langerová

Veronika Langerová pracuje v Charitní pečovatelské službě Zlín jako pracovnice v sociálních službách. Je velmi dobrou pracovnicí, na kterou je spolehnutí. Je na ni znát, že ji práce skutečně baví a těší. Má příjemné vystupování, je empatická a umí lidem naslouchat. Dokáže se vžít do jejich problémů, starostí a radostí. Těší ji, když se jí podaří u uživatelů služby vykouzlit úsměv na tváři a dát jim kapku elánu do života. Přestože se jedná o nesmírně těžkou práci, vidí v ní smysl. Má vysoké osobní nasazení skloubené s profesionalitou.

Drahomíra Gavendová

Drahomíra Gavendová již třináct let pracuje v Domově pro seniory Burešov. Je zkušenou, pečlivou, obětavou a velmi spolehlivou kolegyní v týmu pečovatelů patra "Vlčích máků", které je součástí služby Domova se zvláštním režimem. V týmu je oblíbená a svým přirozeným úsměvem a optimismem dokáže nadchnout i své okolí. Je velmi vnímavá k potřebám klientů a dokáže k nim přistupovat s respektem a láskou. Svých chováním je příkladem pro druhé. Neustále se také profesně rozvíjí a  získané poznatky aplikuje do každodenní praxe.

Jana Janotková

Jana Janotková pracuje v Domově pro seniory Burešov na pozici pracovníka v sociálních službách. V roce 2014 vstoupila do oblasti sociálních služeb a tím pro ni začalo nové životní období, které nejdříve zasvětila péči o lidi s Alzheimerovou chorobou na službě Domova se zvláštním režimem a od listopadu 2021 pracuje na službě Domov pro seniory. Ke své práci přistupuje zodpovědně, citlivě a vstřícně. Klienty oslovuje s láskou a vnímá jejich potřeby. Nezapomíná na tolik důležité pohlazení či objetí, kterému umí přidat úsměv a proložit vše humorem. U klientů v terminálním stádiu dokáže uplatnit svůj empatický přístup, kdy je dokáže doprovázet a pomáhat jim zvládnout těžkou a neznámou situaci. Péče o druhé ji nejen naplňuje, ale pomáhá jí překonávat i vlastní překážky.

Oceněním Zlínský anděl chce město Zlín nejen projevit uznání náročnosti profese sociálních pracovníků a pracovníků v sociálních službách a poděkovat za jejich práci, ale také posílit prestiž uvedených profesí.

 

Primátor města Zlína Jiří Korec poděkoval oceněným a všem obětavým pracovníkům v sociální oblasti.

Nejnovější videoreportáže

Z facebooku

#SledujZlin

Aplikace Mobilní rozhlas

Chcete dostávat do svého mobilu či mailu upozornění na blížící se nebezpečí, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na kulturní a sportovní akce?

Více informací o aplikaci

App Store Google Play

© 2024 Magistrát města Zlína
všechna práva vyhrazena

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

logo EU

Nahoru