Chaloupek podepsal smlouvu se Slavií, sezonu dohraje v Teplicích

foto Ilustrační foto - Utkání 16. kola první fotbalové ligy: FK Teplice - Bohemians Praha 1905, 25. listopadu 2023, Teplice. Uprostřed Štěpán Chaloupek z Teplic se raduje z gólu.

Praha - Fotbalisty pražské Slavie od léta posílí reprezentant do 21 let Štěpán Chaloupek. Dvacetiletý stoper podepsal v Edenu čtyřletou smlouvu s platností od 30. června, sezonu dohraje ve svém dosavadním působišti v Teplicích. Oba kluby o tom informovaly na webu.

"Štěpán je pilířem základní sestavy prvoligového týmu a reprezentační jednadvacítky. V našem hledáčku byl dlouhodobě. Zaujala nás obrovská síla, dominance v hlavičkových soubojích a zároveň, s přihlédnutím k jeho věku, velká herní vyspělost," uvedl sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Chaloupek odehrál v lize za Teplice 46 zápasů a vstřelil jednu branku. Pevnou pozici má i v reprezentační jednadvacítce, kde nevynechal ani jedno ze tří utkání probíhající kvalifikace o mistrovství Evropy. Na konci listopadu prodloužil s mateřským klubem smlouvu.

"Jsem rád, že se přestup povedlo dotáhnout do úspěšného konce, že jsem svou budoucnost spojil se Slavií. Věřím, že to bude úspěšná cesta. Projekt, který je v klubu nastavený, se mi velmi líbí. Trenér Trpišovský mi osobně volal, gratuloval mi," řekl Chaloupek, jenž v lize debutoval na konci roku 2021 proti Spartě.

"Na Štěpána přišla mimořádná nabídka, jejíž detaily samozřejmě nemůžeme sdělovat. Důležitá pro nás byla i případná participace na dalším přestupu, protože všichni věříme, že to může v kariéře dotáhnout daleko," přidal ředitel teplického klubu Rudolf Řepka.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 8.05.2024 ČTK

Reklama

17°C

Dnes je středa 8. května 2024

Očekáváme v 21:00 12°C

Celá předpověď