InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Oldies Disco - DJ Trpaslík

    pátek 10.5 19:45 - Stew club, Nádražní 83, Vimperk

  • Novoveský utopenec: Hele, nech toho! - divadelní komedie

    pátek 10.5 19:00 - Malenice, KD

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cenu spokojených zákazníků přebíraly podniky i malé rodinné firmy

   Autor: JcTED.cz -TV

    Autor: JcTED.cz -TV

AKTUALIZOVÁNO - 10.1.2024 22:46

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Na krajském úřadu převzali ve středu 10. ledna zástupci 23 větších i menších jihočeských firem cenu Spokojený zákazník Jihočeského kraje. Do výběru oceněných podnikatelů jsou zapojeni nejen spotřebitelé, ale i zástupci místních a podnikatelských samospráv, profesních komor, dozorových orgánů, živnostenských úřadů i dalších nevládních organizací. Ocenění je iniciativou Sdružení českých spotřebitelů a jak uvedl koordinátor akce Viktor Vodička, k oceňování dobré práce a péče o zákazníky se hlásí jen čtyři kraje, Jihočeský je od počátku u všech 22 ročníků. Záštitu nad letošním ročníkem převzal hejtman Martin Kuba a slavnostního předávání certifikátů se zúčastnila náměstkyně hejtmana Lucie Kozlová. Z oceňovaných firem a živnostníků přišli zástupci všech třiadvaceti. Reprezentují velmi pestrou paletu činností.

 

"Zákazníkům může toto ocenění zaručit, že budou s nákupem anebo službou spokojeni. Pro jeho držitele je pak známkou toho, že dělají svůj byznys dobře a poctivě. Doufám, že dnešní akce a předaná osvědčení povzbudí v této nelehké době v Jihočeském kraji nejen ty oceněné, ale že ukáží cestu i ostatním," řekla náměstkyně hejtmana. Zdůraznila, že tuto cenu mohou získat i ty nejmenší, rodinné firmy. Velká většina z oceněných se řadí do kategorie drobných živnostníků, polovina z nich zaměstnává pět anebo i méně lidí.

Například v manufaktuře Pellwood Vojtěcha Pelíška v Česticích na Strakonicku pracuje jedna manželská dvojice a majitel a přitom vyvážejí vyhlášené bubenické paličky do třiceti zemí světa. S paličkami z Čestic bubnuje i Russell Gilbrook z legendární kapely Uriah Heep a firmu na výrobu paliček před lety založil otec dnešního majitele Ivan Pelíšek, pro změnu bubeník české legendy - kapely Abraxas. Víc o tomto neobvyklém podnikání přibližuje Vojtěch Pelíšek ve videorozhovoru. 

Podobně nevšední je i podnikání českobudějovické společnosti Simonscare, která vyrábí rehabilitační a ortopedické pomůcky. Nejen pro lidské pacienty, ale dokonce i pro zvířata, jak si také můžete ve videu poslechnout od zástupců společnosti Václava Podlešáka a Jany Gabauerové. Provozovatel táborské závodní jidelny ve firmě Alinvest a dodavatel cateringových služeb Jan Srba se zas podělil o poznatky, co jeho zákazníkům nejvíc chutná. 

Mezi oceněnými jsou dva pivovary - DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice a Pivovar Popelín, také Pekařství Cais z Vlachova Březí, které vzniklo už v roce 1993 a dnes zásobuje stovku prodejen, jindřichohradecký výrobce jogurů a zákysů Agrola, firma A-stav Bohemia, která provozuje v Českých Budějovicích kavárny Lanna a Vlnna a zajistí i projížďky po vodě na Vltavě či Malši, také hostinec U Sumečka u Staňkovského rybníka, kde nabízejí rybí speciality. Veronika Marešová z Milevska převzala ocenění za firmu Peří Mareš, kterou založil její otec Miloš, když vsadil na nezaměnitelné vlastnosti peří, jeho čištění a výrobu péřových polštářů a dek a dnes firma provozuje 560 poboček. 

Z oceněnými firmami z Třeboně - což byly Slatinné lázně Třeboň hlavně za jejich Vodní svět a firma U+M servis, opravující dopravní prostředky a pracovní stroje, přijel i třeboňský starosta Jan Váňa. Ten byl pro změnu ze samospráv jediný, kdo firmy ze svého města takto podpořil. 

„Jsme moc rádi, že můžeme tímto způsobem veřejnost jak v Jihočeském kraji, tak i po celé České republice upozornit na firmy a podnikatele, kteří naplňují vysoká očekávání spotřebitelů, a pevně věřím, že si k dnes oceněným firmám najdou cestu i další spokojení zákazníci," uvedl za Sdružení českých spotřebitelů během slavnostního vyhlášení koordinátor celé akce Viktor Vodička.

Udělení Národní ceny českých spotřebitelů Spokojený zákazník vyjadřuje skutečnost, že daný podnikatelský subjekt poskytuje své produkty nebo služby v souladu s vysokým očekáváním spotřebitelů a že naplňuje v rámci svého oboru nejen požadavky dané obecně závaznými právními předpisy a zejména živnostenským zákonem, ale že má při uvádění výrobků na trh a při poskytování služeb dostatečně srozumitelně deklarovánu také jejich jakost a spolehlivost, že má zaveden odpovídající systém pro řešení stížností a požadavků spotřebitelů a že své výrobky nebo služby poskytuje na odpovídající odborné úrovni.

Společně s dnes nově oceněnými podnikateli tak bylo v Jihočeském kraji za 22 ročníků uděleno již celkem 399 těchto ocenění. Kromě Jihočeského kraje podporuje tuto aktivitu Sdružení českých spotřebitelů také Jihočeská hospodářská komora. 

OCENĚNÉ SUBJEKTY

ČESKOBUDĚJOVICKO 

Správa vozového parku České Budějovice - provoz marketingové platformy pro půjčovny a jejich nabídku rentall.cz

A-stav Bohemia České Budějovice - provozovatel kavárny Lanna a Vlnna

Kabinet CB České Budějovice - renovace a zpracování odpadů pro další použití

Simonscare České Budějovice - výroba ortopedických a rehabilitačních pomůcek

ČESKOKRUMLOVSKO

Waxwing Svachova Lhotka, Mirkovice - provozovatel hotelu Svachovka

JINDŘICHOHRADECKO

Agrola Jindřichův Hradec - výrobce jogurtů a zákysů

Slatinné lázně Třeboň - provozovatel Třeboňského vodního světa

Pivovar Popelín - výrobce piva

U Sumečka Staňkov - provozovatel restaurace u Staňkovského rybníka

U+M Servis Třeboň - provozovatel opravárenské firmy zaměřené na dopravní prostředky a pracovní stroje

PÍSECKO

Peří Mareš, Milevsko - čistírna peří, výroba péřových polštářů a přikrývek

PRACHATICKO 

Sid.pt Prachatice - dodavatel stavebních prací a rekonstrukcí

Martin Patras Prachatice - provozovatel farmářského obchodu 

Milan Polanský Podeřiště - provozovatel firmy na obrábění kovů

Pekařství Cais Vlachovo Březí - provozovatel pekařské výroby

Glass PT Prachatice - provozovatel sklenářství

STRAKONICKO

DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice - výrobce piva

Petra Kurschová Strakonice - módní návrhářka a provozovatelka krejčovského salonu

Pellwood Vojtěch Pelíšek Čestice - výrobce bubenických paliček

Elektro Hana Němcová Strakonice - prodejna a servis elektrospotřebičů

Ladislav Šedina Strakonice - firma pro instalaci vody, odpadu, plynu, topení a klimatizace

TÁBORSKO 

TAGRAS Tábor - provozovatel kamenictví

Srba Tábor - provozovatel závodní jídelny a dodavatel cateringu

 

 

 

 

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • ? 

    Reagovat

     

    Proč dostane ocenění předražený bistro u Sumečka, to se nikdo nepozastaví nad tím? Levnější a lepší ryby mají i v Třeboni.

    Vloženo 11.1.2024 21:13:09

  • Pavlín 

    Reagovat

     

    Uff,už jsem se lekl,že Pavlína dosáhla vrcholu a hned reaguje a píše ty své ódy jak fáterník v kostele.

    Vloženo 11.1.2024 16:28:17

  • Ladislav 

    Reagovat

     

    Chléb z pekařství Vlachovo Březí se dováží i do Písku. Podle mého názoru jde o nejkvalitnější a nejchutnější chléb ve městě za přijatelnou cenu. V Písku jej prodávají asi čtyři prodejny a v poledne již chléb neseženete. Blahopřeji pekařům z Vlachova Březí, vydržte v kvalitě a nepokažte to.

    Vloženo 11.1.2024 10:29:12

    • Paměť národa 

      Reagovat

       

      Souhlas, naprosto famózní pečivo.

      Vloženo 11.1.2024 19:37:45

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace