bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pěti góly za pozicí první hvězdy týdne. Reinharta mezi oceněnými doplnili dva brankáři

9. ledna 18:42

Jan Vojkůvka

Útočník Floridy Sam Reinhart byl zvolen první hvězdou úvodního týdne kalendářního roku 2024. Autor celkem pěti branek byl oceněn zámořskou soutěží před dvěma brankáři, kteří nepoznali minulý týden hořkost porážky hned ve třech zápasech. Jedná se o Martina Jonese a Connora Hellebuycka.

Jak jsme už dříve informovali, Sam Reinhart předvádí v této sezoně životní výkony a lépe si svou formu načasovat nemohl. Osmadvacetiletému útočníkovi končí po této sezoně smlouva s ročním platem ve výši 6,5 milionu dolarů a jednoznačně si říká o výrazné navýšení gáže.

V této sezoně prozatím Reinhart posbíral ve 39 zápasech 50 kanadských bodů za 28 branek a 22 asistencí. Především pak své střelecké konto pořádně navýšil v uplynulém týdnu, během něhož se prosadil celkem pětkrát.

Novoroční týden započal jednou brankou proti Arizoně, načež zaznamenal bilanci 1+1 proti Vegas. O víkendu pak jeho forma vygradovala, když se podílel hattrickem na vítězství 8:4 nad Coloradem. Je i jeho velkou zásluhou, že Florida vyhrála už sedmkrát v řadě.

Druhou hvězdou uplynulého týdne se stal brankář Toronta Martin Jones. Pokud něco Maple Leafs v této sezoně trápí, pak je to obrana a brankáři. Obrovským problémem pro Toronto byla ztráta Josepha Wolla, jenž je od začátku prosince zraněný. Ilja Samsonov se kvůli špatným výkonům v průběhu sezony propadl na pozici dvojky právě za Wolla a při zranění svého spoluhráče nedokázal na jeho místě adekvátně zastoupit.

Jeho bídné výkony dokonce přinutily vedení organizace k tomu, aby svého brankáře poslalo na farmu. Na pozici jedničky se nečekaně vyhoupl z původní pozice trojky Martin Jones, který paradoxně předvádí z brankářů Maple Leafs ty nejlepší výkony. A minulý týden se blýsknul v brankovišti natolik, že se vešel i mezi tři nejlepší hráče ligy.

Jones vychytal výhry nad Los Angeles, Anaheimem a San Jose, přičemž proti Kings vychytal nulu a v dalších dvou utkáních inkasoval shodně jen jednu branku. Třízápasový trip po Kalifornii zakončil s úchvatnými statistikami 0,66 gólu na zápas a úspěšností zákroků 97,6 %.

Také pozici třetí hvězdy týdne si pro sebe přivlastnil brankář. Stal se jím gólman Winnipegu Connor Hellebuyck, jenž výrazně pomohl Tryskáčům v cestě do čela celé ligy. Minulý týden vychytal výhry proti Tampě Bay, San Jose a Arizoně. 

Během tohoto období inkasoval v průměru jen 1,68 gólu na zápas a zapsal úspěšnost zákroků 93,7 %. Plynule tak navázal na ocenění třetí hvězdy za prosinec.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.