Krvavý Johann je podle režiséra Jakuba Krumpocha přiznaně béčkový film

foto Režisér a scénárista Jakub Krumpoch představil novinářům svůj film Krvavý Johann, 8. ledna 2024, kino Atlas, Praha.

Praha - Film Krvavý Johann natočený na motivy povídek úspěšné dvojice autorů fantasy Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové je mixem hororu a černého humoru. Ve snímku ožívá legenda i postava Johanna Fausta, jenž je po několika staletích strávených v pekelném vyhnanství propuštěn z temnot. Vydává se do současné Prahy, kde se chce pomstít za smrt své dcery, a rozpoutá noc hrůzy. Režisér Jakub Krumpoch svoji celovečerní prvotinu, která dorazí do tuzemských kin 11. ledna, označil na dnešní projekci pro novináře za "přiznaně béčkový film".

Fotogalerie

"Není to strašidelný, ale spíše zábavný film. Herci a režisér hrají hru s divákem, ve které jsme vlastně přiznali, že jsme na natáčení neměli moc peněz. Řekli jsme si, že pobavíme lidi tím, že uvidí známé herce v netradičních rolích," řekl ČTK režisér Krumpoch.

V absurdní parodické fantazii plné krvavých zombie si mimo jiné zahráli Marek Holý, Martina Babišová, Jan Dolanský, Lenka Vlasáková, Jana Bernášková, Roman Zach, Jiří Ployhar, Petr Rychlý nebo Ester Kočičková. V netradiční roli jedné z hlavních postav diváci uvidí Janu Bernáškovou pojídající v jedné ze scén syrová játra.

"Když jsem jí volal s nabídkou role, tak jsem vůbec nevěděl, že producent filmu Ruda Merkner je její manžel. Jana (Bernášková) mi nejdříve řekla, že si to rozmyslí, ale po přečtení scénáře prohlásila, že v něčem takovém chce rozhodně hrát," řekl režisér Krumpoch.

Vedle krvavých obrazů snímek nepostrádá humor. Například ve scéně, kdy striptérky proměněné v upírky řádí v erotickém klubu, kde je sněden dýdžej, protože hraje špatnou hudbu.

"Krvavý Johann je mix hororu, fantasy, komedie a pocta béčkovým hororům z 80. let. Klasika potkává brak ve své nejsyrovější podobě," sdělil Krumpoch. "Adaptovali jsme nevydané povídky kultovních autorů české brakové literatury a spojili je postavou Fausta. František Kotleta a Kristýna Sněgoňová mi pomáhali ve scénáři zachovat ducha povídek a jejich osobitý styl vyprávění přenést na plátno," dodal.

Kotleta, vlastním jménem Leoš Kyša, patří mezi nejoblíbenější autory tuzemských čtenářů, jeho knihy se prodávají v desítkách tisíc kopií. Sněgoňová píše převážně sci-fi a fantasy povídky, novely, romány, je také autorkou básní a divadelní hry. Je několikanásobnou nositelkou titulu Lady Řádu fantasy a dalších ocenění.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 22.05.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je středa 22. května 2024

Očekáváme v 03:00 16°C

Celá předpověď