V Žilině se otevřelo nové multifunkční sportoviště pro gymnastiku, parkour a plavání dětí

V Žilině se uskutečnilo slavnostní otevření nového multifunkčního zařízení ANTRACIT Spot: gymnasticko-sportovní centrum Argi Academy.

V Žilině se uskutečnilo slavnostní otevření nového multifunkčního zařízení ANTRACIT Spot: gymnasticko-sportovní centrum Argi Academy.

V Žilině se uskutečnilo slavnostní otevření nového multifunkčního zařízení ANTRACIT Spot: gymnasticko-sportovní centrum Argi Academy. Moderní volnočasové centrum určené pro všechny věkové kategorie vzniklo v atraktivní lokalitě v městské části Žilina, Považský Chlmec. Developerem projektu byla mezinárodní skupina ANTRACIT, která patří do nově založeného holdingu PURPOSIA Group. Generálním dodavatelem stavby byla společnost HSF System SK.

Obyvatelé Žiliny a okolí získali zcela nový multifunkční prostor určený pro rozvoj široké a pestré škály pohybových aktivit. Výstavba byla zahájena v únoru 2023 a dokončena na začátku ledna 2024. Zuzana Bajgarová, ředitelka mezinárodní developerské skupiny ANTRACIT pro Českou republiku a Slovensko, zdůraznila: „Jsme rádi, že jsme mohli poskytnout náš projekt místnímu sdružení Argi Academy, pro které jsme objekt připravili na míru tak, aby vznikl jedinečný a udržitelný areál. Věříme, že obyvatelé Žiliny i širokého okolí si v nové sportovní hale dobře zatrénují a budou si moci naplno užívat své oblíbené sportovní aktivity.“

Sportovní akademie o rozloze 1 500 m2 je navržena s ohledem na udržitelnost a životní prostředí. „Celá budova je zařazena do nejvyšší kategorie energetické účinnosti „mimořádně úsporná“. Zatravněná plocha o rozloze 1 000 m2 je bohatě osázena stromy a keři, zatímco samotná hala je pokryta zelenou střechou s rozlohou 1 000 m2,“ dodává Tomáš Kosa, jednatel mezinárodní stavební skupiny HSF System. Areál nabízí celkem 99 parkovacích míst. Poloha centra v Považském Chlmci v Žilině umožňuje snadnou dostupnost na hlavní městské tepny a dálnici D3.

„Toto centrum není jen budova s názvem Argi Academy, je to domov, kde se setkávají vášně a vznikají přátelství, kde se rodí sny a formují budoucí sportovní hvězdy. Je to místo, kde bude vzkvétat radost ze sportování. Jsme tu proto, abychom podpořili každého, kdo se rozhodne udělat krok k lepšímu a aktivnějšímu sportovnímu životu,“ popsal hlavní cíle a zaměření sportovní akademie Martin Argaláš, statutární orgán občanského sdružení Argi Academy.

V nové budově sportovní akademie je na míru vyrobená gymnastická tělocvična splňující nejvyšší evropské standardy, profesionální boulderingová lezecká stěna s převisy, baletní sál, funkční zóna pro silový a kondiční trénink, bazén pro děti od 5 měsíců, finská sauna, kavárna s dětským koutkem a venkovní terasa. V budoucnu projekt počítá také s vnitřní parkourovou zónou a venkovním parkourovým parkem se zapuštěnými trampolínovými pásy.

Peter Fiabáne, primátor Žiliny, řekl k otevření nového gymnasticko-sportovního centra následující: „Podpora rozvoje pohybových schopností dětí a mládeže je jedním z klíčových pilířů, na které se město Žilina zaměřuje. Je důležitým předpokladem pro to, aby mladá generace získala pozitivní vztah ke sportu a pohybu, který si pak přenese do dospělosti. Proto se osobně z tohoto projektu velmi těším a držím mu palce. Nový multifunkční sportovní areál v Považském Chlmci je dalším významným příspěvkem na sportovní mapě Žiliny.“

 

Developerská skupina ANTRACIT

Developerská skupina ANTRACIT je součástí stavebního holdingu PURPOSIA Group. Zaměřuje se na individuální řešení dle přání klienta. Do jejího portfolia patří bytová výstavba, logistické, výrobní a administrativní projekty na území České a Slovenské republiky. Pro koncové klienty připravuje developerské projekty na vlastních pozemcích. U každého projektu zajistí komplexní služby od návrhu a úpravy využití prostoru přes zpracování projektové dokumentace, vlastní výstavbu až po správu a údržbu nemovitosti. Referenční projekty: ANTRACIT House, Ostrava; IANP, Ostrava; ANTRACIT Point, Žilina; ANTRACIT Senec.

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Klíčová slova ČR-Slovensko-turistika-stavby-rekreace-sporty-firmy-Antracit-Crest Communications

Oblast
Moravskoslezský (ov)

Kategorie
Služby, cestovní ruch
Stavebnictví, bydlení a reality
Sport

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.