Ortiz zůstává v Pardubicích, vrací se Lima s Hufem a vedení pracuje na dalších dvou zajímavých hráčích

Ortiz zůstává v Pardubicích, vrací se Lima s Hufem a vedení pracuje na dalších dvou zajímavých hráčích

Celek Pardubic po středečních fyzických testech na FTVS v pondělí poprvé v zimní přípravě trénoval. Tým zůstal po podzimní části sezony téměř kompletní, návrat záložníka Kryštofa Daňka ze Sparty není vyloučený. Východočeši jednají také o posilách, uvedli na svém webu.

K mužstvu se připojilo trio navrátilců z hostování David Huf, Leandro Lima a Samuel Šimek, rekonvalescenti Vojtěch Sychra, Ladislav Krobot a Kamil Vacek měli úlevy. V úterý se do přípravy zapojí kolumbijský obránce Pablo Ortiz, jenž i na jaře bude v Pardubicích hostovat z dánského Midtjyllandu.

Jednadvacetiletý Daněk přišel loni v září ze Sparty na půlroční hostování. Za Pardubice odehrál deset ligových zápasů s bilancí čtyř gólů a jedné asistence. S obhájci titulu absolvuje v úterý zátěžové testy, není ale vyloučeno, že se do Pardubic v příštích dnech vrátí. Aktuálně se o tom jedná.

Kameník přijde ve Vyškově o další dva zahraniční obránce. Sportovní úsek MFK už vyjednává s náhradami

"Jsme rádi, že náš tým zůstal v tom složení, v jakém v prosinci končil. Samozřejmě ještě řešíme posily pro jarní část sezóny a rádi bychom přivedli jednoho až dva zajímavé hráče. Chceme kvalitu týmu co nejvíce vylepšit," uvedl sportovní ředitel klubu Vít Zavřel.

Pardubičtí hráči vstoupí 13. ledna proti pražským Bohemians 1905 do přípravného turnaje Tipsport ligy a o den později se představí v Drážďanech proti tamnímu třetiligovému Dynamu. Svěřenci trenéra Radoslava Kováče poté v Tipsport lize vyzvou druholigové týmy Vlašim a Žižkov, přelom ledna a února stráví na soustředění ve španělské Marbelle, kde narazí na norské Tromsö a dánské Odense.

"Myslím, že se nám program týmu povedlo připravit velmi dobře. Ve Španělsku nás čekají lepší terény a přírodní tráva. S programem zimní přípravy jsem spokojen," prohlásil Zavřel.

Upřímný Valenta: Když jsem jel do Plzně nebo tady hrál, měl jsem pocit, že tu někdy v budoucnu budu působit

Kováč si soustředění na Pyrenejském poloostrově váží. "Jsme rádi, že nám vedení tuto možnost dává, víme, že to není laciná záležitost. Jde o kvalitní podmínky, což dokládá fakt, že v Marbelle se z českých týmů letos připravuje jen Sparta a Plzeň," řekl někdejší český reprezentant.

Jarní část první ligy Pardubičtí zahájí 10. února na stadionu Slovácka. Po podzimu jsou třináctí s pětibodovým náskokem na poslední České Budějovice, navíc mají k dobru odložený zápas v Karviné.