Premier League - preview 20. kola: Vyhraje znovu West Ham?

30.12.2023, 08:43, aktualizováno 02.01., 08:20
Previews
Jarrod Bowen (© AFP)

Dvacáté kolo anglické ligy pokračuje v úterý jediným zápasem. Na London Stadium k němu proti sobě nastoupí domácí West Ham United a hosté z Brightonu. Souček a spol. v něm mohou potvrdit skvělou ligovou formu a zvítězit počtvrté v řadě.

West Ham United - Brighton & Hove Albion

úterý 20:30

West Ham si připsal skalpy Man Utd i Arsenalu a druhý den v novém roce ho čeká střetnutí s Brightonem, který naposled porazil Tottenham.

V táboře Hammers panuje dobrá nálada. Svěřenci Davida Moyese si nejdříve poradili s Man Utd a v minulém kole zopakovali stejný výsledek na Emirates Stadium. Kladiváře poslal již ve 13. minutě do vedení Souček a deset minut po přestávce na něj gólově navázal Mavropanos, jenž se v Premier League prosadil vůbec poprvé. Arsenal sice v zápase po celých 90 minut zcela dominoval, na rozdíl od svého soupeře však neproměnil žádnou vyloženou šanci. Hosté mohli skóre v nastaveném čase druhého poločasu ještě navýšit, ale Benrahma velkou příležitost v podobě pokutového kopu v další gól nepřetavil.

West Ham se po třetím ligovém vítězství v řadě posunul už na šestou pozici a na pohárové příčky nyní ztrácí šest bodů. V dalším kole se klub z Londýna představí doma, kde bude hostit nevyzpytatelný Brighton. První vzájemný zápas ovládli Hammers, kteří si z Amex Stadium odvezli výhru 3:1.

Do úterního zápasu určitě nenastoupí Antonio, Paquetá a Zouma. Nejistý je i start Aguerda.

Brighton rovněž zakončil rok 2023 vítězně. V minulém kole se dokázal vypořádat s početnou marodkou a doma porazil Tottenham 4:2. Seagulls byli v zápase hodně efektivní a po 75 minutách vyhrávali už 4:0. Debakl hostujícího týmu zmírnili v poslední desetiminutovce Veliz s Daviesem. Svěřenci Roberta De Zerbiho okupují v současné chvíli osmé místo a od West Hamu je dělí pouze tři body. Seagulls navíc na hřišti Hammers pravidelně podávají velmi dobré výkony. Poslední porážku zde utržili v dubnu 2012, a to ještě v rámci Championship.

Hostující tým stále trápí řada absencí. Z různých důvodu budou chybět Adingra, Dunk, Enciso, Fati, Lamptey, March, Mitoma, Veltman a Webster. Naopak znovu k dispozici by mohl být po lehkém otřesení brazilský obránce Igor.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola - Coufal, Mavropanos, Ogbonna, Emerson - Álvarez, Souček - Kudus, Ward-Prowse, Benrahma - Bowen

Brighton - pravděpodobná sestava:
Vebruggen - Hinshelwood, Hecke, Julio, Estupiñán - Gilmour - Groß, Lallana, Milner - Welbeck, Pedro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 3.77 - 2.73

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Newcastle United

pondělí 21:00

Jediným zápasem TOP 5 lig , který se bude hrát 1. ledna, je střetnutí dvou těžkých vah v anglické Premier League na Anfieldu. Program 20. kola uzavře souboj domácího Liverpoolu a nekonzistentního Newcastlu United. Reds na Boží hod porazili Burnley a vyšvihli se tak do čela tabulky, naopak Magpies nezažívají úspěšné období, což potvrdili naposledy překvapivou domácí porážkou s Nottinghamem Forest.

Boj o titul v anglické nejvyšší soutěži bude, zdá se, velmi vyrovnaný. V porovnání s posledními sezónami se totiž v té neužší špičce nachází více týmů, které by mohli o ligovou trofej bojovat až do závěrečných kol. Hned pětice z nich, tedy Tottenham, Arsenal, Manchester City, Aston Villa a Liverpool, je v rozmezí tří bodů, a tak je každý bod v letošní sezóně obzvláště cenný. Reds vévodí tabulce ještě před svou pondělní dohrávkou, na Nový rok tak mohou případnou výhrou na čele tabulky odskočit na rozdíl tří bodů.

Liverpool má za sebou úspěšný prosinec, ve kterém splnil jasný cíl, a to získat co nejvíce bodů předtím, než začne Africký pohár národů a Asijský pohár. Egypt totiž bude reprezentovat liverpoolská hrající legenda Mohammed Salah, který patří mezi nejproduktivnější hráče celé soutěže a dozajista je pro trenéra Kloppa důležitým stavebním kamenem ofenzivy Reds.

V pondělí bude Salah k dispozici naposledy, mimo hru je naopak dlouhodobě zranění Andrew Robertson, Joël Matip a Stefan Bajčetić. Marodku v posledních týdnech doplnil i Kostas Tsimikas a své poranění kyčle zatím úspěšně nedoléčil ani Thiago.

V naprosto rozdílném rozpoložení se nachází na začátku nového roku Newcaslte. Svěřenci Eddieho Howea totiž vyhráli jediné z posledních sedmi soutěžních utkání a zbylé prohráli. V prosinci vypadli jak z Ligy mistrů, kam se kvalifikovali po dlouhých letech, a také z ligového poháru, ve čtvrtfinále totiž nestačili na londýnskou Chelsea.

Žádná sláva to ale není ani v ligové soutěži, obzvláště venku se Magpies vůbec nedaří. V Premier League na cestách naposledy zvítězili na konci září na půdě Sheffieldu, od té doby si na své konto připsali čtyři prohry a dvě remízy. Naposledy vyrazili před Štědrým dnem na Kenilworth Road, kde nečekaně podlehli nováčkovi z Lutonu 1:0.

Nic ani nenasvědčuje tomu, že by se jejich venkovní bilance měla v pondělí zlepšit. Na Anfieldu totiž nevyhráli posledních 27 soutěžních zápasů, naposledy si tři body odvezli v roce 1994.

Navíc Newcastle stále trápí zranění. Pro pondělní utkání stále není k dispozici hned devět členů širšího kádru, velmi citelná je zejména ztráta brankářské jedničky Nicka Popea.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Gomez; Szoboszlai, Endo, Gravenberch; Salah, Gakpo, Nunez

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dubravka; Trippier, Schar, Botman, Burn; Joelinton, Guimaraes, Miley; Almiron, Isak, Gordon

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.62 - 8.13

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - AFC Bournemouth

neděle 15:00

Anglická Premier League je v plném proudu a její program nabídne v poslední den roku 2023 i zápas mezi Tottenhamem a Bournemouthem. Domácí Spurs naposledy v lize podlehli Brightonu, hosté z jihu Anglie naopak zažívají velmi povedené období.

Když už to vypadalo, že se Angemu Postecogluovi podařilo své svěřence naladit na vítěznou vlnu, tak přišla tvrdá rána v podobě katastrofálního výkonu na Amex Stadium. Domácí "Racci" v první půli na hřišti naprosto dominovali, ve 23. minutě už vedli o dva góly a dvoubrankové vedení si udrželi až do samotného konce.

Fanouškům Tottenhamu udělala radost alespoň premiérová trefa mladičkého útočníka Aleja Vélize, který naskočil do utkání už za rozhodnutého stavu.

V ligové tabulce tak ztratili důležité body a před víkendovým utkáním Spurs patří pátá příčka.

Jsou sice na tom o poznání lépe než jejich nedělní soupeř z jižního pobřeží, Cherries se ale nacházejí ve skvělém rozpoložení. V anglické nejvyšší soutěži drží sérii sedmi zápasů bez porážky, od začátku listopadu na ně nikdo nevyzrál.

S manažerem Andonim Iraolou to už vypadalo bledě a před dvěma měsíci se už hledal vhodný kandidát na jeho pozici. Španělsky stratég ale dokázal zdánlivě nemožné a vyvedl Bournemouth ze sestupových příček až do první poloviny tabulky.

Bournemohthu teď patří dvanácté místo, stále ale Cherries mají k dobru nedohrané utkání s Lutonem, a tak mohou snadno předskočit Wolverhampton či londýnskou Chelsea.

Domácí se stále musí vypořádat s velkou marodkou, o moc lépe ale na tom není ani Bournemouth. Tottenhamu bude v neděli chybět hned devět členů kádru, hosté do Londýna přijedou bez šestice důležitých hráčů.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario; Porro, Emerson, Davies, Udogie; Skipp, Sarr; Johnson, Lo Celso, Son; Richarlison

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto; Smith, Zabarnyi, Senesi, Kerkez; Christie, Scott; Semenyo, Kluivert, Tavernier; Solanke

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 4.60 - 3.96

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Fulham FC - Arsenal FC

neděle 15:00

Malé londýnské derby nabídne nedělní zápas 20. kola Premier League mezi Fulhamem a Arsenalem. Celek z Craven Cottage se po sérii tří proher nachází na třinácté příčce, Gunners díky porážce z minulého kola přišli o čelo a jsou druzí.

Fulham si skvostně vyšlápl na West Ham, který složil 5:0. Jenže tato sláva je již zapomenuta, Cottagers od této doby pouze třikrát prohráli a nedali ani jednu branku! Nejprve "dostali" 0:3 na Newcastlu, poté doma padli 0:2 s Burnley a v minulém kole nestačili na Bournemouth opět 0:3. Na ukončení této nelichotivé řady však nyní Fulham rozhodně nemá ideálního soupeře.

Poslední vítězství nad Arsenalem si totiž tým sídlící u Temže připsal v roce 2012, od té doby má s Gunners bilanci tří remíz a osmi porážek. Do karet ale naopak svěřencům manažera Marca Silvy hraje statistika z posledních duelů v kalendářním roce. V těch totiž v pěti případech z posledních osmi dokázali vyhrát. Co se týká marodky "Chatařů", jsou na tom proti jiným konkurentům z Premier League ještě dobře, mimo jsou pouze Tim Ream a Adama Traoré.

Arsenal opět na první příčce příliš dlouho nevydržel, když v minulém ligovém kole prohrál na Emirates Stadium 0:2 s West Hamem a pustil před sebe opět o dva body Liverpool. Situace se na čele tabulky začíná zajímavě zamotávat, jelikož za prvními Reds (42 bodů) a druhými Gunners (40) je ještě Aston Villa se 39 body a Manchester City se 37 a dohrávkou s Brentfordem k dobru. Na marodce celku manažera Mikela Artety se nacházejí Fabio Vieira a Jurrien Timber, nejistý je také stav Takehira Tomiyasua a Thomase Parteyho.

V posledních čtyřech výjezdech do Craven Cottage ale Gunners dali vždy minimálně tři góly, což je pro ně nejdelší série na kterémkoliv ze stadionů Premier League od roku 1939. Na rozdíl od zbylých konkurentů v boji o titul, kteří mají na vršku tabulky střelců svého zástupce, ať už jde o Erlinga Haalanda z Man City, Mohameda Salaha z Liverpoolu či Ollieho Watkinse působícího v barvách Aston Villy, Arsenal takového kanonýra hledá. Nejlepší týmový střelec, kterým je Bukayo Saka, má totiž na kontě pouze pět tref.

Naposledy se Fulham a Arsenal střetly na konci letošního srpna a jejich úvodní duel letošní sezony skončil překvapivou remízou 2:2. Za domácí Gunners skórovali Bukayo Saka a Eddie Nketiah, za hosty Andreas Pereira a João Palhinha.

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Castagne, Tosin, Bassey, Robinson - Palhinham Reed - Wilson, Pereira, Iwobi - Jiménez.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Raya - White, Saliba, Gabriel, Zinchenko - Odegaard, Rice, Havertz - Saka, Jesus, Martinelli.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.93 - 4.30 - 1.58

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Luton Town - Chelsea FC

sobota 13:30

Program 20. kola anglické Premier League otevře sobotní utkání mezi nováčkem z Lutonu a nekonzistentní Chelsea. Domácí zažívají velmi povedený závěr roku a přiblížili se místům zaručující záchranu v nejvyšší soutěži, Blues se naopak letos opět trápí a po polovině odehraných zápasů jim patří desátá příčka.

Hatters se bez kapitána Lockyera až překvapivě daří. Od doby, kdy velšský reprezentant zkolaboval v zápase s Bournemouthem, začali jeho spoluhráči hrát o třídu lépe a potvrzuje se to i na výsledcích a pozici v ligové tabulce. Dvě výhry z posledních dvou utkání je katapultovaly na osmnáctou příčku se ziskem 15 bodů a jen jediná výhra je dělí os patnáctého Crystal Palace.

Před Štedrým dnem totiž Luton na domácím hřišti překvapivě zdolal silný Newcastle 1:0 a v úterý si Hatters poradili i v důležitém zápase s Sheffieldem. I přestože na hřišti dlouho tahali za kratší konec, i díky štěstěně dokázali v závěru otočit průběh utkání na svou stranu a zvítězili 3:2.

To fanoušci Blues rozhodně nejsou v takové skvělé náladě, a to i přes poslední skalp Crystalu Palace. Chelsea letos nepůsobí v evropských pohárech, a tak se nový trenér Pochettino může soustředit zejména na domácí soutěže. V lize se ale zatím trápí. Daří se jí alespoň v Ligovém poháru.

V EFL Cupu totiž Blues dokráčeli už do semifinále, ve kterém po Novém roce narazí na druholigové Middlesbrough vedené bývalým anglickým reprezentačním záložníkem Michaelem Carrickem. Zisk trofeje v první sezóně pod novým trenérem tedy nebude možná až tolik nepravděpodobný.

Hostům se navíc pomalu začínají po zraněních vracet klíčové postavy. Minulý týden se svého debutu v týmu dočkal mladičký záložník Lavia, poprvé v základní sestavě se objevil také Nkunku. Rozhodující trefu v minulém kole pak zaznamenal Mukiele, takže se začíná zdát, že přeci jen přichází na řadu pro londýnské fanoušky příjemnější období.

Luton Town - pravděpodobná sestava:
Kaminski; Osho, Mengi, Bell; Doughty, Barkley, Lokonga, Giles; Townsend, Morris; Adebayo

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Petrovic; Gusto, Disasi, Silva, Colwill; Caicedo, Gallagher; Sterling, Palmer, Mudryk; Nkunku

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.67 - 4.62 - 1.57

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Everton FC

sobota 16:00

V sobotu odpoledne se na Molineux utká domácí Wolverhampton s týmem z modré části Liverpoolu, a tedy Evertonem. Wolves mohou poprvé od ledna 2022 vyhrát tři ligová utkání v řadě, naopak svěřenci Seana Dyche by se rádi vrátili na vítěznou vlnu.

Wolves se letos na domácím hřišti nadmíru daří, naposledy na Molineux prohráli v polovině září s Liverpoolem. Od té doby doma porazili například Manchester City, Tottenham nebo naposledy na Štědrý den londýnskou Chelsea.

Svou formu navíc v minulém kole potvrdili i na výjezdu na Brentford Community Stadium, kde vyhráli vysoko 4:1. Dvěma góly se ještě v první půli zaskvěl Korejec Hwang Hee-chan, který zaživa nejlepší období v kariéře. Vždyť po minulém kole má na svém kontě už 10 přesných ligových zásahů v této sezóně a v tabulce střelců mu patří 6. příčka.

Do týmu se po vleklém zranění navíc pomalu vrací i křídelník Pedro Neto, který i přes dvouměsíční pauzu stále patří k nejlepším nahrávačům soutěže.

V superlativech se naopak nemůžeme zmínit o hráčích Evertonu. Toffees totiž po polovině odehraných ligových zápasů patří 17. příčka a jsou jen jeden bod před Lutonem. Do aktuální podoby tabulky se samozřejmě také podepisuje desetibodový odpočet Evertonu za porušení pravidel finanční Fair Play.

Everton navíc v posledních týdnech přišel o svou vítěznou vlnu a v druhé polovině prosince prohrál poslední dvě ligová utkání, naposledy Toffees padli na domácím hřišti s Manchesterem City.

Domácím bude chybět jen Jonny Otto, hosté nemohou počítat s dvojicí Alli, Gueye.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sa; Kilman, Toti, Dawson; Semedo, Bellegarde, Gomes, Ait-Nouri; Cunha, Neto; Hwanz

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford; Coleman, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko; Harrison, Onana, Garner, Gomes, McNeil; Calvert-Lewin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.99 - 3.26 - 2.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Aston Villa - Burnley FC

sobota 16:00

Aston Villa přišla v minulém kole o svou sedm zápasů trvající neporazitelnost a v sobotu se bude chtít vrátit na vítěznou vlnu v domácím utkání s Burnley, které se stále nachází na předposlední pozici.

Neporazitelnost Aston Villy ukončil v 19. kole Man Utd. Rudí ďáblové sice vstoupili do duelu tragicky a po 45 minutách prohrávali 0:2, ve druhém poločase však zabrali a třemi góly dokázali utkání dovést k vítěznému konci. Svěřenci trenéra Unaie Emeryho měli ve zmíněném klání i trochu smůly, jelikož za stavu 2:1 neproměnil stoprocentní tutovku Bailey. Přesto se birminghamský celek udržel na třetím místě a na vedoucí Liverpool ztrácí pouhé tři body. Hráči Aston Villy navíc ve Villa Parku ještě v letošní sezóně neprohráli. A v sobotu je tam čeká předposlední Burnley.

Do utkání zcela jistě nenastoupí Buendia, Kamara, Mings, Olsen, Tielemans a Traoré.

Hosté na dobrý výkon z Fulhamu nenavázali a v předešlém kole doma prohráli s Liverpoolem 0:2. Reds šli do vedení už v 6. minutě, kdy se trefil Núñez. Tři body pro favorita pojistil až v samotném závěru střídající Diogo Jota. Clarets byli v duelu prakticky neškodní, což potvrzuje i devět střel, z nichž ani jedna nemířila na bránu soupeře.

Manažera Vincenta Kompanyho může před výletem do Villa Parku těšit aspoň minimum absencí. Z důvodu zranění se na trávník nepodívají jen Koleosho a Cork.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Konsa, Carlos, Moreno - Luiz, Dendoncker - Bailey, McGinn, Ramsey - Watkins

Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Trafford - Vitinho, O'Shea, Beyer, Taylor - Odobert, Berge, Brownhill, Gudmundsson - Amdouni, Foster

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.26 - 8.29

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Manchester City - Sheffield United

sobota 16:00

Manchester City se ve 20. kole představí na svém Etihad Stadium proti Sheffieldu United. Citizens díky zaváháním soupeřů opět dotahují na nejvyšší příčky a v případě výhry budou ztrácet na čelo už jen dva body. Hosté jsou mimochodem poslední.

Manchester se v rozkolísaném období propadl z první příčky až na pátou, teď ale zase stoupá zpět. V minulém klání v lize vyhrál na půdě Evertonu 3:1, když se trefili Phil Foden, Julián Álvarez a Bernardo Silva. Předtím ale výběr Pepa Guardioly pouze remizoval s Crystal Palace 2:2. Citizens se každopádně podařilo opanovat klubové mistrovství světa klubů, když ve finále porazili 4:0 brazilské Fluminense a v semifinále si poradili 3:0 s Urawou.

Kotník si však na tomto turnaji zranil stoper John Stones. Snad všichni fanoušci modré strany Manchesteru už doufají v plnohodnotný návrat Kevina De Bruyneho, který týmu dlouho chyběl.

Se Sheffieldem United neprohráli City na své půdě od roku 1987 a od roku 1991 zde od něj nedostali ani jedinou branku. I nyní budou velkými favority.

Sheffield zatím rychle míří za návratem zpět do Championship, jelikož z posledního místa s devíti body na kontě jich momentálně na záchranu ztrácí sedm. Poslední výhru si Blades připsali 9. prosince, když porazili 1:0 Brentford. Od té doby dvakrát prohráli a jednou remizovali, přičemž naposledy padli v důležitém boji s konkurentem v boji o záchranu Lutonem 2:3.

Sheffield je, co se týče gólů v soutěži, nejhorší v obou ohledech. Sám jich vstřelil pouze 15, ale inkasoval rovnou 47. Kouče Chrise Wildera trápí poměrně početná marodka, na které je momentálně sedm borců, mezi nimi je i McAtee Basham. Za žluté karty navíc stojí Ahmedhodžič a Hamer.

Poslední vzájemné střetnutí Manchesteru City se Sheffieldem United z konce srpna hostující Citizens vyhráli na půdě nováčka 1:2. Branky vstřelili Erling Haaland a Rodri, norský útočník navíc neproměnil penaltu. Za Blades skóroval Jayden Bogle.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Akanji, Aké, Gvardiol - Rodri, Nunes - Silva, Foden, Grealish - Álvarez

Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Foderingham - Baldock, Robinson, Trusty - Bogle, Norwood, Vinicius Souza, Lowe - Ben Slimane, Archer, Brooks

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.08 - 13.20 - 33.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Brentford FC

sobota 16:00

Selhurst Park uvidí souboj dvou aktuálně trápících se týmů. Eagles čekají na výhru už osm zápasů v řadě, Bees nebodovali v posledních čtyřech utkáních.

Crystal Palace prohrál v 19. kole s Chelsea 1:2. Eagles byli v duelu proti Blues hodně blízko bodu, ale o ten je v 89. minutě připravil Madueke, který proměnil pokutový kop. Svěřenci manažera Roye Hodgsona klesli na patnáctou pozici a čekání na vítězství protáhli už na osm mačů. Teď do Selhurst Parku přijede Brentford, který je na tom dost podobně, vždyť v tabulce má jenom o bod více.

V sobotu spoluhráčům nepomůžou Edouard, Doucoure, Holding, Johnstone, Rak-Sakyi a Ward.

Brentford v předešlém střetnutí nestačil na Wolverhampton, na domácí půdě prohrál vysoko 1:4. Rozhodnuto bylo víceméně po prvním poločase, ve kterém hosté nasázeli soupeři tři branky. Konečnému skóre dal v 79. minutě podobu francouzský záložník Bellegarde. Další neúspěch znamenal pro mužstvo propad na čtrnácté místo, Bees navíc z minulých sedmi ligových duelech vyhráli jediný, a tak je pro ně sobotní představení v Selhurst Parku ideální šancí na přerušení negativní série.

Na straně Brentfordu budou chybět Ajer, Dasilva, Henry, Hickey, Mbeumo, Schade a Toney.

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Henderson - Clyne, Andersen, Guéhi, Mitchell - Richards, Lerma - Olise, Eze, Ayew - Mateta

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken - Roerslev, Zanka, Pinnock, Ghoddos - Jensen, Nørgaard, Janelt - Wissa, Maupay, Lewis-Potter

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.22 - 3.94

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Manchester United

sobota 18:30

Nottingham narazí ve 20. kole na neoblíbeného soupeře. Od prosince roku 2022 se Forest střetl s Man Utd ve všech soutěžích celkem pětkrát a pokaždé odešli vítězně Rudí ďáblové.

Nottingham nemile překvapil v minulém kole fanoušky Newcastlu, když v St. James‘ Parku zvítězil 3:1. Magpies se ujali ve 23. minutě vedení po proměněné penaltě Isaka, ale ještě do konce prvního poločasu vyrovnal hostující Wood. Ten po přestávce ve střílení gólů pokračoval a nakonec si dokráčel pro hattrick. Zkušenému australskému útočníkovi se v této sezóně daří a do střelecké listiny se v lize zapsal už sedmkrát, což z něj dělá nejlepšího kanonýra týmu. Pozadu ovšem nezůstává ani švédský rychlík Elanga, jenž má na svém kontě čtyři góly a pět asistencí.

The Tricky Trees výhrou nad Newcastlem uťali sérii sedmi utkání bez vítězství a posunuli se na průběžné šestnácté místo. Premiérové tři body si rovněž připsal nový manažer Nuno Espírito Santo. Ve 20. kole domácí nastoupí před vlastními fanoušky a na jejich stadion zavítá neoblíbený Man Utd, který v posledních pěti vzájemných zápasech ve všech soutěžích vždy Forest porazil. Naposledy se oba celky utkaly v srpnu na Old Trafford a domácí hráči vyhráli těsně 3:2.

Nottinghamu nebudou k dispozici Awoniyi, Felipe a Sangare.

Man Utd po sérii špatných výkonů konečně zabral a doma porazil silnou Aston Villu 3:2. Výhra se však nerodila lehce. Rudí ďáblové podali v prvním poločase už klasicky tragický výkon a po 26 minutách prohrávali 0:2. V druhé půlce nicméně přišlo na řadu zlepšení, z domácích hráčů vynikal především Garnacho, který během dvanácti minut vyrovnal. A to argentinskému mladíkovi rozhodčí ještě jednu branku neuznal. V 82. minutě pak rozhodl o vítězství Manchesteru Højlund, jenž měl ze vstřeleného gólu samozřejmě velkou radost, vždyť se jednalo o jeho první ligovou trefu v Premier League.

Hosté vstupují do duelu s Nottinghamem jako velcí favorité, z předešlých pěti vzájemných utkání mají skóre 12:2. Kdybychom pátrali ještě hlouběji v historii, zjistíme, že Forest porazil Man Utd naposledy v prosinci roku 1994, kdy byl ještě u kormidla soupeře legendární Sir Alex Ferguson.

Hosté v sobotu určitě nevyužijí služeb Casemira, Dialla, Lindelöfa, Maguirea, Malacii, Martíneze, Mounta a Sancha. S otazníkem jsou i starty Amrabata, Shawa a Martiala.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Turner - Montiel, Murillo, Niakhaté, Aina - Yates, Danilo - Elanga, Gibbs-White, Hudson-Odoi - Wood

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana - Wan-Bissaka, Varane, Evans, Dalot - Eriksen, Mainoo - Garnacho, Fernandes, Rashford - Højlund

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.28 - 3.76 - 2.18

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Liverpool FC
19
12
6
1
39 : 16
42
2
Arsenal FC
19
12
4
3
36 : 18
40
3
Aston Villa
19
12
3
4
40 : 25
39
4
Manchester City
18
11
4
3
43 : 21
37
5
Tottenham Hotspur
19
11
3
5
39 : 28
36
6
West Ham United
19
10
3
6
33 : 30
33
7
Manchester United
19
10
1
8
21 : 25
31
8
Brighton & Hove Albion
19
8
6
5
38 : 33
30
9
Newcastle United
19
9
2
8
37 : 25
29
10
Chelsea FC
19
7
4
8
31 : 29
25
11
Wolverhampton Wanderers
19
7
4
8
27 : 31
25
12
AFC Bournemouth
18
7
4
7
27 : 32
25
13
Fulham FC
19
6
3
10
26 : 34
21
14
Brentford FC
18
5
4
9
25 : 28
19
15
Crystal Palace
19
4
6
9
19 : 28
18
16
Nottingham Forest
19
4
5
10
22 : 34
17
17
Everton FC
19
8
2
9
24 : 25
16
18
Luton Town
18
4
3
11
21 : 34
15
19
Burnley FC
19
3
2
14
18 : 38
11
20
Sheffield United
19
2
3
14
15 : 47
9

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1295)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele