InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Expediční kamera – festival cestovatelských filmů

    neděle 28.4 16:00 - Čajovna Pod Stolem, Strakonice

  • Vernisáž výstavy modelů, obrazů a sbírkových předmětů k operaci Overlord

    neděle 28.4 14:00 - Městská galerie Vodňany, náměstí Svobody 18

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VIDEO: Grofe, vypadni, přivítali fanoušci nového trenéra HC Tábor. Kohouti se po výhře nad Vrchlabím vrátili do čela ligy

Nespokojení fanoušci HC Tábor. , Autor: Josef Janda

Nespokojení fanoušci HC Tábor.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Druholigoví hokejisté Tábora sehráli první domácí utkání nového roku v sobotu večer proti Vrchlabí. Oba soupeři drželi úctyhodnou sérii osmi tříbodových vítězství v řadě, skalní fanoušky však zajímala hlavně nová tvář na táborské lavičce. Svou premiéru u Jordánu absolvoval Jakub Grof, který převzal spolu s Richardem Lobem kormidlo kohoutů poté, co klub ukončil spolupráci s trenérem Tomášem Matušíkem. Fanoušci z táborského kotle podpořili na začátku zápasu někdejšího trenéra Matušíka skandováním jeho jména a přesunuli se z tradičního místa za branku hostů. Na tomto místě si získali pozornost velkým transparentem s nápisem „Grofe – tady tě nechceme!!!“, načež přidali pokřik „Grofe, vypadni“, což můžete vidět a slyšet v přiloženém videu. Fanoušci z kotle svá tradiční místa osadili transparenty s nápisy „arogance, mlžení, amatérismus, hnus“. Skalní příznivci nového trenéra za svého evidentně nepřijali, Jakub Grof se jejich přístupem ovšem zatím nezabývá. „Momentálně to pro mě není téma,“ říká k situaci stručně.

 

Naštvaní fanoušci vyjadřovali v uplynulých dvou týdnech svá stanoviska hodně rázně, přičemž žádali návrat trenéra Matušíka i za pomoci petice. Jakub Grof se pro některé stal terčem, možná i proto klub sáhl během zápasu s Vrchlabím k preventivní ochraně nového trenéra, kterého o přestávkách mezi třetinami doprovázel od střídačky ke vstupu do kabin člen ochranky.

A jak se vlastně vyvíjel zápas dvou dlouho nepokořených celků? Grofovi svěřenci prohráli v sobotním duelu první třetinu o jednu branku a více než půl zápasu nenašli recept, jak by vrchlabského gólmana překonali. K obratu ovšem zavelel Adam Zeman nedlouho poté, co kohouti ubránili oslabení. Vítězný gól přišel zanedlouho z hole Lukáše Práška a ve třetím dějství navýšili Táborští vedení také díky dvěma využitým přesilovkám až na konečných 5:1.

Trenéři Grof s Lobem tak jsou stále stoprocentní, po středeční výhře v Příbrami připsali také v sobotu před letošní rekordní návštěvou 2 543 diváků tříbodové vítězství. Dosud vedoucí Chomutov naopak doma zaváhal s Benátkami, tudíž se kohouti vrátili na 1. místo tabulky.

HC Tábor – HC Stadion Vrchlabí 5:1 (0:1, 2:0, 3:0), branky a nahrávky: 31. Zeman (Krliš, Milfait), 34. Prášek (Plášil, Hubata), 43. Huna (Zadražil, Dančišin), 43. Krliš (Plášil, Huna), 59. Krliš (Huna, Milfait) – 18. Urban (Šlaicher, Chrtek), rozhodčí Jílek – Sýkora, Tuháček, vyloučení 4:5, využití 2:0, 2 543 diváků.

HC Tábor: Žajdlík (Gába) – Plášil, Hubata, Suchánek, Hajič, Černý, Gajdolín, Ondřej – Krliš, Milfait, Zeman – Seidl, Matušík, Severa – Huna, Zadražil, Dančišin – Prášek, Zíb, Zayml.

HC Stadion Vrchlabí: Vacek (Červinka) – Bendík, Kaštánek, Kozák, Srnský, Boukal, Kynčl, Abraham, Perička – Cerman, Chalupa, Krsek, Kastner, Urban, Chrtek, Moník, Bláha, Jirků, Šlaicher, Tatar.

Ve středečním Týdeníku Táborsko si přečtete k utkání Tábora s Vrchlabím další podrobnosti.

Trenér Tábora Jakub Grof se ohlédne za utkáním a přiblíží změny ve hře, které chce po svém příchodu k mužstvu praktikovat. Kdy podle něj nastal zlom v utkání a začal se výsledek přiklánět na táborskou stranu?

Několik postřehů přidá i tříbodový útočník Rudolf Huna.

Diskuse k článku - 26 příspěvků
 

Kam dál?

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • Jarda Loučka 

    Reagovat

     

    Chodím na hokej celkem pravidelně a moc se nikde nevyjadřuji, ale to co předvedl kotel včera by amatérismus od něj. Chápu, že Matušík byl modla, tým je skvěle připravený, ale důvody změny tak, jak je vysvětlil klub jsou pochopitelné. Proto bych dal nové vizi šanci a případnou kritiku bych nechal nyní stranou. Ta nepomůže nikomu.

    Vloženo 7.1.2024 16:58:54

    • Petr Říha 

      Reagovat

       

      Přesně tak. V tom rádoby kotli jsou převážně obyčejní burani ,kteří si tam chodí léčit své mindraky. Více než půlka z nich je opilá ještě před utkáním. Tihle lidé jsou otresna vizitka pro klub . Tfuj. Ostuda.

      Vloženo 10.1.2024 13:12:11

  • Soma 

    Reagovat

     

    Tak ze mne (nezaujaté) shrnutí. Pokud se chce Tábor letos, zcela vážně, pokusit (a mančaft na to určitě má) zabojovat o postup, tak se musí respektovat podmínky vedení (sponzorů), protože to jinak nepůjde a hodnocení výsledku je možné učinit až na konci sezóny. Doba, kdy první ligu stabilněji v TA hrála Dukla Jihlava B, později VTJ Tábor (oba týmy s "neomezenými" možnostmi na svoji dobu) a posléze i chvíli civilní tým je v nenávratnu pryč. Postup (a hlavně uchycení) si žádá daleko jiný přístup, který je potřeba nastavit. Minulý trenér měl samozřejmě opakované výsledky, ale dosáhly (patrně z pohledu současného vedení) asi stropu a není vidět progres. V množství reakcí na toto téma se začínají objevovat i daleko opačné zkušenosti... , které nemohu posoudit, ale něco na tom být může. Tábor (a s tím i region JC) by si 1. ligu zasloužil (stadion, divácké návštěvy) ale položme si otázku - koho by měl TA ve vyšší lize (ideálně dlouhodoběji) potenciálně nahradit? Když vynechám stabilní týmy, tak potom jsou tam města, kde sice chodí na zápasy cca 200 diváků, ale jsou to farmy extraligových týmu a ty je nenechají padnout do pralesní ligy. Proto vedení neházejte klacky pod nohy.

    Vloženo 7.1.2024 15:46:47

    • Ladano 

      Reagovat

       

      Jenom bych chtěl připomenout že nejdříve bylo VTJ Tábor,Dukla Jihlava B byla v Písku. Až když se postoupilo tak po roce přesunuli Duklu B do Tábora ,to také skalní fanoušci nemohli strávit. Byl jsem mezi nima. To ještě trénoval Barda.

      Vloženo 7.1.2024 22:21:21

      • Soma 

        Reagovat

         

        Máte asi pravdu. On ten status "B" Dukly Jihlavy byl posléze (resp. ke konci působení v TA) přesunut i do VTJ TA. Je to ale historie, kterou už dnes většina aktivních fandů nezná...

        Vloženo 8.1.2024 07:39:00

      • pro ty mladší 

        Reagovat

         

        Pokud má někdo zájem, tak něco z historie Dukel a VTJ na jihu Čech. Dukla Jihlava B byla původně v Liberci. Dukla Písek vznikla v roce 1953. V sezóně 1973/74 byla přejmenována na VTJ Písek. Před sezónou 1978/79 byla z Liberce do Písku přesunuta Dukla Jihlava B a přinesla s sebou do Písku I.NHL. Písecká VTJ byla přesunuta do Vyškova. Po konci sezóny 198/84 se uvažovalo o přesunu B týmu Jihlavy přímo do Jihlavy, přičemž zápasy by se hrály v Pelhřimově. Od toho se ale upustilo. Když na jaře 1987 do I.NHL postoupila VTJ Tábor, byla rozkazem Dukla Jihlava B přesunuta do Tábora, kde bylo velitelství Západního vojenského okruhu. Do Písku se vrátila původní VTJ. Trenéry u VTJ (Dukly Jihlava B) v Táboře v 80. letech min. století byli Stanislav Barda (předtím vedoucí TSM VS Tábor, po něm přišel nový vedoucí TSM Josef Straka) Gustav Šejda z Příbrami a Šťastný z Milevska.

        Vloženo 8.1.2024 14:18:30

        •  

          Reagovat

           

          Děkujeme za informace, super. Asi velmi rád vzpomínáte na tutodobu.

          Vloženo 8.1.2024 15:04:20

          • pro ty mladší 

            Reagovat

             

            Není zač. O sport se zajímám od svých cca 10 let, (polovina 60. let min st.). Na tu dobu vzpomínám rád, na tehdejší režim nikoliv.

            Vloženo 8.1.2024 18:17:28

            •  

              Reagovat

               

              My co jsme to nemohli zažít, jak píšete pro ty mladší si rádi počteme, ještě jednou díky. Ta doba byla v něčem blbá, ale pro sportovní rozvoj nejen mládeže, ale tak zlá být nemusela, ano také tam byly lumpárny, aly ty byly, jsou a budou.

              Vloženo 8.1.2024 19:41:42

        • Soma 

          Reagovat

           

          Děkuji za upřesnění (a připomenutí). Tady nejde o tu dobu/systém, ale o to, že v kraji se v té době hrála I.NHL (tehdy 2. nejvyšší soutěž) a to často hned na 4 místech - ještě k tomu potřeba přičíst civilní kluby Milevska, Vimperka. Ty derby bývaly nezapomenutelné.

          Vloženo 8.1.2024 15:39:47

          • pro ty mladší 

            Reagovat

             

            Ano Milevsko bylo hlavně v 70. letech min st. baštou ledního hokeje v JČ kraji. Jednu sezónu 71/72? hráli celou na ZS v Táboře
            (tribuny byly postaveny ještě z pražců) a jako nováček obsadili 12. místo. Dukla Písek skončila 13. 28. října 1972 byl otevřen pátý ZS v kraji v Milevsku. Milevsko hned v sezóně 1972/73 obsadilo 3. místo a hrálo s Chomutovem-(2. místo) kvalifikaci o nejvyšší soutěž ČSSR. První byla Dukla Jihlava B (v Liberci), která kvalifikaci hrát nemohla, protože nejvyšší soutěž už hrálo áčko. Další baštou hokeje hlavně počátkem 80. let v JČ kraji byl tehdy Šumavan Vimperk, kde otevřeli 4.ZS s umělou plochou v kraji 13. listopadu 1971. Šumavan postoupil do I. NL ale až v sezóně 1979/80, kdy se rušily II. ligy a do rozšířené I. NL (24 mužstev z původních 12) postupovali první tři (Vimperk byl mezi nimi) z druhých lig. Ostatní, mezi nimi Jitex Písek a VS Tábor sestoupili do KP.

            Vloženo 8.1.2024 18:54:37

            • Soma 

              Reagovat

               

              Přesně. Ten "hukot" na ZS v M. v 70. si pamatuji. Ale myslel jsem, že v 71/72 jsme sezónu odehráli v TA na ZS již v této podobě? Ty pražce mě zarazily.

              Vloženo 8.1.2024 20:16:45

  • Dejv 

    Reagovat

     

    Včera parádní hokej ze strany Tábora. Konečně mela ta hra hlavu a patu . Nebyl to jen hurá hokej , ale mělo to systém a řád. Evidentně tohle i hráče bavilo a více naplňovalo. Krasne rychle přechody přes střední pásmo. Neustálý tlak do brány atd. Hráči makali do poslední vteřiny jak dlouho před tím už ne. Už v té Příbrami kluci makali výborně s těžkým soupeřem. Gratulace a přeji jen to nejlepší.

    Vloženo 7.1.2024 14:51:21

  • Hc 

    Reagovat

     

    Pro ???. To, že dvakrát vyhráli,není určitě zásluha Grofa!!! Nebo on je trénoval už v létě??

    Vloženo 7.1.2024 12:09:23

    • Dejv 

      Reagovat

       

      No ale hra byla úplně jinde, nežli předtím. Těch detailu tam bylo vidět mnoho . Hlavně i to nasazení. Takhle nehraje tým, který by trucoval ,nebo by byl nespokojený. To je také trošku k zamyšlení

      Vloženo 7.1.2024 22:49:17

  • Jarda 

    Reagovat

     

    Přesně jak jsem psal.Byli tady podpisy,bojkot atd a nakonec zvědavost byla silnější než žvásty za klávesnicí. Buďte rádi, že se vyhrálo a byla taková návštěva.Ty kluci hrát umí a hrají co jsou naučení.

    Vloženo 7.1.2024 11:24:09

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace