Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kraj potřetí nabízí peníze na podporu venkovských prodejen

Třetí rok po sobě mohou žádat provozovatelé o podporu na fungování venkovských prodejen. V rámci dotačního programu Obchůdek+ má kraj připraveno skoro 4 a půl milionu korun na rozdělení.

Příspěvek je určený na podporu a udržení obchodů v obcích do tisíce obyvatel nebo v obcích do tří tisíc obyvatel, v jejichž místních částech žije méně než tisícovka lidí a je zde maximálně jedna prodejna s potravinami a nápoji.

V programu je stejně jako v předchozím roce k dispozici 4,4 milionu korun. 3,8 milionu poskytne ze svého rozpočtu Ministerstva průmyslu a obchodu a 600 tisíc korun přidá Liberecký kraj,“ uvedl Jiří Ulvr (Starostové pro LK), radní pro regionální rozvoj. Žadatelé mohou získat maximálně 130 tisíc korun a použít je například na mzdy pracovníků prodejny, na vytápění, osvětlení, nájemné či pořízení neinvestičního majetku nebo obsluhu bezhotovostních plateb a nově na výdaje za služby související s bezobslužným provozem prodejny.

Žádosti bude možné předkládat od 20. ledna do 20. února.

Venkovské prodejny nejsou jen místem, kde si člověk obstará běžný nákup, ale často je to i centrum setkávání zejména starších obyvatel. I proto má rozhodně smysl tyto prodejny na venkově zachovat, a právě dotační program Obchůdek 2021+ tomu výrazně pomáhá,“ dodal Ulvr.

V minulém roce přišlo celkem 44 žádostí a podpořeni byli provozovatelé celkem sumou přes čtyři miliony a tři sta tisíc korun. V prvním roce poskytování dotace, tedy v roce 2021, bylo podpořeno 42 žádostí za necelé tři miliony korun.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky podpora, prodejny, vesnice, Liberecký kraj

Kraj potřetí nabízí peníze na podporu venkovských prodejen  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.