Zavřít reklamu

Každý měsíc pro vás vybíráme tipy na zajímavé desky, které se objevily na Apple Music. A jelikož je prosinec již takřka za námi, pojďme se společně podívat na to, co se ve streamovací službě Applu urodilo nového.

Nicki Minaj – Pink Friday 2

Nicki Minaj přišla, viděla a zvítězila, jinak se vydání Pink Friday 2 nedá popsat. Vyhoupnout se uprostřed přeplácaného vánočního trhu hned po vydání na špici žebříčku nejprodávanějších alb v USA, to je velký výkon. Navíc to vůbec není špatná deska, Minaj nesází na jistotu v podobě singlů opřených o virální klipy, ale autorsky i technicky jde dál než na předchozích nahrávkách. Občas tedy forma vítězí nad obsahem, protože si trochu ulítla při hraní s aranžemi, ale i to má na takové nahrávce svůj smysl. Furt lepší než krmit fanoušky tím samým dokola. 

Album na Apple Music naleznete zde

Peter Gabriel – I/O

Jedenadvacet let. Tak dlouho fandové Petera Gabriela čekali na další studiovku s novou muzikou. I/O je konečně tady a je to velká událost. Konceptuální deska rozdělená na světlou a temnou stranu, 136 minut hudby, jejíž nahrávání započalo už v roce 1995(!!!) a trvalo sedmadvacet let. Gabriel je perfekcionista, takže tu není žádná vata, on sám i kapela hrají famózně a korunuje to dotažená produkce, kde rozdílný přístup k mixu definuje ono světlo a temnotu. Tohle není jen další řadovka, tohle je hudební zážitek. 

Album na Apple Music naleznete zde

Trevor Horn – Echoes: Ancient & Modern

Jméno Trevor Horn u nás není zas tak známo, jeho hudba k nám pronikla hlavně skrze hit jeho skupiny The Buggles Video Killed The Radio Star. Jenže tenhle chlapík je především geniální producent stojící za řadou nahrávek definujících zvuk osmdesátek a výjimečnou pozici v branži si zachoval dodnes. Potvrzuje to i jeho nová deska coverů, kde s hosty jako Tori Amos či Iggy Pop zajímavě předělal slavné písně Nirvany, Depeche Mode nebo Frankie Goes To Hollywood. Takhle mají vypadat předělávky!

Album na Apple Music naleznete zde

Porcupine Tree – Closure / Continuation.Live

Steven Wilson je mnohými uznáván jako jeden z nejlepších skladatelů a kytaristů své generace. Krátce po jeho nové sólovce vydává živák se svou domovskou kapelou Porcupine Tree. Jde o rok starý záznam koncertu v Amsterdamu a jakkoliv jsou živáky často jen ždímačka peněz, kdy je třeba vyplnit mezeru mezi studiovkami, tahle deska patří mezi výjimky zachycující jedinečné okamžiky v historii kapely či hudebníka. Porcupine Tree byli zpátky po víc než desetileté pauze, radost z návratu vibruje na pódiu i v publiku. Navíc jde o nahrávku hutnou, složitou a dokazující, že progresivní rock může mít i v éře hektické digitální konzumace hudby svůj prostor a fanouškovskou základnu. 

Album na Apple Music naleznete zde

Dnes nejčtenější

.