Jdeme správným směrem, říká místopředseda FAČR Šidliák

02.01., 10:25
Rozhovory
Fanoušci Česka při Euru 2020 (© AFP)

Těsně před Vánoci jsme vám v podcastu Livesport Daily nabídli rozhovor se zástupci fotbalové F-evoluce Ondřejem Lípou a Antonínem Barákem starším, kteří otevřeně mluvili o tom, proč se F-evoluci nepodařilo prosadit dost změn v českém fotbale a kdo za to může. V reakci na toto vydání nás Fotbalová asociace České republiky požádala o možnost reakce a výsledkem je aktuální epizoda. Jejím hostem byl první místopředseda Výkonného výboru FAČR za Moravu Jiří Šidliák.

V rozhovoru došlo na řadu zásadních témat českého fotbalu, od financí před absenci výběrových řízení na některé důležité funkce až po výběr trenéra národního týmu. Proto jsme se tentokrát rozhodli ponechat rozhovor v originální, prodloužené stopáži.

"S tím, co zaznělo od zástupců F-evoluce, tedy že jsme zradili naši předvolební domluvu, nesouhlasím. Změny probíhají, celá řada věcí se udělala. Neshodneme se ve všem, například neděláme výběrová řízení na všechny pozice, což by si F-evoluce představovala, ale ty základní nosné body plníme," říká Šidliák, který tak reaguje na kritiku od zástupců Fotbalové evoluce, kteří pomohli současné vedení FAČR zvolit.

"Hodně se změnilo poté, co zástupci F-evoluce chtěli odvolat generálního sekretáře FAČR Michala Valtra. Nepovedlo se jim to, ale pro nás je pak těžké spolupracovat s někým, kdo ničí společnou snahu něco dělat. Navíc nepodpořili některé klíčové věci, které v rámci těch změn probíhaly, to mě taky mrzí," dodává Šidliák.

Řeč v obsáhlém rozhovoru přišla například i na to, jestli FAČR nepokazil systém, na kterém se mezi fanoušky rozdělují lístky na EURO. Ověření identity zájemců se totiž zdálo nedostatečné.

"Proběhlo to správně. Něco se dalo udělat asi lépe, ale není to nic zásadního. Mohli jsme to nechat na UEFA, ale chtěli jsme hlavně pomoci českým fanouškům, aby měli blíž k lístkům. Že se objevili překupníci, to mě mrzí, UEFA proti tomu bojuje. Na druhou stranu si nemyslím, že se dá zabránit tomu, aby někdo získal víc vstupenek než potřebuje. Pak už je na každém, jestli je předá dál za nominální hodnotu nebo se na tom bude snažit vydělat," myslí si Šidliák.


Dál jsme v nové epizodě Livesport Daily řešili:

Proč se do fotbalu příliš nedaří přivádět nové významné finanční partnery?

Kdy budeme znát jméno nového reprezentačního trenéra a bude to Ivan Hašek?

Proč FAČR stále aktivně neřeší možnost Národního stadionu se Spartou a zda má nějaký vliv na lidi ve vedení asociace podnikatel Tomáš Pitr?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
ratusek

Reagovat
Greny

doprdele běžte to je ten správný směr

Reagovat
Salfovic

Jak by řekl klasik: jděte už do prdele, kurva.

Reagovat
John Obi Mikel

Jak by řekl klasik: jedu, jedu, jedu

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Neděláme výběrová řízení na všechny pozice...

Tohle když si přečtu tak je mi jasný jak to tam funguje

Tvl ono by to fakt chtělo to ministerstvo sportu, pod které by spadali všechny ty asociace, a které by se zodpovídali za fungování..jak je to pod školstvím, tak narovinu, koho to jako na tom ministerstvu zajímá? Jak probíhají audity? Rozdají se peníze asociacím a tím to končí. Když do toho nenajede zrovna Policie, jak v případě Kratochvílové, tak to nikoho nezajímá a mají to na salámu. Pak takovej dobrej flek v nějaké asociaci, kde se ještě nedělá ani výběrko to může být celkem fajn

Reagovat
Pablos

Věřím ale, že na vrátného a uklízečku to výběrko zrovna mají

Reagovat
smazaný uživatel

Tak důležitý posty víš co.. každej chce chodit na čistý hajzl

Reagovat
kilobyte

Tak oni udělali tu NSA. Jenže je to snad ještě horší.

Reagovat
smazaný uživatel

To je tím, že pozice v NSA se taky obsazují bez výběrka.

Reagovat
kilobyte

Tak ono stejně není problém to výběrko udělat tak, aby to vyhrál kámoš.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě, nefunkční organizace

Reagovat
Axelrose

A jak myslíš, že by to probíhalo na ministerstvu sportu a kdo by tam seděl na nejvyšších postech

Reagovat
dondinho

Jestli si ten pán opravdu myslí, že losovačka o lístky na euro byla v oukeji (tím myslím hlavně to, že překupníkům umožnili klidně desítky/stovky registrací pokaždé jen s jiným mailem), tak ať jde vážně do (_!_)

Reagovat
smazaný uživatel

Celej FAČR je k smíchu. Kdo nejde s námi, jde proti nám, ruka ruku myje...je mi z Vás špatně vy bando nezodpovědných *****

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele