Sobota 27. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Léčba pacientů s poruchou hybnosti

27.04.2024 - Léčba pacientů s poruchou hybnosti - Zaměří se na ni...

Počasí

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 5 - SkoroJasno

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 21 / 10 - PoloJasno

Nezaměstnanost v Olomouckém kraji ke konci roku

09. ledna 2024 - 14:38

Zpět na seznam článků

Krajská pobočka ÚP informuje

Nezaměstnanost v Olomouckém kraji ke konci roku

přehled zdroj: ÚP OLK

K 31. prosinci evidoval Úřad práce ČR (ÚP ČR), Krajská pobočka v Olomouci, celkem 16 108 uchazečů o zaměstnání. Jejich počet byl o 1 390 vyšší než na konci předchozího měsíce. „Z tohoto počtu bylo 15 083 dosažitelných uchazečů o zaměstnání ve věku 15–64 let. Bylo to o 1 427 více než na konci předchozího měsíce,“ uvedl krajský analytik trhu práce Jaroslav Mikšaník, který upřesnil. „V  průběhu měsíce bylo nově zaevidováno 2 671 osob. Ve srovnání s minulým měsícem to bylo více o 186 osob.“

Vývoj nezaměstnanosti v jednotlivých okresech Olomouckého kraje byl podobný – ve všech nezaměstnanost vzrostla. „K největšímu navýšení počtu uchazečů o zaměstnání došlo v okrese Olomouc (o 477), ale k největšímu procentuálnímu nárůstu došlo na Jesenicku (o 16 procent)," sdělil Jaroslav Mikšaník.

Podíl nezaměstnaných osob vyšší,než je republiková hodnota vykázaly tři okresy – Jeseník (5,6 %), Přerov (4,3 %) a Šumperk (4,3 %). Naopak nejnižší PNO byl zaznamenán v okrese Prostějov (2,7 %).

Olomoucký kraj evidoval ke konci prosince celkem 7 859 volných pracovních míst. Jejich počet byl o 217 nižší než v předchozím měsíci. „Na jedno volné pracovní místo připadali v průměru dva uchazeči, z toho nejvíce v okrese Jeseník (6,2), naopak nejméně v okresech Prostějov a Přerov (1,6). Během prosince nebyl nahlášen žádný záměr hromadně propouštět od zaměstnavatele se sídlem v Olomouckém kraji,“ dodal analytik.

Autor: red., J. Litvíková, L. Mikšaník

Fotogalerie

přehled                      zdroj: ÚP OLK
tabulka                                zdroj: ÚP OLK

Další články z rubriky

Jídlo na ulici láká na dobroty z celého světa

Jídlo na ulici láká na dobroty z celého světa

Osmý ročník zabřežského gastro festivalu

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.