Vítězná raketa Rafaela Nadala z finále French Open 2007 proti Federerovi jde do aukce

Společnost Prestige Memorabilia, světový lídr v oblasti sběratelských předmětů ze světa tenisu, s potěšením oznamuje dražbu pozoruhodného kusu tenisové historie: vítěznou raketu Rafaela Nadala, s níž ve finále French Open v roce 2007 porazil Rogera Federera. Tato legendární raketa je právě tou, která Nadalovi pomohla k zisku mistrovského bodu a zpečetila jeho třetí grandslamový titul. V dražbě, která probíhá od 9. do 28. ledna na webu PrestigeMemorabilia.com, by její cena mohla dosáhnout až 150.000 dolarů.

Památná raketa byla dosud uchovávána v Australském tenisovém muzeu jako součást osobní sbírky osminásobného grandslamového vítěze Kena Rosewalla. Pouze díky uzavření muzea získávají nyní fanoušci a sběratelé jedinečnou možnost stát se jejím vlastníkem. K raketě je přiložen prestižní certifikát Resolution Photomatch, který soudně potvrzuje, že se skutečně jedná o raketu, která vybojovala mistrovský bod. Nadal ji ovšem použil i v předchozích zápasech turnaje, mimo jiné při vítězstvích nad Novakem Djokovičem a Carlosem Moyou. Kromě Nadalovy rakety z French Open 2007 jsou v aukci nabízeny také sběratelské předměty od Rogera Federera, Novaka Djokoviče, Kena Rosewalla a dalších osobností.

Na cestě do finále French Open 2007 porazil 21letý Rafael Nadal řadu šampionů včetně Juana Martína Del Potra, Lleytona Hewitta, Carlose Moyi a Novaka Djokoviče. Ve finále pak svedl napínavý souboj s nejlepším hráčem světa Rogerem Federerem a napsal tak další dobrodružnou kapitolu soupeření, které se všeobecně pokládá za nejslavnější tenisovou rivalitu v historii. Při triumfálních oslavách na závěr strhujícího čtyřsetového finále, které se protáhlo na více než tři hodiny, se Nadal nakonec svalil na záda přímo na půdě ikonických antukových kurtů Roland Garros. Právě v tomto vítězném okamžiku dopadla na posvátnou antuku také raketa, která je nyní v aukci. Nadalova suverénní nadvláda na pařížském Roland Garros pak zřejmě dodnes nemá ve světě sportu obdoby.

Máte-li dotaz nebo zájem o více informací, obraťte se na adresu info@prestigememorabilia.com.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2313460

/Prestige_Memorabilia_Rafael_championship_point_winning_racket_from_his_2007_French_Open_Final_victor.jpg 

 

 

Klíčová slova USA-trh-tenis-finance-Prestige Memorabilia

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Finance, ekonomika
Obchod, marketing
Sport

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.