Zajímavá teorie, proč Gábor Boráros tak moc trpí na zranění a tržné rány

Boráros

Gábor Boráros je bohužel hodně známý tím, že trpí na zranění a také velké tržné rány, kvůli kterým několikrát hrozilo, že se bude muset zápas zastavit. Stalo se to například v souboji s Britem, který trefil krásné naskočené koleno a byl konec. Na podobný problém trpí i Nate Diaz, který byl ve většině zápasů hodně zkrvavený. 


 

Karlos Vémola má špatnou zprávu pro svou rodinu i blízké okolí

U Gábora je velmi pravděpodobné, že většinu zápasnické kariéry je na hormonální podpoře. Je to zápasník, který si drží perfektní formu 365 dnů v roce. Bohužel jsem nebyl schopen najít úplně dobré porovnávací fotky, protože Gábor má skrze všechny ty skandály soukromý IG, takže jsem to nemohl úplně detailně prozkoumat a porovnat, ale myslím si, že i tak, skrze ty fotky, které jsem našel na Google, které ukazují nadměrné množství svalové tkáně, obzvlášť pro člověka, který dělá MMA a má velké množství cardio tréninků, což je obrovský výdej. 

Ta jeho schopnost udržovat takové množství hmoty naznačuje, že tam podpora probíhá. Gábor je samozřejmě známý i svou extrémní silou, což je také jeden z indikátorů, a zároveň velmi častou tendencí ke zraněním, což z mého pohledu také něco napovídá. 




  

Je to z mojí strany spíše jen spekulace, ale i ten jeho nadměrný výskyt tržných ran na obličeji a dalších zranění, může být z části zapříčiněný špatnou volbou anabolicko-androgenních látek, které Gábor bral v určité části kariéry. Například DHT derivát Stanozolol, který může způsobovat snížení syntézy kolagenu, což může potenciálně ovlivnit pevnost pojivových tkání, což znamená oslabení šlach a vazů. To následně může zvýšit riziko zranění, jako je natažení nebo natržení. Obzvlášť při činnostech, které tyto tkáně zatěžují extrémně rychlými pohyby, změnou směru a podobně. To se v MMA děje konstantně.




   

Zároveň i ty jeho tržné rány na obličeji.  Pokud dlouhodobě zneužívám určité látky a měním texturu kůže, tedy dělám tu kůži sušší, tak logicky ta kůže může mít větší tendenci se trhat,“ rozebral Jan Polanský na svém YouTube kanále.

@janpolansky Zápasník Gábor Boráros a zvýšení rizika zranění při užívání určitých druhů AS. #gaborboraros #oktagon ♬ původní zvuk – JanPolansky – fitness

 

Polanského teorie má však hodně velkou mezeru v tom, že právě Boráros je vyhlášený tím, že MMA dost zanedbává a místo toho se radši věnuje činkám a fitness obecně. Nejednou se zmiňovalo, že je Gábor velký talent, který však tréninku nedává tolik, kolik by bylo třeba. Gábor si navíc víceméně zachoval formu i v rámci reality show Survivor, kde měl maximálně omezené podmínky. 






Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *