V Příbrami plní plán získávat na důležité pozice v klubu zkušené odborníky. Kohout by rád také oživil akademii

V Příbrami plní plán získávat na důležité pozice v klubu zkušené odborníky. Kohout by rád také oživil akademii

Přední tým F:NL FK Příbram, který má na čtvrté pozici stejný počet bodů jako třetí FC SILON Táborsko, tento týden představil svého nového sportovního manažera a současně šéftrenéra mládeže, jímž se stal Jiří Kohout.

Dotyčná pozice ve sportovním úseku byla u řeky Litavky dlouho neobsazená. Zkušený kouč s minulostí v Plzni či u juniorských výběrů Česka, jenž v posledních sezonách asistoval na prvoligových lavičkách v Jablonci i Dynamu České Budějovice, se bude pohybovat hlavně u A-týmu, nicméně v jeho gesci budou také mládežnické a dorostenecké kategorie.

"Můžu nabídnout dlouholeté zkušenosti s prací u mládeže i působení v první lize u dospělých. Chci do toho dát svůj pohled a také oživit akademii, aby se v Příbrami dařilo dál fotbalově produkovat výborné hráče i trenéry," informoval v prvním mediálním výstupu pod příbramskou vlajkou Kohout.

Neloučím se navždy, sliboval dojatý Köstl slávistům. Reprezentační výzvě ale neodolal

Do středočeského klubu, který sehraje první duel roku 2024 druhou lednovou sobotu proti Admiře Praha, ho přivedl ředitel Jan Starka, jenž v poslední době nalákal do města také bývalé reprezentanty Romana Bednáře a Ladislava Maiera, kteří v realizačním týmu pomáhají Karlu Krejčímu.

"Plníme náš plán získat na důležité pozice v klubu zkušené odborníky. Tím je určitě Jirka Kohout. Bude mít vhled do dospělých kategorií, kde bude konzultovat s realizačním týmem tréninkový proces i rozbor zápasů A-týmu. Zároveň si od naší spolupráce slibujeme zlepšení rozvoje hráčů v jednotlivých kategoriích mládeže od nejvyšších žákovských ročníků až po dorost," doplnil na fkpribram.cz syn bosse Jaroslava Starky.