Hlavní obsah
Aktuální dění

Tichá vzpomínka: Takový byl život zesnulého herce z Kobry 11 a jednoho z nejkrásnějších mužů planety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Manfred Werner - Tsui / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

V souvislosti s tragickou smrtí německého herce Christiana Olivera vzpomínáme na jeho život a roli ve slavném seriálu, kde očaroval tisíce českých divaček. Nyní už bude pouze v našich vzpomínkách.

Článek

Tragická nehoda letadla, při které zemřel Christian Oliver i jeho dvě malé dcery, zasáhla celé Německo. Dotkla se ale i Česka. Christiana Olivera totiž známe z legendárního německého seriálu Kobra 11, kde ztvárnil jednoho z parťáků dálničního policisty Semira Gerkhana. A české divačky ho doslova milovaly.

Christian Oliver se narodil v roce 1972 v německém Dolním Sasku. Většinu svého dětství ale strávil ve Frankfurtu nad Mohanem. Herectví bylo jeho vášní a chtěl se mu věnovat na profesionální úrovní. Snil tak o cestě do USA, kde by se naučil, jak být skvělým hercem. Sen se mu nakonec splnil a Christian Oliver odjel do Los Angeles, kde skutečně studoval herectví.

V letech 2003 a 2004 dostal příležitost ztvárnit ve své domovině roli Jana Richtera, neohroženého dálničního policistu po boku Erdogana Atalaye. Nejen kvůli svému hereckému umu se stal rychle oblíbencem mnoha televizní diváků, zejména pak divaček. Christian Oliver totiž na televizní obrazovce vynikal ještě jednou předností. Byl nesmírně pohledný a dodnes je považován za jednoho z nejkrásnějších německých herců. V americkém magazínu People se dokonce umístil v padesátce nejkrásnějších mužů vesmíru.

Foto: David Shankbone / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Christian Oliver v roce 2008

Exceloval ve válečném dramatu Valkýra, které spatřilo světlo světa v roce 2008. Přestože byl na velkém plátně velice úspěšný, nikdy nezanevřel ani na divadlo, které miloval a které ho naplňovalo. Herectví se věnoval i poté, co se stal majitelem oděvnického podniku.

Kromě své profese miloval Christian Oliver i sport, bez kterého si neuměl život představit. Kromě klasických sportovních disciplín si potrpěl i na adrenalinové sporty. Miloval surfing, snowboarding, potápění, jízdu na skateboardu i skákání padákem. Byl i velkým milovníkem bojových umění jako je box či kickbox. Christian Oliver byl všestranným umělcem, který měl neustálou potřebu něco dělat. Cestoval do exotických destinací. Nebál se ani cest do centrální Afriky. Když byl doma, rád maloval, fotil, hrál na bicí či jezdil na koni.

Dne 4. ledna 2024 se však jeho osud naplnil. Při nehodě motorového letadla, které se s ním i jeho dcerami a pilotem zřítilo do moře, bohužel nikdo nepřežil. Život milovaného a obdivovaného Christiana Olivera se tak uzavřel. My na něj budeme navždy vzpomínat jako na nezapomenutelného Jana Richtera. Čest jeho památce.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz