Indiáni rozválcovali Kladno. Atraktivní utkání nabídlo mnoho gólů

05.01.2024 20:00

I druhý extraligový souboj roku 2024 odehráli plzeňští na domácím ledě, soupeřem bylo Kladno. Divácky atraktivní zápas dopadl lépe pro Plzeň.

2023.09.14-17.35.31-504w

V pátek 5. ledna se v Plzni odehrálo 33. kolo Tipsport extraligy. Domácí klub HC Škoda Plzeň vyzval Rytíře Kladno.

Hned úvodní třetina utkání byla divácky atraktivní. Rytíři trefili ve 12. minutě branku, tvrdou střelou Kusý umístil puk za záda Pavláta. Plzeňská lavička si ale vzala trenérskou výzvu, Pavlát byl v brankovišti atakován. To se po přezkoumání potvrdilo a rozhodčí  gól neuznal. Trenérská výzva domácího celku tak byla úspěšná. Chvilku na to hrála Plzeň přesilovku, ve které se do branky hostů trefil Jakub Lev. Indiáni se tak dostali do vedení 1:0. 

Rytířům ale odpověď trvala jednu minutu, po vyloučení Jana Piskáčka Kladno využilo přesilovou hru a srovnalo na 1:1, trefil se Radek Smoleňák. O 40 vteřin později poslal hosty do vedení Martin Procházka. Rytíři tak bleskově otočili vývoj utkání. Do kabin odcházeli hráči za stavu 1:2 pro Kladno.

Ve druhé třetině Plzeň na svého soupeře tlačila, domácí byli mnohem aktivnější. To se vyplatilo, Söderlund šikovně objel branku a přihrál puk na Miroslava Indráka, který ho za jásotu fanoušků umístil za záda brankáře Kladna. Bylo srovnáno na 2:2. Plzeň poté hrála přesilovku pět na tři. Indiáni pálili jednu střelu za druhou, kladenští nakonec obrovskému tlaku podlehli. O otočku ve skóre se postaral v přesilovce z dorážky Adrián Holešinský. Plzeň tak vedla 3:2. Krásnou akci ještě předvedli tři minuty před koncem druhé třetiny Holešinský, Zámorský a Aleksi Rekonen, který navýšil náskok Plzeňanů na 4:2. Indiáni dohrávali třetinu v oslabení, skóre už se ale nezměnilo.

Svůj druhý gól v tomto utkání dal Miroslav Indrák na začátku třetí třetiny. Kladno hrálo oslabení, Plzeň toho už počtvrté v tomto zápase dokázala využít. Plzeň tedy vedla 5:2. Na 6:2 upravil skóre o pár minut později Tomáš Mertl, který se těsně před tím vrátil z trestné lavice. Svým spoluhráčům tak vykompenzoval dvě nepříjemné minuty tlaku Rytířů. Po této akci Kladno ztratilo tempo a hrálo další oslabení. I tentokrát ho Plzeň využila. Sedmý gól Plzně si připsal Aleksi Rekonen, který poslal puk přímo pod víko. 

Konec utkání probíhal za mohutného potlesku diváků, mexická vlna obíhala stadion. Fanoušci Plzně si páteční utkání rozhodně užili. Plzeň zaslouženě porazila Kladno 7:2.

Branky a nahrávky: 12. Lev (Söderlund, Hrabík), 31. Indrák (Söderlund), 34. Holešinský (Schleiss, Söderlund), 37. Rekonen (Holešinský, Zámorský), 46. Indrák (Lev, Söderlund), 51. Mertl (Zámorský, Holešinský), 53. Rekonen (Holešinský, Zámorský) – 14. Smoleňák (Ticháček, Klepiš), 14. M. Procházka (Smoleňák).
Průběh utkání: 1:2, 3:0, 3:0

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Hlavaj) – Skok, Zámorský, Laakso, Dujsík, Kvasnička, Piskáček (A) – Pour, Lev (A), Rekonen – Holešinský, Mertl, Schleiss (C) – Söderlund, Indrák, Matýs – Hrabík, Jansa, Straka.

Rytíři Kladno

Bow (Stahl) – Babka, Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – Tralmaks, Klepiš, Kusý – Jarůšek, Pytlík, Jágr – M. Procházka, Melka (A), Smoleňák (C) – Sideroff, Vimmer, Bláha.

Foto ilustrační Hynek Sladký

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT