Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Pardubice vyzve v semifinále Spengler Cupu Kanada. Frölunda smetla Ambri-Piottu

Dosud nejgólovější utkání Spengler Cupu nabídlo páteční večerní čtvrtfinále. Z něj postoupila Kanada po vítězství 6:3 nad KalPou Kuopiem, a bude tak příštím soupeřem vítěze základní skupiny I Pardubic. Páteční program odstartoval řízenou demolicí obhájců titulu. Ambri-Piotta totiž prohrála s Frölundou 0:5. Švédský tým podržel v brance famózním výkonem šestatřicetiletý Lars Johansson, dvěma asistencemi se blýskl reprezentační bek Henrik Tommernes. Indiáni si v semifinále zahrají s domácím Davosem. Přímý přenos semifinále Pardubic s Kanadou sledujte v sobotu od 20:10 na ČT sport a ČT sport Plus.

Kanaďan John Quenneville skóruje proti Kuopiu
zdroj: ČTK / AP autor: URS FLUEELER

Kanada ve čtvrtek přišla o přímý postup do semifinále, poté co v závěrečné třetině duelu s Davosem ztratila vedení 3:1 a prohrála 3:4. Proti Kalpě, jejíž barvy hájí český útočník Matyáš Kantner, vedla už v 6. minutě 2:0 díky gólům Jonathana Anga a Johna Quennevillea.

Na přelomu druhé a třetí třetiny získal zámořský celek pětibrankový náskok. V závěru druhé třetiny využil přesilovou hru Chris DiDomenico a po pauze skórovali Jonathan Hazen a Guillaume Asselin. KalPa se ještě dostala do hry díky gólům Colbyho Sissonse, Jaakka Rissanena a Kaspera Simontaivala. Výhru ale zpečetil při power-play DiDomenico.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada – KalPa Kuopio

Frölunda sice v základní skupině dvakrát jednoznačně prohrála (0:4 s Kanadou a 1:4 s Davosem, pozn. red.), ale herně za soupeři rozhodně nezaostávala. Ve čtvrtfinále s Ambri-Piottou, v jejíž sestavě nescházel český reprezentant Michael Špaček, střelecké trápení zlomila a suverénně postoupila mezi elitní kvarteto.

První šanci měl v 5. minutě Tommernes, gólman Janne Juvonen však jeho ránu z mezikruží reflexivně odrazil vyrážečkou. Na druhé straně se blýskl zkušený Johansson, který v úniku dva na brankáře přečetl Špačkovu přihrávku a efektním zákrokem rozesmutnil Daria Bürglera. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Ambri-Piotta – Frölunda

Indiáni ale měli od poloviny zápasu navrch a svou převahu zúročli i trefami. Do vedení je poslal ve 32. minutě Linus Öberg, krátce před druhou sirénou zdvojnásobil náskok švédského týmu Max Friberg a odpor švýcarského soupeře definitivně zlomili dvěma slepenými góly Filip Hasa s Jerem Innalou v úvodu třetí části.

Razítko na jednoznačné vítězství přidal v 52. minutě Noah Dower Nilsson. Frolünda si proto v semifinále zopakuje utkání s Davosem.          

Spenglerův pohár v Davosu - čtvrtfinále:

Ambri-Piotta - Frölunda HC 0:5 (0:0, 0:2, 0:3)
Branky: 32. Öberg, 40. Friberg, 45. F. Hasa, 46. Innala, 52. N. Dower Nilsson.

Kanada - KalPa Kuopio 6:3 (2:0, 1:0, 3:3)
Branky:
39. a 60. DiDomenico, 4. Ang, 6. Quenneville, 42. Hazen, 43. Asselin - 47. Sissons, 53. Rissanen, 58. Simontaival.

Program sobotního semifinále (vše na ČT sport a ČT sport Plus):

15:10 Davos - Frölunda
20:15 Dynamo Pardubice - Kanada

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články