Lockyer se ozval poprvé po zástavě srdce. Děkoval za záchranu života i obrovskou podporu

Lockyer se ozval poprvé po zástavě srdce. Děkoval za záchranu života i obrovskou podporu

Nejsledovanější hráč Lutonu Tom Lockyer se v poslední den roku 2023 rozhodl přerušit mlčení a promluvil o svém kolapsu a srdeční zástavě, kterou utrpěl 16. prosince během duelu Premier League s Bournemouthem. Zároveň poděkoval všem, kteří měli podíl na záchraně jeho života, stejně tak vyslovil obrovské poděkování za podporu, které se v těžkých chvílích dostalo jeho rodině.

Devětadvacetiletý Lockyer vydal první prohlášení od chvíle, kdy 16. prosince utrpěl zástavu srdce a bojoval o život. Minulý týden byl Velšan propuštěn z nemocnice do domácího ošetřování. Nyní se rozhodl prostřednictvím sociálních sítí k celé nepříjemnosti se šťastným koncem vyjádřit a poděkovat za pomoc i podporu.

„Chtěl bych na začátku jen říct, že se po zástavě srdce, kterou jsem utrpěl v Bournemouthu, mám velmi dobře a cítím se velmi dobře. Důvodem jsou všechny ty hrdinské činy spoluhráčů, zdravotního personálu na stadionu, lékařů a zdravotníků. Cítím vděčnost za to, že jsem byl obklopen těmito hrdiny. Zachránili mi život. Nikdy nezapomenu, co jste pro mě udělali,“ vyznal se na úvod hráč Lutonu.

„I když je mi smutno, že nemohu trénovat ani hrát zápasy. Ale jsem plný hrdosti, když vidím, jak kluci z týmu pokračují v bitvách v Premier Legaue beze mě. Bojovný duch, který jsem viděl v posledních třech zápasech, mi dodal tolik potřebnou vzpruhu. Udělám vše, co bude v mých silách, jakýmkoli možným způsobem, abych pomohl klubu,“ slíbil všem.

 

Sám ještě neví, zda mu lékaři dovolí návrat k fotbalu. Je prý ale připravený pomáhat v jakékoliv roli a na jakékoliv pozici. „V novém roce se mám setkat se specialisty, pak bude jasno,“ svěřil se hráč, který už během léta podstoupil menší operaci srdce, když zkolaboval ve Wembley při finálovém vítězství v play-off Championship nad Coventry. Zdůraznil pak, že je důležité, aby co nejvíce lidí znalo CPR. „Doslova zachraňuje životy, jako v mém případě,“ dodal a vyzval fanoušky, aby se vzdělávali ohledně první pomoci.

Lockyer nevynechal ani příležitost poděkovat za podporu, které se mu dostalo. „Byl jsem tou podporou ohromen. Děkuji vám všem za vaše zprávy, dopisy, dary a přání všeho dobrého,“ tvrdil dojatý fotbalista. „Vidět transparenty a slyšet, jak se zpívá moje jméno, pro mě a moji rodinu znamenalo opravdu hodně.“

Další obrovské překvapení v Premier League. Tentokrát si ostudu udělal Arsenal

Na závěr Lockyer poděkoval Bournemouthu, Gary Sweetovi, Robu Edwardsovi a celému klubu Luton Town za podporu, které se během zmíněného období dostalo jeho nejbližším. „Doufám, že jsou všichni šťastní a přeji vše nejlepší do roku 2024. Locks.“