Hlavní obsah

Osburn se těší na brněnské fanoušky. Chci být Kometě co nejvíc užitečný, tvrdí americký bek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Kometě, kam přišel z Mladé Boleslavi výměnou za Fina Alexe Lintuniemiho, má už za sebou první tréninky. Šestadvacetiletého amerického beka Zacha Osburna čeká extraligová premiéra v dresu brněnských hokejistů v pátečním duelu proti pražské Spartě.

Foto: hc-kometa.cz

Obránce Zach Osburn má po přesunu do Komety za sebou v Brně první tréninky.

Článek

„Moc se na nové angažmá těším. Vzhledem k situaci v obou mužstvech byla tato výměna podle mého názoru skvěle načasovaná. Obě organizace se rozhodly k nějakému kroku směrem dopředu. A já i Alex jsme připraveni na nový začátek,“ uvedl Osburn pro klubový web Komety.

Cení si skvělého přijetí v brněnské kabině. „Dopředu jsem od spousty známých věděl, že Kometa je organizace, v níž všechno perfektně funguje. Noví spoluhráči se ke mně chovají velice hezky. Věřím, že nám to bude klapat i na ledě. Také realizační tým mi se vším pomáhá,“ nemá problémy s aklimatizací v novém klubu.

Z nových parťáků se Osburn nejvíc zná s kanadským obráncem Rhettem Hollandem. „Hráli jsme spolu před lety dva roky na univerzitě. Je super, že jsme se teď opět potkali. I díky němu je pro mě přesun do Brna mnohem snazší,“ tvrdí rodák z Plymouthu v Michiganu, který hokejově vyrůstal v Detroitu. V Evropě v minulosti působil v italském Rittenu a v uplynulé sezoně ve slovenských Michalovcích. Poté se přesunul do středočeského klubu. „Česká extraliga je nesmírně kvalitní,“ zjistil už.

Dokáže si představit, že v Brně stráví delší dobu. „To jsou ovšem v této chvíli ještě hodně předčasné úvahy. Zaměřuju se nyní především na to, abych hrál dobře a co nejvíc Kometě pomohl. Chci být novému mužstvu co nejvíc užitečný,“ přeje si Osburn, který byl v této sezoně v posledním celku tabulky nejvyšší soutěže s jedenácti kanadskými body pátým nejproduktivnějším hráčem a nejlepším mezi beky.

Navzdory tomu, že nastupuje na postu obránce, je právě ofenzíva jeho značnou předností. V obou vzájemných zápasech proti Kometě na podzim za Mladou Boleslav paradoxně skóroval. „Přestože se pochopitelně soustředím prioritně na defenzívu, je právě pomoc útoku jednou z mých největších předností. Veškeré svoje hokejové schopnosti chci v Brně prodat, abychom vyhráli co nejvíc zápasů,“ předsevzal si.

Domácího utkání se Spartou, která patří k hlavním rivalům brněnského týmu, se Osburn už nemůže dočkat. „Pro diváky to bude určitě velká zábava. Dobře vím, jaká elektrizující atmosféra v brněnské aréně při extraligových duelech panuje. Fanoušci jsou klubu neskutečně oddaní. Moc se na ně těším. Považuju za obrovskou výhodu, že je budu mít v zádech,“ libuje si.