Hlavní obsah

Samá chvála a pozvánka mezi smetánku. Kanadský sniper je v životní ráži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedá se říct, že by od něj na Floridě góly nečekali, že ale bude ještě před polovinou soutěže atakovat hranici 30 zásahů, tomu by před pár měsíci nevěřili snad ani skalní fanoušci Panthers. Kanadský útočník Sam Reinhart je ale v posledních týdnech v ráži a nahání na čele tabulky střelců Austona Matthewse.

Foto: Profimedia.cz

Sam Reinhart oslavuje vstřelený gól proti Coloradu

Článek

Statistiky mluví jasně, osmadvacetiletý Reinhart v posledních 10 utkáních vyšel střelecky naprázdno jen ve třech případech. V sobotu se proti Coloradu (8:4) prosadil hned třikrát a aktuálně má na kontě už 28 branek ve 39 zápasech. Jen pro srovnání, jeho dosavadním maximem v základní části NHL je 33 gólů ze sezony 2021/22.

„Je neuvěřitelně konzistentní a všestranný. Je pro nás víc než jenom ofenzivním hráčem,“ vyzdvihl Reinhartovu komplexnost kouč Paul Maurice, který se může na svého svěřence spolehnout i v defenzivních činnostech nebo početních výhodách.

Za výkony v první polovině základní části si floridská třináctka poprvé vysloužila pozvánku na prestižní All Star víkend v Torontu.

„Má smysl rychle pochopit hru a jeho týmový přístup svědčí nejen o tom, jaký je hráč, ale i o tom, jaký je člověk. Jsme hrdí, že Sam bude naši organizaci reprezentovat na All Star víkendu,“ uvedl generální manažer Panthers Bill Zito.

Jsou to i skvělé Reinhartovy výkony, co Floridu řadí mezi aktuálně nejlepší týmy celé soutěže. Vloni Panthers proklouzli do vyřazovacích bojů i díky velkému štěstí a překvapivým výsledkům konkurentů v posledních kolech, výkony v play off ale připomínaly spanilou jízdu, která skončila až ve finále.

V nabité a vyrovnané Východní konferenci se může na jaře stát prakticky cokoliv, ale pokud vydrží oporám Floridy forma a zdraví, pak je nabíledni, že s Floridou se musí počítat i letos.

Reklama

Související témata:
Sam Reinhart
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.