Hlavní obsah
Názory a úvahy

Stávka učitelů versus stávka zemědělců v Německu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Martina jarolimkova

Proč média v České republice nic neřeknou? Mlží o stávce. Zemědělci potřebují dotace a nízké daně jako doposud

Článek

Není jednoduché říct, že se stávkou něco změní. Lidé jsou naštvaní. Stávkují, protože jim vše vezmou. Zvýšení daní z sedmi procent na devatenáct. Dotace pro zemědělce jsou dost důležité a teď je chtějí škrtat? Zdražuje se, a nakonec se budeme chovat jako divoká zvířata lačnící po krvi. Ta krev jsou peníze, blahobyt. Nikdo si neumí představit, co je to nemít peníze na bydlení, jídlo atd.

PROČPAK Česká média nic neví? Nebo snad ví, ale nic nepoví? U nás se stávkovalo nedávno, byl toho plný internet, televize atd. Bylo to tedy za učitele v České republice. Teď se stávkuje za zemědělce v jiné zemi. Tak si myslím, že když se to týká Německa, tak u nás v České republice dělají, že se nic neděje a nebo se nic neví. Jenže v Německu je to tam velké, mnoho příspěvků a videí na sociálních sítí. Také spoustu podporovatelů. Zaterasené hranice a vše má být až do pátnáctého ledna.

A my jako Česká republika nic. Když byla Ukrajina napadena Ruskem, vědělo se to od prvního dne. Čím to je? Kde je chyba, že do Německa se jezdí pro nutellu, ale o stávce vidu ani slechu.

Tak teď otázka.

Změní se něco? Zachrání si Němci zpět nízké DPH? Zapojilo se mnoho zemědělců a vypadá to velmi nadějně.

Závěrem bych řekla: jen do toho a doufám, že bude mít tato stávka velký úspěch. Určitě podle stávkujících víc, než u nás v České republice při stávce učitelů. Jakožto Němcům přeji, aby stávka nechala DPH na sedmi procentech a dotace byli opět v plné výši. Učitel si nemá na co stěžovat. A stávkovat je blbost, protože se mají dobře, někteří až nad úroveň.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz