V roce 2017 prožila vynikající tenistka Petra Kvitová děsivou událost. Do jejího prostějovského bytu se vloupal recidivista Radim Žondra, který plánoval nemovitost vykrást. Poté, co jej sportovkyně při činu překvapila, ohrožoval ji nožem a při tom jí pořezal ruku, se kterou poté mladá žena nemohla dlouhé měsíce sportovat a musela se podrobit operaci. 

Právě tato událost ale možná paradoxně vedla k jejímu současnému štěstí. Krátce před tím, než ke vloupání došlo, se totiž seznámila se svým novým trenérem Petrem Vaňkem, se kterým si od začátku dobře rozuměla. Když prožila svůj děsivý zážitek, nějakou dobu se u sebe v bytě bála, a tak se na čas nastěhovala právě k Vaňkovi a jeho tehdejší manželce Markétě. 

Podivný trojúhelník skončil rozvodem

Zanedlouho se začalo spekulovat o tom, že se jejich vztah z profesionálního změnil na milenecký, což ale všichni včetně Markéty Vaňkové popírali. Bulvární fotografové také načapali Petra Vaňka, jak ráno vychází z Petřina pražského bytu poté, co v něm evidentně strávil noc. To se stalo v době, kdy se se svou manželkou rozváděl. 

„Nechci být neslušná. Já nikdy nic nekomentovala a ani nebudu,“ uvedla následně pro Expres tehdy ještě manželka Vaňka a dala tak najevo zklamání i vztek.

Tiskový mluvčí Petry Kvitové Karel Tejkal pro změnu uváděl, že vše mělo zcela jiné vysvětlení, než právě milostný vztah dvojice. “Petra Kvitová poskytla trenéru Vaňkovi v jeho složité životní situaci azyl, aby v jejím prostorném apartmá v části pro hosty několikrát přespal. Byla to však jen mimořádná výpomoc v době, kdy v jeho bytě probíhají stavební úpravy a kdy vzhledem k pandemii koronaviru bylo prakticky vyloučené sehnat náhradní bydlení. Oba spolupracují čistě v profesionální rovině trenér–hráčka,” sdělil větlil pro Blesk tehdy.

Že je mezi nimi skutečně něco víc, přiznala teprve v létě roku 2021. V létě loňského roku se přitom dvojice vzala. Poslední den v roce tenistka s veřejností sdílela radostnou novinku, když sdělila, že se v novém roce nechystá zúčastnit známého tenisového turnaje Australian Open. 

“I když mi bude chybět má každoroční cesta do Austrálie a sport, který miluju, těším se, že strávím nějakou dobu doma přípravou na tuto vzrušující příští kapitolu v našich životech,” uvedla na sociální síti Petra Kvitová, která nyní nemůže být šťastnější.

Půvabná sportovkyně se také pochlubila snímkem z ultrazvuku a doplnila, že očekávaný potomek přijde na svět v létě letošního roku. Zatímco pro Petru Kvitovou to bude rodičovská premiéra, její manžel má z předchozího vztahu již dva dospívající syny. Pro svou partnerku tak bude moci být jistě skvělou oporou, která již ví, jak to ve světě rodičovství chodí.

Související články