Studená sprcha každé ráno navždy změní váš život: Zde je 9 důvodů [+1], proč byste si měli každý den dopřát studenou sprchu:

1. Snižuje hladinu stresu

Studená sprcha může snížit hladinu stresu ve vašem životě. Dělají to tím, že snižují hladinu kyseliny močové ve vašem těle a zvyšují hladinu glutathionu ve vašem krevním oběhu. Kombinace těchto dvou faktorů povede ke snížení stresu.

2. Posiluje vaši imunitu

Studená sprcha stimuluje srdeční tep. Díky tomu naše orgány zaplaví čerstvá, okysličená krev. Tím jim dodává tolik potřebné živiny. Udržuje vaše srdce zdravé a chrání před kožními problémy.

3. Pomáhá rozvíjet silnější vůli

Studená sprcha je pravděpodobně jednou z nejnepříjemnějších věcí, které musíte udělat. Denní studená sprcha vyžaduje obrovskou sílu vůle. Studené sprchy vám pomohou časem vybudovat silnější vůli a duševní zdraví.

4. Pomáhá zlepšit zdraví pokožky

Horká voda vysušuje pokožku. Studená voda však způsobuje stahování kožních pórů. V důsledku toho se neucpávají nečistotami. Studená voda navíc neodstraňuje z pokožky přirozené oleje.

5. Pomáhá při regeneraci svalů

Studená sprcha zvyšuje prokrvení vašeho těla. Tento zvýšený krevní oběh má působivý vliv na schopnost vašich svalů zotavit se po tréninku. Chlad vody sníží zánět vašeho svalu. (Pozn. překl.: Pokud je prioritou síla a svaly, dejte si studenou sprchu před tréninkem. Studená sprcha před „ranní GGP nabíječkou“, ideál!).

6. Pomáhá při hubnutí

V našem těle existují dva hlavní typy tuku. Jsou to hnědý a bílý tuk. Bílý tuk nám neprospívá, zatímco hnědý tuk je skvělý. Studená voda aktivuje vaše hnědé tukové buňky, které se specializují na přeměnu kalorií na teplo.

7. Pomáhá při dýchání

Pokud jste se již někdy sprchovali studenou vodou, víte, že se vám v okamžiku, kdy na vaše tělo dopadá studená voda, dost špatně dýchá. Zjistíte, že lapáte po dechu. Toto hluboké dýchání je velmi prospěšné. Zvyšuje příjem kyslíku & srdeční frekvenci. (Pozn. překl.: Postupně všk dech zklidněte, uvolněte se, a přejdete na dýchání pouze nosem). 

8. Pomáhá udržovat zdravé vlasy

Studená voda pomáhá udržovat zdravé vlasy. Chladná teplota uzavírá póry pokožku hlavy. Díky tomu se vaše pokožka hlavy neucpává nečistotami a studená sprcha ji neodstraňuje přirozené oleje z vlasů.

9. Pomáhá při depresi

Studie provedená University of Virginia (School Of Medicine) ukazuje, že studené sprchy pomáhají při příznacích deprese. Vědci zjistili, že být chvíli
zima vysílá do mozku více elektrických impulsů, které zmírňují depresi.

Potud autor původního článku, Seek Wiser (X). Zaokrouhlujeme na 10 i s pozvánkou! 

[+1]. Připraví vás na zimní koupačku v rybníku či řece 

Po celé ČR poslední roky rostou otužilecké skupiny. V Praze se chodíme koupat od listopadu do dubna každou neděli, od 14 h. – jděte ulicí U kempinku (Praha 4 – Braník) směrem k řece, a pak odbočte cca. 50 metrů vlevo. Čeká vás cvičení, koupání, a opět trocha cvičení, vše zdarma, a pro všechny úrovně – úplné nováčky i ostřílenější borce, mladé i starší. 

Jo a jak tedy na to? Máme pro vás 2 návody –  tady a tady!


 

Chceš se hýbat lépe, dostat se do kondice, zesílit?

Pošli nám email pomocí formuláře níže a rezervuj si zkušební lekci ZDARMA!

• Krok 1: Rozhodni se, do kterého KB5 Gymu se chceš přijít podívat. Nepotřebuješ žádné speciální oblečení ani vybavení – stačí tričko, kraťasy, tenisky anebo bos.

• Krok 2: Rezervuj si lekci ZDARMA. Nejsou potřeba žádné předchozí zkušenosti či kondice – jen chuť se sebou něco dělat. Domluv se na první lekci ještě dnes! 

    Jméno a příjmení

    Tvůj email

    V kterém KB5 Gymu chceš přijít na zkušební lekci ZDARMA? (Praha 3, Brno, Hradec Králové, Zlín, Bratislava, Nitra).

    Chystané webináře, semináře, certifikace a další akce!