Hlavní obsah
Názory a úvahy

Petr Fiala a valorizace důchodů. Další zklamání pro občany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Kdyby byl p. Fiala Pinocchio, jeho nos by byl už hodně dlouhý.

Článek

Pokud bych chtěla být slušná, řekla bych, že v mnoha věcech pan premiér změnil názor. Jinak se tomu ale také může říct, že šlo o volební sliby, které se, jak už bychom mohli být zvyklí, mění po volbách na lži.

Tu pohádku o tom, že nebude zvyšovat daně už známe. Své sliby pan Fiala nedodržel. Že zastaví inflaci? Tak si říkám, v jakém období myslel? Za několik let či století? Momentálně se prý totiž máme připravit na další zdražování po novém roce. A sáhnout si do peněženky ještě hlouběji nic příjemného rozhodně nebude.

Oddlužování - zatím to vypadá, že následující léta zadlužení nijak zásadně klesat nebude.

A pokud se budeme bavit o valorizaci důchodů, k tomu není co dodat. I přesto, že původně pan premiér tvrdil že se nezmění ani valorizace a ani důchodový věk, tak je všechno jinak. Jeho slova totiž nesouhlasí s penzijní novelou zákona, kterou podepsal Prezident Petr Pavel a která mimo jiné zpřísňuje pravidla předčasných důchodů a upravuje řádné lednové valorizace penzí.

A já se přes to všechno ptám. Proč takové podmínky pro lidi, kteří celý život dřeli, aby na konci života zjistili, že budou v podstatě živořit?

A ve vládě si naopak neustále zvyšují platy.

Pan premiér to, proč politikům platy vzrostly a na důchody se sáhlo odůvodnil tím, že jde o jiný mechanismus. Ani nemám chuť pátrat po tom o jaký.

A to proto, protože bych ten mechanismus stejně nepochopila, pane premiére.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz