Jaký příběh se skrývá za Pharrellovou Louis Vuitton taškou za 1 milion dolarů?
Natalia Kubica

Natalia Kubica

04/01/2024

Jaký příběh se skrývá za Pharrellovou Louis Vuitton taškou za 1 milion dolarů?

Utratili jste někdy milion dolarů za tašku? Pokud jste právě pozvedli obočí a přemýšlíte, co proboha může odůvodnit tak vysokou cenu, nejste jediní. Pojďme se blíže podívat na Pharrellovu tašku Louis Vuitton Millionaire Speedy, která se stala jednou z nejdiskutovanějších doplňků roku 2023.

Pharrella Williamse není třeba představovat. Je to muž mnoha talentů, který se prosadil od rapování a hudební produkce až po fashion designing. Na svém kontě má úctyhodnou sbírku 13 cen Grammy a je autorem mnoha nejpopulárnějších písní posledních dvou desetiletí.

Kromě hudebních úspěchů je také zakladatelem několika módních značek, například Billionaire Boys Club a Ice Cream, a spolupracoval s největšími hvězdami v oboru. Williamsovi tvůrčí práce jsou všeobecně uznávané a v únoru 2023 byl jmenován kreativním ředitelem menswearu u Louis Vuitton, čímž si upevnil svou pozici přední osobnosti ve světě módy.

Při svém debutu u Louis Vuitton, se Pharrell ukázal na Paris Fashion Week a předvedl kousek ze své nové kolekce. S jedinečnou taškou se vydal na několik přehlídek a upoutal pozornost mnoha lidí. Luxusní projekty nejsou Williamsovi zdaleka cizí, ale tato unikátní taška Speedy s názvem “Millionaire” je posouvá na další úroveň, a to díky šokující ceně 1 000 000 USD.

Co odlišuje tašku Millionaire Speedy od běžných tašek Speedy? Pojďme se podívat na specifika tohoto kousku. Taška Millionaire Speedy je kompletně ručně vyrobena z měkké krokodýlí kůže a je na ní ikonický monogram Louis Vuitton a také odpovídající hnědé akcenty. Ucha a ramenní popruh zdobené zlatým kováním spolu s přívěsky vykládanými diamanty zajišťují, že je opravdu luxusní. Klíčový rozdíl spočívá ve volbě materiálu - zatímco běžné tašky Speedy se vyznačují tuhým plátnem, krokodýlí kůže je měkká na dotek. Ve spotřebitelské variantě také nenajdete všechny lesklé doplňky.

Pharrell Williams vytvořil také méně luxusní verzi tašky Millionaire Speedy, když vyměnil krokodýlí kůži za jinou, ale stále měkkou. Krokodýlí kůže je známá jako materiál náročný na zpracování, zejména během procesu barvení, a její použití v původní tašce vyvolalo pobouření organizace PETA. Tato alternativní kůže je nyní dostupnou variantou ke koupi.

U značky Louis Vuitton není překvapivé, že taška Millionaire Speedy není dostupná pro běžné lidi. PJ Tucker sdílel screenshot obrazovky stránky produktu Millionaire Speedy s označením " for internal use only", který fanouškům prozradil, že tašku je možné zakoupit prostřednictvím žádostí na zakázku. Jak již bylo řečeno, k získání této tašky je stále třeba být pokládán za VIP, což znamená, že jde o to mít spojení buď s Pharrellem, nebo s LV.

Taška se dodává v pěti různých barvách. Vedle žluté varianty, kterou Pharrell předvedl již dříve, jsou k dispozici i varianty “Rouge” (červená), “Vert” (zelená), “Bleu” (modrá) a “Marron” (hnědá). Prvním velkým jménem, které se s touto drahou kabelkou objevilo, byla Rihanna, která v kampani Louis Vuitton předvedla všechny barvy kolekce. Následně jsme mohli vidět LeBrona Jamese v hlavní roli další kampaně Louis Vuitton. Nosil ji také na zápas a Jacob Elordi byl vidět v ulicích s jednou z nich.

Taška Millionaire Speedy vzala módní průmysl útokem. Ať už tato taška stojí za svou cenu, nebo ne, je těžké jí upřít vliv, který vyvolala. Pharrell Williams je jméno, které vždy dokáže překvapit, od jeho hitů, které bodují v hitparádách, až po jeho špičkové módní designy. S taškou Millionaire Speedy posunul luxus na novou úroveň. Těšíme se, s čím přijde příště, zejména ve spojení se silou značky Louis Vuitton.