Lenovo představuje novou paletu zařízení, která obohatí kreativní proces o umělou inteligenci

Notebooky Lenovo Yoga nové generace s Lenovo Yoga Creator Zone jsou navrženy speciálně pro kreativce, kteří chtějí využít potenciál AI a rozhořet svou představivost  

Nová zařízení nabitá funkcemi včetně tabletu Lenovo Tab M11, notebooků IdeaPad a příslušenství nabízí ideální rovnováhu mezi výkonem a uživatelským zážitkem

Praha, 8. ledna 2024 – Společnost Lenovo dnes na veletrhu CES 2024 představila svá nejnovější  zařízení – výběr notebooků Yoga optimalizovaných pro umělou inteligenci které zjednodušují tvůrčí proces, tablet, který zve uživatele ke hře i učení, notebooky IdeaPad navržené pro každodenní uživatele a příslušenství pro moderní život.

Současní uživatelé potřebují řešení, která se dokáží přizpůsobit jejich vyvíjejícím se potřebám a naše nejnovější nabídka přenosných zařízení tyto potřeby uspokojuje pomocí promyšlených technologií včetně umělé inteligence,” řekl Jun Ouyang, viceprezident a generální ředitel segmentu Consumer Business Segment v oblasti Intelligent Devices Group společnosti Lenovo.Naše dlouhodobá vize poskytovat ‘AI pro všechny‘ staví do centra pozornosti individualitu uživatele a zároveň klade důraz na soukromí a bezpečnost.”

Vidět znamená uvěřit – výkon a flexibilita umělé inteligence  

Nejnovější řada notebooků Lenovo Yoga s operačním systémem Microsoft Windows 11 je vybavena exkluzivním softwarem Lenovo Yoga Creator Zone pro tvůrce, umělce a kohokoli dalšího, kdo chce využít sílu generativní umělé inteligence jednoduchým a soukromým způsobem s ohledem na bezpečnost. Lenovo Yoga Creator Zone nabízí možnost generování působivých vizuálů na základě textového popisu nebo náčrtu bez složitých kódů nebo nastavení. Uživatelé jednoduše zadají, co chtějí vidět a systém okamžitě vytvoří vizuální návrh.

V zájmu ochrany soukromí a zabezpečení běží software Lenovo Yoga Creator Zone přímo na počítači uživatele, což znamená, že uživatelé mohou pracovat offline, bez připojení k internetu. U notebooků Yoga nové generace je kreativita přizpůsobena a řízena uživatelem, nikoliv webem, což znamená, že mohou uživatelé vytvářet obrázky prakticky z čehokoliv, co je možné popsat.

Pro zařízení Lenovo Yoga Pro s dedikovanou grafickou kartou až NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 nabízí Lenovo Yoga Creator Zone také funkci Image Training, která uživatelům umožňuje trénovat na personalizovaném modelu, lokálně uloženém přímo v jejich zařízení. S každým obrázkem nebo sadou obrázků se notebook Lenovo Yoga Pro učí vytvářet vizuální obsah odpovídající stylu a preferencím uživatele. Fanoušci kubismu tento styl uvidí důsledně zakomponovaný ve své práci, naopak milovníci pop-artu kubismus ve svých dílech neuvidí. S funkcí Image Training jsou výsledkypřizpůsobeným a jedinečným odrazem každého uživatele. 

Obsah obrázku snímek obrazovky, kreslené, Tablet, přístroj

Popis byl vytvořen automaticky

Lenovo Yoga 9i 2-in-1 (14”, 9)

Lenovo Yoga pro každého kreativce

Hlavními hrdiny nové generace notebooků Lenovo Yoga jsou Lenovo Yoga Pro 9i (16”, 9) a Lenovo Yoga 9i 2v1 (14”, 9), který je dodáván s chytrým perem Lenovo Smart Pen a pouzdrem přímo v balení. Oba prémiové notebooky jsou navrženy pro tvůrce s nekompromisními standardy, mají hodnocení odolnosti MIL-STD-810H1 a jsou vybaveny nejmodernějšími komponenty, včetně nejnovějších a velmi výkonných procesorů Intel Core Ultra, fyzického Lenovo AI Core čipu, který pohání funkce umělé inteligence a výkonné baterie2 pro nepřetržitou kreativitu. Pro maximální navýšení výkonu čipu Lenovo AI Core a procesorů Intel Ultra je Lenovo Yoga Pro 9i (16”, 9) vybaven softwarem Lenovo X Power. Tento nástroj ladění výkonu je založen na strojovém učení a usnadňuje uživatelům některé náročné úkoly jako je 3D vykreslování nebo korekce barev filmu pomocí optimalizace výpočetního výkonu, výdrže baterie a účinnosti chlazení. Oba modely jsou vybaveny klávesou Copilot, usnadňující přístup k umělé inteligenci. Copilot ve Windows 11 využívá možnosti umělé inteligence k poskytování relevantních odpovědí, sumarizaci e-mailů, generování obrázků a dalším činnostem.

Lenovo Yoga Pro 9i (16”, 9) a Lenovo Yoga 9i 2v1 (14”, 9) jsou vybaveny sadou nástrojů pro produktivitu Lenovo Premium Suite, které pomáhají uživatelům zvládnout více. Součástí výbavy jsou například „studiové“ mikrofony s potlačením hluku, které během hovoru dokáží odfiltrovat hluk na pozadí hlasu uživatele, reproduktory s technologií Dolby Atmos® pro úplné ponoření do sledovaného obsahu, 5Mpx IR kamera, která udržuje uživatele vždy ve středu záběru a mimořádně pohodlná klávesnice Yoga se zdvihem 1,5 mm. 

Výkonný notebook pro tvůrce digitálního obsahu  s AI akcelerací Lenovo Yoga Pro 9i (16”, 9) může být vybaven grafickými čipy až na úrovni NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU s validací NVIDIA Studio, displejem PureSight Pro Mini-LED s rozlišením 3.2K a šesti reproduktory s vylepšenými basy. Jeho ohebný protějšek, konvertibilní notebook Lenovo Yoga 9i 2v1 (14”, 9) je možné používat také jako tablet. Kromě toho přináší PureSight 2.8K OLED nebo volitelně 4K OLED obrazovku, 360stupňový otočný soundbar se čtyřmi reproduktory Bowers & Wilkins® a chytré pero Slim Pen dodávané se zařízením, magneticky připevněné k šasi notebooku. 

Lenovo Yoga Slim 7i (14”, 9)

Portfolio novinek Lenovo Yoga doplňují další čtyři notebooky. Maximální přenosnost zajistí Lenovo Yoga Slim 7i (14”, 9), tenký a lehký prémiový notebook založený na platformě Intel Evo s procesory Intel Core Ultra Edition a WUXGA OLED obrazovkou. Pro tvorbu obsahu jsou ideální notebooky Lenovo Yoga Pro 7i (14”, 9)​ a Lenovo Yoga Pro 7 (14“, 9), vybavené procesory Intel Core Ultra nebo AMD Ryzen 7 8845HS, grafickým čipem NVIDIA GeForce RTX 4050 s validací NVIDIA Studio a PureSight Pro LCD nebo OLED 3K displeji. 

Obsah obrázku text, počítač, computer, Tablet

Popis byl vytvořen automaticky
Lenovo Yoga Book 9i (13”, 9)

Uživatele i široké okolí zaujme Lenovo Yoga Book 9i (13″, 9)​, první plnohodnotný notebook s duálním OLED displejem3 na světě, který nově nabídne i procesory Intel Core Ultra, obrazovku PureSight OLED 2.8K a otočný soudbar Bowers & Wilkins. Notebook může být také vybaven softwarem pro podporu kreativity, včetně aplikace Smart Launcher na propojení běžně používaných aplikací pro vyšší efektivitu, vylepšenou virtuální klávesnicí, umělou inteligencí pro zkrášlení rukopisu a dalšími aplikacemi. V neposlední řadě jsou tu nové konvertibilní notebooky Lenovo Yoga 7i 2v1 (14”, 9), které dokonale vyhoví kreativním potřebám umělců na cestách. Každý z nich je vybaven klávesou Copilot, která poskytuje tvůrcům rychlý přístup k nástrojům, které doplňují jejich kreativitu.

Nový odkaz technologie a odpovědnosti

Výběr nových notebooků Lenovo Yoga pokračuje v odkazu promyšleného designu a špičkových technologií a zároveň předznamenává novou éru odpovědnosti související s tím, jak společnost Lenovo potvrzuje své odhodlání dosáhnout do roku 2050 uhlíkové neutrality. Všechny nové notebooky Yoga proto používají obaly bez plastů a papírové krabice s certifikací FSC, pocházející ze zodpovědných zdrojů.  

Všechny notebooky Yoga nyní v šasi používají recyklovaný hliník a při výrobě černého obalu 45 ~ 100W adaptéru je použito alespoň 90 % recyklovaného PCC plastu. Vybrané notebooky Yoga, například Yoga Book 9i (13”, 9), berou závazek k životnímu prostředí ještě vážněji se svým šasi vyrobeným ze 100% recyklovaného hliníku. Yoga 9i 2v1 (14”, 9) je zase dodáván v chytře navrženém balení, které lze přeskládat na opakovaně použitelný stojan na notebook. Jak Yoga Pro 9i (16”, 9), tak Yoga 9i 2v1 (14”, 9) mají certifikaci Carbon Neutral od společnosti TÜV a spodní díly těla všech notebooků Yoga jsou tvořeny z 50 % z recyklovaného hliníku. 

Obsah obrázku text, Tablet, Mobilní telefon, kancelářské potřeby

Popis byl vytvořen automaticky

Lenovo Tab M11

Hrajte si více a učte se chytře: Lenovo Tab M11

Nový Lenovo Tab M11 je stvořen pro zábavu, navržen pro učení a je perfektním zařízením pro studenty, filmové nadšence i umělce, kteří chtějí tvořit a pracovat nebo si užít čas jen pro sebe. Díky chytrému peru Lenovo Tab Pen, které je součástí balení, bude psaní, kreslení i rychlé črtání snadnější a pohodlnější. Tablet je navíc dodáván s předinstalovaným softwarem pro širší možnosti používání: aplikace Nebo® převádí ručně psané poznámky do elektronické podoby, MyScript® Calculator 2 řeší rovnice a matematické funkce v reálném čase a WPS Office umožní snadnější prohlížení a úpravy dokumentů. 

Lenovo Tab M11 je možné rozdělit na dvě obrazovky pro psaní poznámek či kreslení při sledování videí. Nabízí také režim pro čtení, který čtenářům umožňuje přepínat mezi chromatickým a mono zobrazením. Zaujme také 11palcovým FHD displejem4 s živými barvami a podporou Netflix® HD nebo čtyřmi reproduktory s podporou Dolby Atmos. Lenovo Tab M11 je poháněn osmijádrovým procesorem MediaTek Helio G88 a disponuje 7040mAh baterií s výdrží až 10 hodin2 pro přehrávání obsahu nebo celodenní pořizování poznámek.

Obsah obrázku computer, počítač, text, Elektronické zařízení

Popis byl vytvořen automaticky

Lenovo IdeaPad 5i 2-in-1 (16”, 9)

Notebooky Lenovo IdeaPad: když je produktivita prioritou

Nová řada notebooků Lenovo IdeaPad a konvertibilních zařízení 2v1 s operačním systémem Windows 11 běžným uživatelům dopřeje ještě jednodušší tvorbu, produkci a konzumaci digitálního obsahu. Díky Lenovo AI Engine, který je nyní zabudovaný do všech zařízení Lenovo IdeaPad, bude uživatelský zážitek v oblasti napájení, výkonu, zobrazení, hlasu a bezdrátového připojení ještě lepší. 

Technologie Lenovo Smart Power se aktivně přizpůsobuje uživatelským návykům a díky tomu umožňuje chytrou správu napájení a teploty zařízení pro maximální výkon při minimálním čerpání baterie a hluku ventilátoru. Funkce Lenovo Smart Wireless minimalizuje zpoždění připojení pomocí posílení Wi-Fi a automatického detekování jakéhokoli přerušení spojení, což umožňuje stabilnější streamování a nepřerušované online relace.

O dostatečný výkon se postarají nejnovější procesory Intel Core 7 U u modelů Lenovo IdeaPad Slim 5i (15”, 9), Lenovo IdeaPad 5i 2v1 (16”, 9) a Lenovo IdeaPad 5i 2v1 (14”, 9), nebo procesory až na úrovni AMD Ryzen 78845HS ve všech konfiguracích s využitím komponent AMD. 

Obsah obrázku počítač, computer, Výstupní zařízení, Osobní počítač

Popis byl vytvořen automaticky

Lenovo IdeaPad Slim 5i (15”, 9)

Nová podoba, nové obzory

Nový Lenovo IdeaPad Slim 5i (15”, 9) je prvním notebookem s 15,3palcovým displejem s poměrem stran 16:10 v rodině zařízení Lenovo IdeaPad, což dává uživatelům ještě větší svobodu při kreativní práci na cestách. Displej s rozlišením až WUXGA 16:10 nabízí 90% AAR a 100%sRGB pro maximálně přesnou reprodukci barev. Mimořádně tenký notebook nabízí design klávesnice s úzkým rámečkem a dva plně funkční USB Type-C porty nad rámec standartních portů pro vyšší kompatibilitu s periferiemi. Lenovo IdeaPad Slim 5i (15”, 9) zvládne pracovat déle s až 76Wh polymerovou baterií, jeho spolehlivost je otestována podle standardů MIL-STD-810H1, a je dodáván v barevném provedení Violet a Cloud Grey, to vše při hmotnosti pouhých 1,79 kg.

Flexibilita bez hranic

Nové konvertibilní notebooky Lenovo IdeaPad 5 a 5i 2v1 jsou k dispozici jak v 16palcovém, tak ve 14palcovém provedení a umožní uživatelům naplno využít potenciál přenosných počítačů. Letošní modely jsou v obou velikostech displeje k dispozici i s OLED panelem – Lenovo IdeaPad 5i 2v1 (16”, 9) a Lenovo IdeaPad 5 2v1 (16”, 9) mají k dispozici 2K OLED displej, zatímco Lenovo IdeaPad 5i 2v1 (14”, 9) a Lenovo IdeaPad 5 2v1 (14”, 9) se mohou pochlubit až WUXGA OLED displejem. Všechny varianty OLED displeje se pyšní poměrem stran 16:10, jasem 400 nitů, 100% DCI-P3 barevným gamutem, certifikací TÜV Low Blue Light a plně dotykovými panely fungujícími v režimu notebooku i v režimu tabletu.  

Obsah obrázku Sluchátka, sluchátka

Popis byl vytvořen automaticky

Lenovo Yoga True Wireless Stereo Sluchátka a Lenovo Yoga Pro myš

Pohlcující a responzivní příslušenství zítřka

Nová sluchátka Lenovo Yoga True Wireless Stereo Earbuds jsou perfektními partnery pro jakékoliv zařízení Lenovo Yoga díky bezproblémovému párování a spolupráci s počítačem. Sluchátka mohou přepínat mezi více zařízeními a snadno přechází mezi režimy práce a zábavy bez nutnosti nového párování. Jsou vybavena funkcí aktivního potlačení hluku se třemi mikrofony v každém sluchátku a dotykovými funkcemi pro snadné ovládání hovorů. Navíc jsou voděodolná podle standardu IPX45 a rychle se nabíjí. 

Nová myš Lenovo Yoga Pro Mouse spojuje fyzický komfort ergonomického zařízení s promyšlenými funkcemi včetně rychlého Bluetooth® Swift párování pro více zařízení, programovatelných tlačítek, třístupňové citlivosti DPI nastavitelné za chodu až na 4000 DPI a 380mAh baterie2.

Software a služby

Práci s notebooky Lenovo Yoga a Lenovo IdeaPad ještě vylepší softwarová řešení včetně Lenovo Vantage6 a Lenovo Smart Performance6 pro optimalizaci zařízení, sledování výkonu, kontrolu stavu počítače, zvýšení zabezpečení a řešení problémů a jejich prevenci. V případě problému se zařízením je díky pokročilé službě Premium Care Plus6 k dispozici rychlejší spojení s odbornými techniky a přístup k rychlé opravě, ochraně před náhodným poškozením nebo softwarové podpoře.

Cena a dostupnost7

  • Lenovo Yoga Pro 9i (16”, 9) bude na našem trhu dostupný v dubnu 2024 s cenou začínající na 49 999 Kč včetně DPH.
  • Lenovo Yoga 9i 2v1 (14”, 9) bude na našem trhu dostupný v březnu 2024 s cenou začínající na 44999Kč včetně DPH.
  • Lenovo Yoga Pro 7i (14”, 9) bude na našem trhu dostupný v únoru 2024 s cenou začínající na 29 999 Kč včetně DPH. 
  • Lenovo Yoga Pro 7 (14”, 9) bude na našem trhu dostupný v únoru 2024 s cenou začínající na 34 999 Kč včetně DPH. 
  • Lenovo Yoga Slim 7i (14”, 9): Cena a dostupnost nebyly zatím stanoveny 
  • Lenovo Yoga Book 9i (13”, 9) bude na našem trhu dostupný v březnu 2024 s cenou začínající na 59 999 Kč včetně DPH.
  • Lenovo Yoga 7i 2v1 (14”, 9) bude na našem trhu dostupný v březnu 2024 s cenou začínající na 29 999 Kč včetně DPH.
  • Lenovo IdeaPad 5i 2v1 (16”, 9) bude na našem trhu dostupný od dubna 2024 s cenou začínající na 22 999 Kč
  • Lenovo IdeaPad 5i 2v1 (14”, 9) bude na našem trhu dostupný od dubna 2024 s cenou začínající na 22 999 Kč 
  • Lenovo IdeaPad 5 2v1 (16”, 9) bude na našem trhu dostupný od dubna 2024 s cenou začínající na 19 999 Kč 
  • Lenovo IdeaPad 5 2v1 (14”, 9) bude na našem trhu dostupný od dubna 2024 s cenou začínající na 18 999 Kč
  • Lenovo IdeaPad Slim 5i (15”, 9) bude na našem trhu dostupný od dubna 2024 s cenou začínající na 19 999 Kč
  • Lenovo Tab M11 je na našem trhu dostupný už nyní s cenou začínající na 4 999 Kč včetně DPH.
  • Lenovo Yoga True Wireless Stereo Earbuds: Cena a dostupnost nebyly zatím stanoveny
  • Lenovo Yoga Pro Mouse: Cena a dostupnost nebyly zatím stanoveny

Pro více detailů a produktové fotky navštivte Press Kit CES 2024 společnosti Lenovo na webu StoryHub.

Prohlédněte si stánek společnosti Lenovo na veletrhu CES pomocí virtuální reality na stránkách CES.

Produktové specifikace

Yoga Pro 9i (16”, 9)Yoga 9i 2v1 (14”, 9)
ProcesorAž Intel Core Ultra 5/7/9 H SeriesIntel Evo Edition poháněný procesorem Core Ultra 7 (155H)
OSWindows 11
GrafikaAž NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPUIntel Arc™ Graphics
PaměťAž 64GB LPDDR5X16GB LPDDR5x
Úložiště8Až 1TB PCIe M.2Až 1TB PCIe SSD Gen 4 M.2
Baterie84Wh75Wh
Displej16” 3.2K (3200 x 2000) IPS165 Hz, 16:10, PureSight Pro, 400 nitů, Delta E<1, 100% sRGB ,100% DCI-P3, Dolby Vision®, certifikace TÜV Low Blue Light, certifikace Eyesafe®, dotykový panel (volitelně) 14” 2.8K (2880 x 1800) OLED PureSightaž 120 Hz 16:10, 400 nitů, 100% DCI-P3, certifikace VESA® DisplayHDR™ True Black 500, Dolby Vision, 10bodový vícedotykový panel
16” 3.2K (3200 x 2000) Mini LED165 Hz, 16:10, PureSight Pro, 1200 nitů, Delta E<1, 100% sRGB ,100% DCI-P3, 100% Adobe RGB, Dolby Vision, certifikace TÜV Low Blue Light, certifikace Eyesafe, dotykový panel14″ 4K (3840 x 2400) OLED PureSight60 Hz 16:10, 400 nitů, 100% DCI-P3, certifikace VESA DisplayHDR™ True Black 500, Dolby Vision, 10bodový vícedotykový panel
Rozměry362 x 253 x 17.9 mm315 x 218 x 15.9 mm
VáhaZačíná na 2.18 kg Začíná na 1.35 kg 
Pant150°360°
Barva9Tidal Teal / Luna GreyCosmic Blue / Luna Grey 
Kamera5Mpx webkamera; IR kamera + ToF elektronická závěrka; 4 mikrofony5Mpx + IR kamerakryt kamery Privacy Shutter; rozlišení: 5.0M Snímková frekvence: 30fps Max; duální pole mikrofonu
WLAN10Wi-Fi 6EWi-Fi 6E 2x2AX
BluetoothBluetooth 5.1Bluetooth 5.3
Audio6 reproduktorů se 4 Back-to-Back subwoofery Smart AmpDolby Atmos Audio4x reproduktor Bowers & Wilkins Dolby Atmos Audio(2 x 2W tweeter, 2 x 2W woofer) 
PortyLevá strana:1 x Intel Thunderbolt™ 4 (USB 3.2 Gen 23, DP 1.4, PD 3.0) 1 x USB-A 3.2 Gen 13 5G 1 x Audio Combo Jack 1 x HDMI 2.0 (6G) 1 x Square DC-In 
Pravá strana: 1 x USB-A 3.2 Gen 13 5G 1 x plnohodnotná čtečka SD karet 3.0
Levá strana:
2 x Thunderbolt 4.0 (Display Port / Power Delivery / Data Transfer)
1 x USB Type-A Gen 3.24
Pravá strana:1 x USB Type-C (plně funkční)
1 x Audio Combo Jack
1 x Tlačítko pro zapnutí
Dodáváno s perem Lenovo Slim Pen a pouzdrem
Yoga Pro 7i (14”, 9)Yoga Pro 7 (14”, 9)
ProcesorAž Intel Core Ultra 5/7/9 H SeriesAž AMD Ryzen 8845HS
OSWindows 11
GrafikaAž NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop GPUAž NVIDIA GeForce RTX 3050 Laptop GPU
PaměťAž 32GB LPDDR5XAž 16GB LPDDR5X
Úložiště8Až 1TB PCIe M.2
Battery73Wh
Displej14.5‘’ 2.5K (2560×1600)90Hz 16:10 IPS, 350 nitů, 100% sRGB, certifikace TÜV Low Blue Light, certifikace Eyesafe, matný14.5‘’ 2.5K (2560×1600)90Hz 16:10 IPS, 350 nitů, 100% sRGB, certifikace TÜV Low Blue Light, certifikace Eyesafe, matný
14.5‘’ 2.8K (2880×1800) 120Hz 16:10 E4 OLED, 400 nitů, 100% sRGB, 100% P3, certifikace TÜV Low Blue Light, certifikace Eyesafe, HDR True Black 500, skleněný panel14.5‘’ 2.5K (2560×1600) 90Hz 16:10 IPS, 350 nitů, 100% sRGB, certifikace TÜV Low Blue Light, certifikace Eyesafe, dotykový panel
14.5‘’ 3K (3072×1920) 120Hz 16:10 PureSight Pro IPS, 400 nitů, Delta E<1, 100% sRGB, 100% P3, certifikace TÜV Low Blue Light, certifikace Eyesafe, dotykový panel14.5‘’ 3K (3072×1920) 120Hz 16:10 PureSight Pro IPS, 400 nitů, Delta E<1, 100% sRGB, 100% P3, certifikace TÜV Low Blue Light, certifikace Eyesafe, matný
Rozměry326 x 227 x 15.6 mm
VáhaZačíná na 1,49 kg 
Pant180°
Barva9Tidal Teal / Luna Grey
KameraFHD webkamera, IR kamera + ToF kryt kamery, 4 mikrofony
WLAN10Wi-Fi 6E 
BluetoothBluetooth 5.1 
Audio4 x 2W reproduktory; Dolby Atmos Audio
PortyLevá strana:1 x USB Type-C Intel Thunderbolt™ 4 1 x USB Type-C plně funkční (USB 3.2 Gen 26, PD 3.0, DP 1.4) 1 x HDMI 2.1 6 GB 
Pravá strana:1 x USB-A 3.2 Gen 16 1 x Audio Combo Jack
Levá strana:1 x USB Type-C plně funkční (USB 4.0 Gen 1, PD 3.0, DP 1.4)1 x USB Type-C plně funkční (USB 3.2 Gen 2, PD 3.0, DP 1.4)1 x HDMI 2.1, až 4K/60Hz
Pravá strana:1 x Audio Combo Jack1 x USB 3.2 Gen 1 Type – A
Yoga Slim 7i (14”, 9)Yoga Book 9i (13”, 9)​
ProcesorAž Intel Core ULT7 155HAž Intel Core I7-U 14. generace
OSWindows 11
GrafikaIntel ArcIntel Iris® Xe
PaměťAž 32GB LPDDR5XAž 32GB LPDDR5X
Úložiště8Až 1 TB PCIe Gen 4 M.2Až 1 TB PCIe SSD Gen 4
Baterie65Wh80Wh
Displej14” (1920 X1200) 60Hz 16:10 WUXGA OLED, 400nitů, 100% P3, Dolby Vision, certifikace TÜV Low Blue Light, certifikace Eyesafe, matný
(pro regiony AP, NA:)14” (1920 X1200) 60Hz 16:10 WUXGA OLED, 400nitů, 100% P3, Dolby Vision, certifikace TÜV Low Blue Light, certifikace Eyesafe, skleněný dotykový panel
13.3″ 2.8K, 400 nitů, OLED /100% DCI-P3, HDR, 16:10, dotyková obrazovka, PureSight
Rozměry312 x 221x 14.9 mm299.1 x 203.6 x 15.95 mm
VáhaZačíná na 1.39 kg – verze s matným displejemZačíná na 1.43 kg – verze se skleněným displejemZačíná na 1.34kg
Pant180°360°
Barva9Luna GreyTidal Teal
KameraFHD webkamera IR kamera +Kryt kamery, 4 mikrofonyFHD IR+RGB (5M USB) TOF 2.0Webkamera s krytem Privacy Shutter
WLAN10Wi-Fi 6E 
BluetoothBluetooth 5.3 Hardware podpora Bluetooth 5.2OS pouze podpora BT5.1
Audio4 reproduktory, Dolby Atmos Audio 2x2W & 2x1W, Bowers & Wilkins reproduktory Dolby Atmos
PortyLevá strana:2 x USB Type C TBT41 x HDMI 2.1
Pravá strana:1 x USB type A USB3.21 x 3.5mm Audio combo Jack
Levá strana:1 x USB Type-C Thunderbolt
Pravá strana:1 x USB Type-C Thunderbolt1 x USB Type-C Thunderbolts podporou AOU BC 1.2 
Yoga 7i 2v1 (14”, 9)
ProcesorAž Intel Evo Edition poháněný procesorem Core Ultra 7 
OSWindows 11
GrafikaIntel Iris Xe
PaměťAž 16GB LPDDR5x
Úložiště8Až 1 TB PCIe SSD Gen 4
Baterie71Wh
Displej14″ 2.8K (2880 x 1800) OLED PureSight120 Hz, 16:10, 400 nitů, 100% DCI-P3, Dolby Vision, 10bodový vícedotykový panel
14″ WUXGA (1920 x 1200) OLED60 Hz, 16:10, 400 nitů, 100% DCI-P3, Dolby Vision, 10bodový vícedotykový panel
14″ WUXGA (1920 x 1200) LCD60 Hz, 16:10, 300 nitů, 45% NTSC, Dolby Vision (TBD), 10bodový vícedotykový panel
Rozměry317.72 x 222.13 x 16.64 mm
VáhaOLED: Začíná na 1.49 kg LCD: Začíná na 1.62 kg
Pant360°
Barva9Tidal Teal / Storm Grey
Kamera1080P FHD IR RGB kamera s krytem Privacy Shutter a duálním polem mikrofonu
WLAN10Intel Wi-Fi 6E 2 x 2AX
BluetoothBluetooth 5.2
Audio2x2W reproduktory Dolby Atmos Audio
Porty1 x USB-A (USB 3.2 Gen 1)2 x USB-C (TBT4/USB3.2 Gen2/DP1.4a/PD3.0)1 x HDMI1.4b1 x čtečka MicroSD karet (UHS-1(104) PCIE Gen 1)1 x Audio Combo Jack1 x NOVO button1 x tlačítko pro zapnutí 
IdeaPad 5i 2v1 (16”, 9)IdeaPad 5i 2v1 (14”, 9)
ProcesorAž Intel Core 7 150U
OSWindows 11
GrafikaIntel Integrated Graphics
PaměťAž 16GB LPDDR5X
Úložiště8Až 1TB PCIe M.2
Paterie57Wh Polymer
Displej16″ 2K (2048 x 1280) OLED, 60Hz, 16:10, 400 nitů, 100% DCI-P3, certifikace TÜV Low Blue Light, dotykový14″ WUXGA (1920 x 1200) OLED, 60 Hz, 16:10, 400 nitů, 100% DCI-P3,certifikace TÜV Low Blue Light, dotykový
16″ WUXGA (1920 x 1200) IPS, 60 Hz, 16:10, 300 nitů, 45% NTSC, certifikace TÜV Low Blue Light, dotykový14″ WUXGA (1920 x 1200) IPS, 60 Hz, 16:10, 300 nitů, 45% NTSC,certifikace TÜV Low Blue Light, dotykový
Rozměry356 x 255 x 19.5 mmVerze s kovovým šasi:313 x 227 x 18.9 mm
Plastové šasi:313 x 227 x 19.3 mm
VáhaZačíná na 2kgVerze s kovovým šasi:Začíná na 1.6 kg
Plastové šasi:Začíná na 1.6 kg
Barva9Lunar Grey, Cosmic BlueLunar Grey, Cosmic Blue
KameraFHD kamera s krytem Privacy Shutter, duální pole mikrofonuFHD kamera s krytem Privacy Shutter, duální pole mikrofonu (HD varianta)
WLAN10Až Wi-Fi 6E
BluetoothAž Bluetooth 5.2
Audio2 x 2W reproduktory otočené k uživateli s Dolby Audio
PortyLevá strana:2 x USB Type-C 3.2 Gen 2 (plně funkční)1 x HDMI 1.4b1 x Audio Jack
Pravá strana:2 x USB 3.2 Gen 1 Type-A (1x podpora USB nabíjení)1 x čtečka MicroSD karet
IdeaPad 5 2v1 (16”, 9)IdeaPad 5 2v1 (14”, 9)
ProcesorAž AMD Ryzen 8845HS
OSWindows 11
GrafikaAMD Radeon™ Graphics
PaměťAž 16GB LDPPR5X
Úložiště8Až 1TB PCIe M.2
Baterie57Wh Polymer
Displej16″ 2K (2048 x 1280) OLED, 60 Hz, 16:10, 400 nitů, 100% DCI-P3,certifikace TÜV Low Blue Light, dotykový14″ WUXGA (1920 x 1200) OLED, 60 Hz, 16:10, 400 nitů, 100% DCI-P3,certifikace TÜV Low Blue Light, dotykový
16″ WUXGA (1920 x 1200) IPS, 60 Hz, 16:10, 300 nitů, 45% NTSC,certifikace TÜV Low Blue Light, dotykový14″ WUXGA (1920 x 1200) IPS, 60 Hz, 16:10, 300 nitů, 45% NTSC,certifikace TÜV Low Blue Light, dotykový
Rozměry356 x 255 x 19.5 mmVerze s kovovým šasi: 313 x 227 x 18.9 mm
Plastové šasi: 313 x 227 x 19.3 mm
VáhaZačíná na 2kg Začíná na 1.6kg 
Barva9Lunar Grey, Cosmic Blue
KameraFHD kamera s krytem Privacy Shutter, duální pole mikrofonuFHD kamera s krytem Privacy Shutter, duální pole mikrofonu Array (HD varianta)
WLAN10Až Wi-Fi 6E
BluetoothAž Bluetooth 5.2
Audio2 x 2W reproduktory otočené k uživateli s Dolby Audio
PortyLevá strana:2 x USB Type-C 3.2 Gen 2 (plně funkční)1 x HDMI™ 1.4b1 x Audio Jack
Pravá strana:2 x USB 3.2 Gen 1 Type-A (1x podpora USB nabíjení support)1 x čtečka MicroSD karet
IdeaPad Slim 5i (15”, 9)Lenovo Tab M11
ProcesorAž Intel Core 7 150UAž Intel Core i7 13700HProcesorMediaTek Helio G88 8jádrový
OSWindows 11OSAndroid™ 13 (očekávané aktualizace OS až do verze Android 15 a bezpečnostní záplaty do ledna 2028) 
GrafikaIntel Integrated Graphics
PaměťAž 32GB LPDDR5XPaměť4 GB + 64 GB  4 GB + 128 GB  8 GB + 128 GB Podpora rozšiřitelné SD kartyexFAT až 1 TB (prodává se samostaně)
Úložiště8Až 1TB PCIe M.2
Baterie76Wh PolymerBaterie7040 mAh baterie Až 10 hodin přehrávání obsahu Až 15W rychlé nabíjení 
Displej15.3″ WUXGA (1920 x 1200) IPS, 60 Hz, 16:10, 300 nitů, 100% sRGB, certifikace TÜV Low Blue Light Displej11palcový1920x120090Hz obnovovací frekvence
15“WUXGA (1920 x 1200) IPS, 60Hz, 16:10, 300 nitů, 100% sRGB, certifikace TÜV Low Blue Light 
Rozměry343.4 x 237.9 x 17.4 mmRozměry55.26mm x 166.31mm x 7.15mm  
VáhaZačíná na 1.79kg Váha465g 
Barva9Cloud Grey, VioletBarva9Luna Grey / Seafoam Green
KameraAž FHD kamera, IR FHD kamera s ToF senzorem, krytPrivacy Shutter, duální pole mikrofonuKameraPřední: 8Mpx + zadní 8Mpx/13Mpx(13Mpx pouze na vybraných trzích)
WLAN10Až Wi-Fi 6EKonektivita10802.11 a/b/g/n/ac: Wi-Fi 2.4 GHz + 5 GHz / BT5.1
BluetoothAž Bluetooth 5.2
Audio2 X 2W reproduktory otočené k uživateli s Dolby AudioAudioČtyři reproduktory s Dolby Atmos
PortyLevá strana:2 x USB 3.2 Gen 1 Type-C (plně funkční)1 x HDMI™ 1.41 x Audio Jack
Pravá strana:2 x USB 3.2 Gen 1 Type-A (1 x Always-On)1 x čtečka Micro SD karet
PortyUSB Type-C 2.0/nabíjeníAudio JackMicroSD slot

O společnosti Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je globální technologická společnost s obratem 62 miliard USD, která se nachází na 217. místě v žebříčku Fortune Global 500, zaměstnává 77 000 lidí po celém světě a každý den poskytuje služby milionům zákazníků na 180 trzích. Společnost Lenovo, která se zaměřuje na odvážnou vizi poskytovat chytřejší technologie pro všechny, navázala na svůj úspěch největší světové počítačové společnosti další expanzí do klíčových oblastí růstu, které podporují rozvoj „nových IT technologií“ (klient, edge, cloud, sítě, AI) včetně serverů, úložišť, mobilních zařízení, řešení a služeb. Tato transformace spolu s inovacemi Lenovo, které mění svět, vytváří inkluzivnější, důvěryhodnější a udržitelnější digitální společnost pro každého a kdekoli. Společnost Lenovo je zapsána na hongkongské burze cenný papírů pod značkou Lenovo Group Limited (HKSE: 992) (ADR: LNVGY). Pokud chcete vědět více, navštivte stránky https://www.lenovo.com a přečtěte si nejnovější zprávy prostřednictvím StoryHub.

1 Společnost Lenovo využívá standardy MIL-SPEC Ministerstva obrany USA k testování zařízení proti nebezpečným fyzickým a přírodním vlivům za účelem stanovení jejich životnosti. Notebooky Lenovo Yoga Pro 9i byly testovány v 5 kategoriích a 24 postupech MIL-STD-810H, aby se prokázala jejich odolnost. Na využívání zařízení způsobem, který je zahrnut do testování MIL-STD-810H se nevztahuje standardní záruka Lenovo. 

2 Všechny údaje o životnosti baterie jsou přibližné a založené na interním testování za optimálních laboratorních a síťových podmínek. Skutečný výkon baterie se může lišit a bude záviset na mnoha faktorech včetně konfigurace a použití produktu, softwaru, provozních podmínek, bezdrátových funkcí, nastavení správy napájení, jasu obrazovky a dalších faktorech. Maximální kapacita baterie se přirozeně snižuje s časem a používáním.

3 Na základe interního průzkumu provedeného pro první generaci Lenovo Yoga Book 9i (13“, 8) ke 2. prosinci 2022 u všech hlavních výrobců osobních počítačů, kteří dodávají ročně více než 1 milion kusů po celém světě.  

4 Měřeno diagonálně, velikost obrazovky tabletu Lenovo Tab M11 je 11palcový obdélník bez zohlednění zaoblených rohů. Skutečná viditelná oblast na obrazovce je menší kvůli zaobleným rohům.  

5 Navrženo k ochraně před mírným vystavením sladké vodě, jako je náhodné polití, postříkání nebo slabý déšť. Není určeno k ponoření do vody nebo vystavení tlaku vody nebo jiným kapalinám; odolnost se může s časem snižovat. Není vodotěsný. 

6 Lenovo Smart Lock a Lenovo Smart Performance jsou dostupné prostřednictvím softwaru Lenovo Vantage a mohou být použity pouze na počítačích Lenovo s operačním systémem Windows 10 nebo 11. Nabídky závisí na dostupnosti. Úroveň služeb se může lišit podle geografické polohy. Společnost Lenovo si vyhrazuje právo kdykoli bez upozornění změnit nabídky a specifikace produktů.

7 Ceny nemusí zahrnovat daň a nezahrnují dopravu ani možnosti dopravy a mohou se změnit bez předchozího upozornění; platí dodatečné smluvní podmínky. Ceny jednotlivých prodejců se mohou lišit. Data dostupnosti a barevná provedení se mohou lišit v závislosti na geografické poloze a produkty mohou být dostupné jen na vybraných trzích. Všechny nabídky závisí na dostupnosti. Společnost Lenovo si vyhrazuje právo kdykoliv bez upozornění změnit nabídky produktů, funkce a specifikace.

8 Skutečná dostupná kapacita je nižší a mění se v důsledku řady faktorů, včetně formátování, rozdělení disku a operačního systému atd., které využívají část této kapacity. Dostupná kapacita se může změnit s aktualizacemi softwaru.

9 Dostupnost barevných variant a příslušenství se může lišit podle geografické polohy; příslušenství se prodává samostatně.10 Vyžaduje samostatně zakoupený Wi-Fi router a plán a může se lišit podle místa. Platí další smluvní podmínky a/nebo poplatky. Rychlosti připojení se budou lišit v závislosti na umístění, prostředí, podmínkách sítě a dalších faktorech