Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

SOUHRN 31. KOLA: Boleslav má druhou výhru v řadě, Kladno nasázelo osm gólů a Sparta otočila duel v Plzni

Zdá se, že se Mladé Boleslavi podařilo zastavit volný pád. Po sérii porážek poslední Středočeši přidali druhou výhru v řadě, když si ve 31. kole extraligy poradili s Karlovými Vary 4:1. Dvěma přesilovkovými brankami k tomu přispěl Tomáš Fořt, Róbert Lantoši a Matti Järvinen nasbírali shodně tři asistence. Výhru však slavilo také předposlední Kladno, které deklasovalo Liberec 8:4. Sparta předvedla v Plzni povedený obrat a díky třem gólům v závěru zvítězila 4:2.

Tomáš Fořt z Mladé Boleslavi překonává Dominika Frodla v brance Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Plzeň doma nezvládla závěr se Spartou

Sparta si na ledě Plzně připsala vítězný obrat. Západočeši sice vedli 2:1 ještě v 54. minutě, ale poté se dostavila gólová smršť Pražanů. Mezi 55. a 59. minutou se do střelecké listiny zapsali postupně Aaron Irving, Filip Chlapík a Pavel Kousal. Sparta zvítězila pošesté v řadě a z druhé pozice ztrácí na vedoucí Pardubice, které mají zápas k dobru, jen dva body.

HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha 2:4 (2:1, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 12. Pour, 18. Zámorský (Rekonen, Malák) – 14. Irving (P. Kousal, R. Horák), 55. Irving (Němeček, Chlapík), 58. Chlapík (R. Horák), 59. P. Kousal (Řepík). Rozhodčí: Hradil, Jaroš – Thuma, Šimánek. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 7232 (vyprodáno).

Motor vyloupil Brno

České Budějovice zvítězily v Brně 5:2 a radovaly se potřetí za sebou. Jako klíčová se ukázala pasáž mezi 24. a 27. minutou, kdy se Jihočeši trefili třikrát po zásazích Martina Beránka, Adama Kubíka a Branta Harrise. Jihomoravané sice snížili na rozdíl jediné branky po gólech Radka Kučeříka a Zdeňka Okála, ale v závěru přidali pojistky Filip Přikryl a Ondřej Kachyňa.

HC Kometa Brno – Banes Motor České Budějovice 2:5 (0:0, 1:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 29. Kučeřík (Cingel, Holland), 50. Okál (Holík, Lintuniemi) – 24. M. Beránek (Kachyňa), 26. Kubík (Ordoš), 27. Harris, 57. F. Přikryl (D. Simon), 59. Kachyňa (F. Přikryl, Valský). Rozhodčí: Kika, Vrba – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Karlovy Vary nezachytily začátek zápasu

Mladá Boleslav nakročila k výhře nad Karlovými Vary 4:1 už v první třetině. Středočeši se v ní střelecky prosadili hned třikrát, přičemž vítěznou branku zaznamenal nakonec dvougólový Fořt, jenž se prosadil také v poslední části hry. Za Západočechy jen korigoval v polovině utkání Vít Jiskra.

BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Gewiese (Osburn, Rohdin), 14. Fořt (Lantoši, Järvinen), 19. Bernad (Lantoši, Järvinen), 54. Fořt (Lantoši, Järvinen) – 33. Jiskra. Rozhodčí: T. Veselý, Šindel – Hynek, Špůr. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. Diváci: 3014.

Na výhru Boleslavi zareagovalo Kladno

Liberec schytal domácí debakl s předposledním Kladnem 4:8, ačkoli v zápase třikrát vedl, a to i díky dvěma brankám Jakuba Rychlovského. Jenže Rytíři se nevzdali, po dvou trefách kapitána Radka Smoleňáka poprvé vedli a duel definitivně překlopili v druhé polovině zápasu. Středočeši utnuli sérii pěti porážek a drží si tříbodový náskok před poslední Mladou Boleslaví.

Bílí Tygři Liberec – Rytíři Kladno 4:8 (2:2, 2:4, 0:2)

Branky a nahrávky: 2. Melancon (Rychlovský, Faško-Rudáš), 18. Rychlovský (Melancon), 21. Rychlovský (Faško-Rudáš, A. Najman), 26. A. Najman (Flynn) – 11. Tralmaks (Klepiš, Kusý), 19. Melka (Smoleňák), 23. Smoleňák (Jágr), 26. Smoleňák (M. Procházka), 36. Veber (O. Bláha, Ticháček), 39. Ticháček (Klepiš), 41. Klepiš (Kusý, Dotchin), 51. Tralmaks (Dotchin, Ticháček). Rozhodčí: Šír, Pilný – Lhotský, Zíka. Vyloučení: 4:5, navíc Šedivý (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 7500 (vyprodáno).

Třinec našel cestu ke třem bodům v Olomouci

Olomouc vedla nad obhájci titulu z Třince po brance Tomáše Černého, ale vedení neudržela a nakonec odešla z domácího utkání bez bodového zisku. Oceláři výsledek otočili po gólech osmnáctiletého Miroslava Holinky a Miloše Romana v přesilovce. Slezané zabrali po třech duelech a zůstávají na třetím místě, Hanáci naopak prohráli potřetí v řadě.

HC Olomouc – HC Oceláři Třinec 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. T. Černý (Anděl, Švrček) – 18. Holinka (Hrehorčák), 45. Miloš Roman (J. Jeřábek, A. Nestrašil). Rozhodčí: Obadal, Stano (SR) – Frodl, Klouček. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Litvínov si poradil s Hradcem Králové

Místo v elitní čtyřce zajišťující přímý postup do čtvrtfinále play-off si dál drží Litvínov. V tabulce čtvrtí Severočeši zvítězili na ledě Hradce Králové 5:1 a před pátými Českými Budějovicemi mají čtyřbodový náskok. Znovu úřadovaly hlavní litvínovské persony – Liam Kirk vstřelil dvě branky, jedním zásahem přispěli Petr Koblasa a David Kaše, Lukáš Válek přidal gól a dvě asistence. Za domácí se prosadil jen Giorgio Estephan. Východočechům se nedaří, na další bod čekají tři zápasy.

Mountfield Hradec Králové – HC Verva Litvínov 1:5 (0:3, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 28. Estephan (Blain, Kalina) – 6. Válek, 16. Kirk (Abdul, Válek), 18. Koblasa (A. Kudrna, Demel), 47. Kirk (Abdul, Válek), 52. D. Kaše. Rozhodčí: Jeřábek, Mejzlík – J. Svoboda, Bohuněk. Vyloučení: 4:3, navíc Okuliar – Šalda oba 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 5410.

V předehrávce se na konci listopadu radovalo Dynamo

Pardubice si zápas 31. kola s Vítkovicemi předehrály už 30. listopadu kvůli účasti na Spengler Cupu a vyhrály 2:1 po samostatných nájezdech.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články