Plzeňská Viktorka oslabila své konkurenty v boji o třetí místo

Přidat na Seznam.cz

Viktoria Plzeň sice po podzimu už ztrácí na první Spartu patnáct a na druhou Slavii deset bodů, přesto ji čeká velmi zajímavé jaro. Zaprvé jí „velí povinnost“ skončit nejhůře třetí, jak si před sezonou v západních Čechách stanovili a zadruhé se pokusí uspět ve vyřazovací části Konferenční ligy, kam se Západočeši dostali po famózní jízdě ve skupině (šest zápasů, plný počet bodů!).

Aby tyto cíle vyšly, rozhodlo se vedení klubu posílit kádr. A to přímo hráči, kteří budou okamžitě schopni naskočit do základní sestavy. Z Liberce přichází Lukáš Červ, ze Slovácka Matěj Valenta a z Vyškova Cheick Souaré. Všichni tři noví záložníci se ihned zúčastnili prvního tréninku v tomto roce.

Jako prvního získala Plzeň Cheicka Souarého. „Jde o velmi zajímavého hráče, který na sebe upozornil skvělými výkony v druholigovém Vyškově. Svou typologií zapadá do naší koncepce a jsme rádi, že ho můžeme přivítat v našem týmu,“ uvedl k nové posile sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

Souaré přichází z Vyškova na půlroční hostování s možností následné opce na přestup. „Nabídka z Viktorie je pro mě velkou výzvou a jsem rád, že se vše podařilo dotáhnout. Teď bude na mně, abych svými výkony dokázal, že si mě klub vybral správně,“ řekl jednadvacetiletý odchovanec Olympique Marseille. „Samozřejmě jsem vše probíral i se Sampsonem Dwehem, se kterým se velmi dobře znám a angažmá v Plzni mi jednoznačně doporučil. Těším se i na fanoušky, kteří jsou tady skvělí,“ dodal Souaré, který ve Vyškově odehrál celkem 15 utkání, v kterých zaznamenal dvě branky a sedm asistencí.

Poté už následovaly prvoligové posily. Lukáš Červ byl velmi žádané „zboží“. Spekulovalo se, že by mohl jít do Sparty, případně do Slavie, kde hrál v mládežnických letech. Ale nakonec si po Jihlavě, Pardubicích a Liberci oblékne plzeňský dres. „Velmi zajímavý hráč s potenciálem, který ještě zvýší konkurenci v naší záložní řadě,“ podotýká Daniel Kolář. „Za posledních deset let, co sleduju pozorně ligu, tak je Viktorka jeden z největších klubů u nás. A hned jak jsem vstoupil na stadion, tak to tady na mě dýchlo, stadion je krásný! Moc se těším až budu moci vběhnout na hřiště,“ podává komplimenty ze své strany i Červ, který je bývalým reprezentantem do 21 let.

Matěj Valenta také hrál za Liberec a předtím ještě za České Budějovice. „Ofenzivní univerzál, který na sebe svými výkony ve Slovácku hodně upozornil. I od něj si slibujeme přínos především pro naši ofenzivu,“ řekl o 23letém záložníkovi sportovní ředitel klubu. „Je to pro mě obrovská výzva. Viktorka je na jaře v pohárech, jak v evropském, tak i domácím. Já jsem si Evropu ještě nezahrál, takže se strašně těším a přeji si, aby se nám dařilo,“ řekl Valenta ihned po podpisu smlouvy.

Plzeňské hráče nyní čeká kondiční příprava, kterou si za týden okoření přátelským zápasem proti Viktorii Žižkov.

Zdroj: redakce, fcviktoria.cz