bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nový tým, stejný příběh. Filip Zadina sám sobě nepřítelem

2. ledna 16:00

Jiří Lacina

V létě se vzdal 4,5 miliónu dolarů. Jednoduše je odepsal, zrušil smlouvu s Detroitem a vydal se na trh. Steve Yzerman ztratil v Čechy důvěru a postupně se jich zbavoval. Zadina chtěl hrát tam, kde dostane šanci. Za 1,1 mil. na rok si vybral San Jose.

Ten risk se mu nevyplatil, píše příkře Detroit Hockey Now.

Z počátku sezóny to snad chvilku vypadalo nadějně, pak ale pomalu zapadl. Ke všemu se zranil. Zadinova tradiční bolest - žádnou sezónu neodehrál komplet. Pokud nestagnuje z výkonnostních důvodů, bývá mimo hru kvůli zraněním. Několikrát tím ztratil pomalu a těžce budovanou pozici.

Ještě před pár týdny to nevypadalo špatně. Po zápase se St. Louis, kde dvakrát asistoval, ho trenér David Quinn chválil. „Líbí se mi, jakým směrem se vyvíjí,“ řekl o Zadinovi cca v půlce listopadu.

Hrál druhou brázdu. Pak se ale zranil v horní části těla. Po uzdravení přeskakuje mantinely coby hráč čtvrté lajny. Dostává málo času a stěžuje si: „V NHL je těžké bodovat, když nehrajete moc minut a nejste na přesilovce,“ říkal nedávno.

Také žurnalisté jsou k němu čím dál kritičtější. „Jeho progres je podkopáván nevyrovnaností a zraněními,“ napsal Sheng Peng.

Zadinovi samozřejmě neusnadňuje situaci, že hraje v nejslabším týmu NHL. Na takové adrese se těžko buduje sebevědomí. Sharks jsou na prahu nového roku s 21 body nejhorší v lize. Čtyřiadvacetiletý Čech je pořád schopen leccos vyprodukovat směrem dopředu, dozadu ale dělá chyby.

Což je dobře čitelné ze statistik. Ve 32 zápasech nasbíral 10 bodů (4+6). Doslova hororové jsou jeho plus minus body, kde je s -28 nejhorší v NHL. Můžete si o téhle statistice myslet, co chcete, ale pokud jste v rámci ligy na samém dně, před vámi je 800 lepších hráčů, pak vás taková pozice rozhodně nectí.

V kontextu týmu je Zadina o 5-20 bodů horší než ostatní spoluhráči. Třeba Tomáš Hertl odehrál o čtyři zápasy víc, dostává mnohem víc minut, a je na čísle -19.

Co Zadinu hlavně sráží, se pokusil na začátku prosince načrtnout trenér Quinn. „Je to velmi dobře koučovatelný hráč. Líbí se mi i jeho úsilí. Snaží se dělat ty správné věci. Z trenérova pohledu přesně tohle po hráčích chcete. Někdy jste sami sobě největším nepřítelem. Vyvíjí na sebe velký tlak. Někdy je právě tohle ten největší problém.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.