Jaké požadavky mají lidé, kteří se chtějí seznámit?

Je to zcela individuální. Ale obecně platí, že čím více máme požadavků na potenciálního partnera, tím více musíme sami nabízet. Velkým problémem dnešní doby, a bohužel často nás žen je, že samy sebe vnímáme i jako ženy navzájem zcela odlišně od toho, jak nás vidí muži. Ačkoliv si moje kamarádky myslí, jak strašně skvělá, akční a krásná jsem, muži si to myslet nemusí. Je proto opravdu velmi důležité nastavit si reálná očekávání a zhodnotit, co je opravdu důležité a co nikoliv.

Zdroj: Youtube

Ženy, nezatracujte rozvedené muže

Pokud například toužím po založení rodiny, ale je mi přes 40 let, je zásadní otevřít se myšlence vztahu s rozvedeným mužem se závazky, neboť tam je šance na úspěšné seznámení mnohonásobně vyšší než u single pětatřicátníka. Pokud si nejsem jistý nebo jistá, zda mám dobře nastavená očekávání a kritéria, je dobré to probrat s někým, kdo seznamování profesionálně rozumí a poskytne mi skutečně pravdivou zpětnou vazbu. Nejhorší je totiž roky čekat na někoho, kdo vlastně vůbec nestojí o mne, hledá něco jiného a já kvůli tomu ztratím roky svého života, když by byl vedle mě náhodou někdo, kdo stojí o totéž co já.

Jakých je pět základních pravidel pro seznamování?

  1. Přiznat sám sobě, že jsem single a že mi to nevyhovuje.
  2. Zanalyzovat svoji vztahovou minulost, abych do budoucna neopakovala stejné chyby a nastavit si realistická očekávání, co jsou moje klíčové hodnoty, kde chci být za 10 let a koho tedy k sobě hledám.
  3. Otevřeně komunikovat (ideálně každému okolo), že jsem single, ale rád/a bych to změnila. Protože nikdy nevíte, kdo má zrovna perfektního single bráchu nebo kamarádku.
  4. Začít s nějakým novým koníčkem (nový jazyk, kolektivní sport…), kde mám šanci poznat nové lidi, je ale zásadní abych to dělala proto, že mne daná činnost baví a chci ji dělat/poznat/vyzkoušet, nikoliv, že chci někoho sbalit.
  5. Být aktivní a stát se tzv. yes man/yes women – tedy pokud mne někdo pozve na nějakou akci (jedno zda narozeninovou oslavu pratety nebo drink po práci či ochutnávku vína), tak jdu, ačkoliv je to vykročení z mojí komfortní zóny. Nikdy nevíme, na koho můžeme narazit. Důležité je se nebát a nesedět na zadku.

A pokud jsem všechno vyzkoušel/a a stejně mi to nejde, pak je čas zvážit profesionální seznamku😊

Zdroj: iGlanc.cz, Date2k, Kristýna Mertlová, odbornice na seznamování, majitelka seznamovací agentury

Související články