Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktoria ohlásila posily. Přichází Cheick Souaré a Alex Matthias Tamm

05.01.2024 11:00     05.01.2024 20:35

Na startu zimní přípravy přivítal trenér Miroslav Koubek první posilu – jednadvacetiletého záložníka Cheicka Souarého. Během poledne ohlásila Viktorka další posilu, jedná se o dvaadvacetiletého útočníka, který přichází z estonského klubu Nomme Kalju.

Cheick Souaré_2024_FCVP

Francouzský záložník Cheick Souaré se hned na startu přípravy připojí k týmu a absolvuje společně s ostatními spoluhráči fyzické a zátěžové testy. Nový záložník přichází z Vyškova na půlroční hostování s možností následné opce na přestup.

„Jde o velmi zajímavého hráče, který na sebe upozornil skvělými výkony v druholigovém Vyškově. Svou typologií zapadá do naší koncepce a jsme rádi, že ho můžeme přivítat v našem týmu,“ uvedl k nové posile Daniel Kolář, sportovní ředitel klubu.

Pro Souarého je Viktorka velkou výzvou. „Nabídka z Viktorie je pro mě velkou výzvou a jsem rád, že se vše podařilo dotáhnout. Teď bude na mně, abych svými výkony dokázal, že si mě klub vybral správně,“ řekl po podpisu smlouvy jednadvacetiletý Souaré.

Jednadvacetiletý záložník se těší na fanoušky. „Samozřejmě jsem vše probíral i se Sampsonem Dwehem, se kterým se velmi dobře znám a angažmá v Plzni mi jednoznačně doporučil. Těším se i na fanoušky, kteří jsou tady skvělí,“ dodal.

Cheick Souaré je odchovancem Olympique Marseille, v jehož dresu si zapsal i start ve francouzské nejvyšší soutěži. Rovněž nastupoval v dresu francouzské reprezentace do 16 let. Ve Vyškově odehrál rodák z Arrasu celkem 15 utkání a zaznamenal dvě branky, sedm asistencí a patřil k výrazným postavám týmu.

Druhou ohlášenou posilou je dvaadvacetiletý útočník Alex Matthias Tamm, který přichází z estonského klubu Nomme Kalju a bude ve Viktorii na zkoušku. I jeho dnes poprvé přivítal na dnešních testech trenér Miroslav Koubek.

Jde o útočníka klubu Nomme Kalju, který v loňské sezoně ve svém klubu vstřelil jedenáct branek a připsal si i devět asistencí. Zároveň má na svém kontě i dva starty v dresu estonské reprezentace. „Z Nomme Kalju na něj máme dobré reference, jde o mladého útočníka s velkým potenciálem. Proto jsme se domluvili, že k nám přijde na zkoušku a následně si vše vyhodnotíme,“ řekl na adresu hráče sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

„Viktorku samozřejmě dobře znám, sledoval jsem její zápasy jak v Lize mistrů, tak na podzim její skvělou jízdu Konferenční ligou. Teď je přede mnou velká výzva, abych během tréninků i přípravných zápasů ukázal, co je ve mně. Těším se na to,“ uvedl na startu zimní přípravy Alex Tamm.

AKTUALIZACE:

Viktoria Plzeň v pátek večer představila ještě další dvě zimní posily – Lukáše Červa s Matějem Valentou. Oba hráči přicházejí na přestup z pražské Slavie a v Doosan Areně podepsali smlouvy do roku 2027. Naopak do Slavie míří Jindřich Staněk, psali jsme ZDE.

„Oba hráči již prokázali své nesporné kvality, mají za sebou desítky ligových startů a hráli i v mládežnických reprezentacích, absolvovali mistrovství Evropy do 21 let. Přesně tedy zapadají do naší koncepce. Přejeme si, aby se u nás i nadále rozvíjeli a byli společně s týmem úspěšní,“ okomentoval příchod posil Daniel Kolář, sportovní ředitel Viktorie.

Dvaadvacetiletý Lukáš Červ má v české nejvyšší soutěži odehráno 71 zápasů, v nichž zaznamenal devět branek. Prošel mládeží Slavie, mezi dospělými nosil dres Jihlavy, Pardubic a naposledy Liberce. Rovněž byl reprezentantem ČR do 21 let.

„Za posledních deset let, co sleduju pozorně ligu, tak je Viktorka jeden z největších klubů u nás. A hned jak jsem vstoupil na stadion, tak to tady na mě dýchlo, stadion je krásný! Moc se těším až budu moci vběhnout na hřiště,“ měl jasno Lukáš Červ.

Třiadvacetiletý Matěj Valenta nastupoval za Budějovice, Liberec a na podzim oblékal dres Slovácka. V nejvyšší soutěži zapsal 80 zápasů a vstřelil sedm branek. I on patřil do českého reprezentačního výběru jednadvacítky.

„Ofenzivní univerzál, který na sebe svými výkony ve Slovácku hodně upozornil. I od něj si slibujeme přínos především pro naši ofenzivu,“ řekl k další posile sportovní ředitel klubu.

„Je to pro mě obrovská výzva. Viktorka je na jaře v pohárech, jak v evropském, tak i domácím. Já jsem si Evropu ještě nezahrál, takže se strašně těším a přeji si, aby se nám dařilo,“ řekl po podpisu smlouvy Matěj Valenta.

Foto zdroj FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství