Zpráva, kvůli které se rozpadl svět polovině českých celebrit. Pohřeb navštívily desítky známých tváří

svíčky
Fotografie: Freepik

Náhlá smrt dvorního fotografa slavných osobností všechny zaskočila. Šel spát a už se neprobudil. Petru Mráčkovi bylo pouhých 55 let.

Kamarád a fotograf českých hvězd Petr Mráček zemřel náhle ve spánku. V posledních týdnech se necítil dobře a měl potíže s dýcháním. Jeho smrt však všechny zaskočila. Pohřbu na Olšanských hřbitovech se zúčastnily i celebrity, se kterými měl fotograf přátelské vztahy. Zavzpomínal Zdeněk Troška i René Kekely.

Zemřel na plicní embolii

„Včera večer si šel lehnout a už se neprobudil. Ráno ho v posteli našel mrtvého jeho přítel,“ uvedl pro deník Blesk zdroj z blízkého okolí. Příčinou úmrtí měla být náhlá plicní embolie, ke které došlo v noci. Jeho partner Lukáš Krajčo (30), který jej ráno našel bez známek života, už mu tak neměl jak pomoci. V posledních dnech jej trápila viróza a obtíže s dýcháním.

„Psali jsme si ještě včera, jak mu je. Pár dnů a týdnů mu nebylo dobře. Viróza, špatně dýchal. Říkal jsem mu, ať jde k doktorovi. Je mi to moc líto. Ať má jeho duše klid. Byl to fajn chlap!“ řekl podle Super.cz jeho blízký kamarád z branže René Kekely. Pohřeb se konal 8. 12. v Ústřední obřadní síni na Olšanských hřbitovech.

Rozloučit se přišli slavní

Pohřbu se zúčastnila celá řada celebrit. Obzvlášť blízký vztah měl fotograf s Lucií Vondráčkovou. Ta se na smuteční událost vypravila se svým partnerem, zápasníkem MMA Zdeňkem Polívkou, který jí poskytl potřebnou podporu. Nechyběl ani režisér Zdeněk Troška. Ten uvedl pro výše zmíněný web: „Byl to výborný kamarád a je ho obrovská škoda, to je všechno, co teď mohu říct.“

Pokojně zemřela legenda filmové scény. Bez této herečky by řada ikonických seriálů nevznikla

Pro nemoc se z pohřbu musela omluvit Simona Stašová. Z dalších známých osobností, které se přišly s fotografem rozloučit, můžeme jmenovat Šárku Grossovou a její dvě dcery Natálii a Denisu, herečky Evu Čížkovskou a Evu Hruškovou. Přišel také Václav Upír Krejčí, herec Dušan Sitek nebo moderátor Karel Voříšek.

„Dnes nás zasáhla smutná zpráva. Fotograf Petr Mráček zemřel. Petr byl dvorní fotograf herců a hereček, zpěváků a zpěvaček. Obrovsky podporoval festival, fandil mu. Tolik plánů jsme měli. Petře, budeš nám moc chybět,“ věnoval mu vzpomínku Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana, jehož byl podporovatelem. Na SvětěKreativity si přečtěte také o dalším úmrtí slavné celebrity. O smrti Horsta Fuchse se nevědělo dlouhých 5 měsíců.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*