Zde může být vaše reklama.

Zatím bez změn Fotbalisté SK Sigma zahájili přípravu

Fotbalisté SK Sigma zahájili přípravu

foto: Petr Pelíšek

05. 01. 2024 - 16:06

Přípravu na jarní část soutěžního ročníku zahájili fotbalisté SK Sigma Olomouc. Na programu měl v úvodích dvou dnech kondiční testy, už v pondělí vyrazí na přípravný kemp na Maltu. Další pobyt v cizině je pak čeká těsně před ligou v Turecku.

Na testování z podzimního kádru chyběli zraněný záložník Jan Navrátil a nemocní Lukáš Juliš s Pavlem Zifčákem. V soupisu jmen pak nefigurují ofenzivní hráči Yunusa Muritala, Jakub Přichystal a Denis Kramář. Z béčka byli do prvního týmu pro přípravu přeřazeni Štěpán Langer, Moses Amasi, Jáchym Šíp a Jan Fiala. Klub také potvrdil zájem Slavie Praha o obránce Ondřeje Zmrzlého.

„Je to netradiční formát přípravy. První týden a hned sehrajeme tři zápasy. Museli jsme program trochu upravit. Chceme do přípravy dostat hodně kondičních a silových prvků, což bude asi náročnější v podmínkách, které na Maltě budou. Ty budou ideální pro herní stránku, ale možná ne tak vhodné pro hrubou přípravu. Plánujeme zátěž rozdělit tak, abychom mohli plnohodnotně zatěžovat hráče v průběhu mezizápasových bloků,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma Olomouc.

Po návratu z Malty Sigmy odehraje také zápasy „doma“, bude to v prostějovské skupině zimní Tipsport ligy. Pak vyrazí na herní soustředění do Turecka.

Sigma bude hrát v přípravě kromě českých i se zahraničními protivníky. Čekají ji zápasy se Spartakem Trnava (Slovensko), Austrií Vídeň (Rakousko), Zaglebie Lubin (Rakousko) nebo Velje BK (Dánsko).

Program přípravy SK Sigma
10. ledna: Sigma Olomouc – Spartak Trnava (20.00, ČT Sport + Tipsport TV)
13. ledna: SK Sigma Olomouc – Hradec Králové (14.00, Tipsport TV)
15. ledna: SK Sigma Olomouc – Austria Vídeň (16.00, ČT Sport + Tipsport TV)
20. ledna: SK Sigma Olomouc – 1. SK Prostějov (10.30)
24. ledna: Hanácká Slavia Kroměříž – SK Sigma Olomouc (10.30)
30. ledna: SK Sigma – Zaglebie Lubin
3. února: SK Sigma – Velje BK
10. února: Liberec – SK Sigma (FORTUNA:LIGA)

Kádr SK Sigma v úvodu přípravy
Brankáři:
Matúš Macík, Tomáš Digaňa, Jakub Trefil, Tadeáš Stoppen
Obránci:
Vít Beneš, Juraj Chvátal, Vojtěch Křišťál, František Matys, Filip Novák, Jakub Pokorný, Jiří Sláma, Lukáš Vraštil, Ondřej Zmrzlý.
Záložníci:
Moses Amasi, Radim Breite, Ola Dele, Jan Fortelný, Štěpán Langer, Martin Pospíšil, Jáchym Šíp, Denis Ventúra, Jan Vodháněl, Filip Zorvan.
Útočníci:
Jan Fiala, Lukáš Juliš, Antonín Růsek, Pavel Zifčák.

Další články