Hlavní obsah
Hry

Malí hrdinové - ponořte se do čarovných světů a staňte se hrdinou své fantazie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel S

Malí hrdinové

RPG hry už nejsou jen zábavou nerdů, díky těmto příručkám si lehce vyzkoušíte, jaké je to stát se hrdinou, a zapojíte i děti.

Článek

Určitě jste už někdy zaznamenali názvy jako RPG (Role playing game), hra na hrdiny, nebo Dungeons & Dragons či Dračí doupě. Jde o předpřipravené dějové linky, kterých se hlavní vyprávěč ujme a provede jimi skupinku nadšenců. Vše je hlavně o fantazii a improvizaci, hráči mají volný prostor, jak řešit úkoly za pomocí své postavy.

Foto: Pavel S

V každém svazků máte připravené hrdiny, nějaké žetony, pouze kostky si musíte pořídit vlastní

V těchto dvou svazcích máte připravené základní scénáře, každý rozdělený do čtyř kapitol. Předpřipravené hlavní postavy, pár žetonů a zjednodušená pravidla, které bohatě stačí k seznámení s tímto typem her. Významnou roli zde hrají i kostky, ty většinou rozhodnou o úspěchu vašich činností.

Foto: Pavel S

Království draků je z fantasy světa

Jak ve zkratce vlastně hra probíhá? Důležitý je především vypravěč, ten by se měl kompletně seznámit s příběhem a znát pravidla, pro větší zážitek by mu neměla chybět představivost a pohotovost řešit nečekané otázky.

Foto: Pavel S

Postavy z Království draků

Zbylým hráčům stačí zvolit si postavu, seznámit se s jejími schopnostmi a vžít se do její role. Vyprávěč všechny obeznámí s dějovou linkou a ptá se hrdinů, jak by chtěli pokračovat. Během svého dobrodružství budou objevovat místa, potkávat kdejaké postavy, za které rozhoduje vypravěč a zažijí různé dějové zvraty.

Foto: Pavel S

Vypravěč má vše schované za zástěnou

Jakmile se hráči rozhodnout vykonat nějakou činnost, vypravěč je vyzve k hodu kostkami, jejich počet závisí na vlastnostech hrdiny. Hodnoty 4, 5 a 6 se vyhodnocují jako úspěch, zbylé neúspěch a k hodům lze uplatnit své dovednosti.

Foto: Pavel S

Každý hrdina má své atributy a dovednosti

Akce záleží na vás, můžete prozkoumávat, zdolávat překážky, někoho obelstít, nebo bojovat, možnosti jsou omezeny pouze vaší fantazií.

Foto: Pavel S

Hrdinové z Akademie kouzel

Svazek s názvem Království draků vás provede příběhem dvou znepřátelených království na ostrově, kde budete coby Dračí hlídka ve fantasy světě odhalovat intriky a nahánět padouchy.

Foto: Pavel S

Svazek Akademie kouzel

Druhý svazek Akademie kouzel, předvede jakýsi současný alternativní svět plný magie a vás vsadí do rolí studentů akademie kouzel, kteří se postaví velké hrozbě ohrožující vše živé.

Foto: Pavel S

Malí hrdinové

Tyto příručky jsou nejvíce vhodné pro hru s mladšími dětmi, nebo klidně i dospělými, kteří by rádi vyzkoušeli tento druh zábavy. Příběhy jsou skvěle napsány a s minimem pravidel do hry lehce zapadnete. Samozřejmě velmi záleží na roli vyprávěče.

Hra na hrdiny ve dvou provedení určená pro 3 až 6 hráčů s doporučeným věkem 9+ a herní dobou okolo 45 minut na kapitolu. Česky vydává a mě poskytlo vydavatelství Albi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz