Případ zbitých Ukrajinek na Plzeňsku míří k soudu. Žalobkyně navrhuje muži podmíněný trest

Případ dvou napadených Ukrajinek míří k soudu.

Útok na Ukrajinky v Plasích: Co hrozí podezřelému?

Muži vadilo, odkud ženy pocházejí, tvrdí státní zástupkyně v případu surového napadení dvou Ukrajinek. Útok osmačtyřicetiletého Zdeňka H. se odehrál u jedné z pouťových atrakcí na Plzeňsku letos v srpnu. Jedna z žen skončila s vážným zraněním v nemocnici. Případ míří před soud.

Incident se stal v Plasích na severu Plzeňska. Právě tam zamířil Zdeněk H. se svým autodromem na pouť. Na zdejší louce narazil na dvě Ukrajinky, které seděly na zemi. On je proto vyzval, jestli by se mohly posunout, aby mohl projet. Když ale zjistil, že jde o obyvatelky Ukrajiny, měl jim nejprve začít sprostě nadávat a poté je i fyzicky napadnout.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Masakr v Praze zasáhl celou společnost. Na studenty má značný dopad, shodují se rektoři

Napadl je tak surově, že jedna z žen skončila v nemocnici se zlomeninami. „Konkrétně měla zlomeniny v obličeji, šlo o čelist a o nos,“ popsala reportérka CNN Prima NEWS Alex Hrdinová.

Obviněný se hájí, že se celý případ odehrál úplně jinak. Ženy prý měly vše vyprovokovat, byly agresivní a jedna z nich mu chtěla ujet s autem. Teď už případ míří před soud. Záleží na senátu, zda muže pošle do vězení nebo vyvázne s podmínkou, jak navrhuje státní zástupkyně, anebo své jméno zcela očistí.

Tagy: